Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mari1912 píše:
No měla by to být slaná kostka, která zajišťuje králíčkům dostatek soli a minerálů. Takže i vápníkuOni jí lížou
Tvůj ji líže??Ono to má být na broušení zoubků, takže ta naše ji hlodá..Ale taky to dlouho neměla, má radši chleba…
Ale jestli má králík dobře srostlé zoubky tak ani nedorůstají, takže to zas ani nepotřebujem…
@Denisa313
Ona jí právě už taky dlouho nemá
Takže asi i kouše, hi, oni asi všechno koušou ![]()
Králíci nepotřebují minerální kostky, pokud mají kvalitní a vyváženou stravu. Tu z většiny směsek mít ale nebudou, proto by měli dostávat granule. Jak už tady někdo dával odkaz na www.kralici.cz, doporučuju prostudovat, protože min. kostkou si zbytečně zanesou ledviny a pečivo a zrní jim odrovná do budoucna trávení…Krom toho, pečivem si opravdu zuby neobrousí- slinama ho rozmnělní tak, že to na to nepomáhá. Na stoličky je seno, pokud jsou přední zuby špatně rostlý, tak jim pomůže jen broušení v inhalční narkoze, jinak si je ušák brousí o tvrdou zeleninu (kořenovou třeba) nebo větvičky ![]()
Ahojky, tak jsme byli včera na veterině. Nemáme Buráka, ale Burizonku
dostala pigárko, aby byla očkovaná. Myslíte, že je to i proti té kokcidióze? Je to Mar-Max očkování, po půl roce máme přijít znova. Kostku jsem jí koupila, protože zatím jí dávám pro jistotu jen seno a ob den trochu mrkvičky. Jednou týdně bude dostávat ovesné vločky a ještě bych jí chtěla koupit granule, ale vůbec nevím jaké. Pečivo jí nedávám.
@Houslička píše:
Ahojky, tak jsme byli včera na veterině. Nemáme Buráka, ale Burizonkudostala pigárko, aby byla očkovaná. Myslíte, že je to i proti té kokcidióze? Je to Mar-Max očkování, po půl roce máme přijít znova. Kostku jsem jí koupila, protože zatím jí dávám pro jistotu jen seno a ob den trochu mrkvičky. Jednou týdně bude dostávat ovesné vločky a ještě bych jí chtěla koupit granule, ale vůbec nevím jaké. Pečivo jí nedávám.
Jéé gratuluju za králindu
..Očkování nemá nic společného s kokcidiozou, takže bych raději kontrolovala bobky nebo je schovávala a zanesla na rozbor..Opravdu si na to dej pozor, je to pro králíka smrtelná nemoc..Posílala jsem tu odkaz na www.kralici.cz tak se tam určitě podívej, je tam vše o chovu, jídelníčku, rady pro první týdny..V jídelníčku jsou pěkné tabulky vhodných dřevin, ovoce, zeleniny a kvalitních granulí(my používáme Beaphar-Xtravital Care+, menší balení stojí 125,–), pokud je ušák mladý tak bych koupila junior, čím mín v granulích, tím lepší..Já mám všechny tabulky vytisklé a každý den se do nich dívám..
Hlavně bych pro začátek zabezpečila byt. Všechno co najde ti okouše..Já už nechala 2.800,– jen za nabíječku do komplu, nemluvím o rozkousaném oblečení, ale všechno se dá naučit..Za televizi jsem dala 10cm širokou dřevenou desku, aby nešla k drátům, za ledničku papírovou krabicu..Ted už si nic nedovolí, a to jsem si koupila nový chlupatý koberec do obyvaku, dvakrát si do něj kousla, řeklo se jí fuj a už nic nezkoušela..Horší to bylo s kvítkama, všechny jsem dala na místo kam nemůže
..Tedka už ji mám 8 měsíců, vypouštím ji v 8 ráno a zavírám ve 12 v noci, už na ni nemusím dohlížet, je úplně zlatá..Úšáci vůbec nejsou hloupí, takže se neboj, všechno ji můžeš naučit.
![]()
Ahoj všem, moc děkuju za rady
tu kostku jsem koupila výjimečně, aby dostala pamlsek po návštěvě doktora. Až tam půjdeme za půl roku, tak jí taky koupím něco dobrého, jinak jí to nechci dávat nepřetržitě, nic se nemá přehánět. Nábytek máme zabezpečený tak, že běhá jen v kuchyni na dlažbě, trochu ji to klouže, ale zvykla si. Za lednici nemůže, ta je izolovaná a když pokouše stůl nebo židel, tak nevadí, je to starý darovaný nábytek, až se přestěhujeme do vlastního, koupíme jiný. Jinak mám trochu obavy co se záchodu týče. Stále si v kleci čůrá kam chce. Jednou teda i do záchodu, za to jsme ji pochválili i s přítelem, ale pak zas do jiného rohu…a bobky dělá všude v kleci. Je to bohužel dané tím, že původně měla být určena jako návnada při tom lovu, takže ji nikdo nevychovával a byla zavřená v té malé klícce, čůrala si pod sebe a nikdo ji nikdy nevypustil, aby si mohla pohopkat. Tak mám strach, že si na záchod možná nezvykne, což bych si ale přála, abych jí pak mohla koupit třeba nějaký kobereček, na kterém by spala. Teď má jen vystláno lepenkovým papírem, když je to počůrané, vyhodím a dám nový.
@Houslička píše:
Ahoj všem, moc děkuju za radytu kostku jsem koupila výjimečně, aby dostala pamlsek po návštěvě doktora. Až tam půjdeme za půl roku, tak jí taky koupím něco dobrého, jinak jí to nechci dávat nepřetržitě, nic se nemá přehánět. Nábytek máme zabezpečený tak, že běhá jen v kuchyni na dlažbě, trochu ji to klouže, ale zvykla si. Za lednici nemůže, ta je izolovaná a když pokouše stůl nebo židel, tak nevadí, je to starý darovaný nábytek, až se přestěhujeme do vlastního, koupíme jiný. Jinak mám trochu obavy co se záchodu týče. Stále si v kleci čůrá kam chce. Jednou teda i do záchodu, za to jsme ji pochválili i s přítelem, ale pak zas do jiného rohu…a bobky dělá všude v kleci. Je to bohužel dané tím, že původně měla být určena jako návnada při tom lovu, takže ji nikdo nevychovával a byla zavřená v té malé klícce, čůrala si pod sebe a nikdo ji nikdy nevypustil, aby si mohla pohopkat. Tak mám strach, že si na záchod možná nezvykne, což bych si ale přála, abych jí pak mohla koupit třeba nějaký kobereček, na kterém by spala. Teď má jen vystláno lepenkovým papírem, když je to počůrané, vyhodím a dám nový.
Zkus www.kralici.cz, je tam diskuze(nemusíš se ani registrovat), holky ti určitě rádi poradí jak ušáka naučit na záchůdek..já s tímhle zkušenosti nemám, naše byla vždycky na té válečkové podestýlce a když jsem jí udělala záchod, naučila se to hned..Ale určitě dej vědět, jaké děláte pokroky ![]()
@Houslička
Já taky jako @Denisa313 měla pro ní vždycky tu podestýlku, v celé kleci, jsou to jakoby válečky a nesmrdí to a až po nějaké době, když už se naučila jen do klece tak jsem jí udělala záchůdek. Už jsem věděla který roh preferuje, první den si nabobkovala na kobereček, tak jsem to vymetla a bobky jsem dala na záchůdek a super, naučila se to hned ![]()
@mari1912
Nu, ona naštěstí dělá bobečky a čúrá jen v kleci, nikde jinde v místnosti to nedělá. V růžku má záchod, ale do něj chodí jen někdy. Před chvílí se mi zdálo, že tam udělala bobečky, ale ještě nepoznám, kdy si fakt potřebuje odskočit, křeček má při tom takový zasněný výraz, to poznám hned, ale na Burizonce to ještě neumím rozpoznat, má ten zasněný pohled nějak často, asi sní o širých zelených pláních…možná se pak i blahem počůrá, ale já to zatím neumím postřehnout ![]()
@Houslička
Když tam budeš mít tu podestýlku, tak právě poznáš kam i čůrá víš?
Oni se ty válečky jakoby rozpadnou když to počůrá. Tak být tebou tak tu podestýlku dám po té kleci všude a až vyčíháš růžek který si oblíbila tak tam dáš záchůdek ![]()
@mari1912
Aha a na té podestýlce může i spát? Nebude ji třeba žrát, nebo tak? Nebude ji tlačit? Já jsem z ní pořád vyplesknutá, chci, aby se měla princeznovsky ![]()
@Houslička píše:
@mari1912
Aha a na té podestýlce může i spát? Nebude ji třeba žrát, nebo tak? Nebude ji tlačit? Já jsem z ní pořád vyplesknutá, chci, aby se měla princeznovsky
To je jasný, že jí nebude tlačit a bude na ní i spát a je to fakt v pořádku. A jestli máš strach, aby to měla dost měkké, tak jí tam můžeš dát na tu podestýlku i trochu sena, ale opravdu není třeba. Naše takhle spala půl roku a vypadala fakt spokojeně ![]()
@Houslička píše:
@mari1912
Aha a na té podestýlce může i spát? Nebude ji třeba žrát, nebo tak? Nebude ji tlačit? Já jsem z ní pořád vyplesknutá, chci, aby se měla princeznovsky
Dej jí tu podestýlku do celé klece, po měsíci nebo dvou ji zkus udělat záchod, ona už bude vědět proč ta podestýlka je jen tam..Té naší ta podestýlka vůbec nevadila, je lepší než ty ostatní, když se ušák vymočí, váleček se pěkně rozdrolí a ani to tak nesmrdí..Já přes ty králiky. cz objednávala kuličku na seno, je super, seno není po celém bytě a králík ji má pěkně vevnitř..Jinak v kleci by to mohlo být všechno ![]()
Jj, my máme takové ty jesličky na seno a když chce, tak si vytáhne co potřebuje ![]()