Chov zakrslých králíčků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
163
15.7.12 17:19

Ahojky :mavam: taky máme doma jednoho takového zajdu. Je to zakrslý beránek, a je to pěkná potvůrka. Umazlená teda je, to jo, ale nepodařilo se nám ji naučit chodit na wc, takže když byla puštěná tak byly bobky úplně všude. Teď je to nějak lepší, už nemáme při vypuštění z bytu minové pole, ale i tak je to nepříjemné a nevím, jak ji naučit na záchod chodit. :nevim: Ona je celkově spíše prasátko, protože se nejednou stalo, že si načůrala do misky s jídlem. Jinak je relativně hodná a cestování v autě snáží dobře, lehne si do přepravy a leží, takže pohodička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
15.7.12 17:29

Víte někdo, kdy králíček spí? já ho vždy vidím s otevřenýma očima, bez ohledu na to, v kolik hodin se na něj podívám…klidně i ve dvě ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
15.7.12 19:47
@Houslička píše:
Víte někdo, kdy králíček spí? já ho vždy vidím s otevřenýma očima, bez ohledu na to, v kolik hodin se na něj podívám…klidně i ve dvě ráno.

Ahoj, tak ta naše spinká v noci, ale neprospí ji celou..Hodinku spinká a pak léta po kleci, a pořád dokola..Přes den taky občas, když spím já, ona se mnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
15.7.12 19:56
@Houslička píše:
Ahoj všem, my máme králíčka Buráka. Nemáme ho od mala, zachránili jsme mu život, měl být použit jako návnada při tréninku loveckých psů. Majitel psa viděl, jak ho máme rádi a nakonec nám ho věnoval. Zatím kaká a čůrá všude, až mu pořídím klec se záchodem, doufám, že ho to postupně přejde. Dávám mu zatím jen seno a mrkev, jednou za den trochu třeba ledového salátu. jednou týdně mu dávám suché ovesné vločky a trochu jablíčka. Četla jsem, že suché pečivo by neměli vůbec jíst, kvůli plísním, které okem nejsou vidět, lidem nevadí, ale králíček by se mohl otrávit a umřít.

To je hrozné, nechápu jak lidi dokážou být tak hnusní :,( ..Ale zas někteří je i papají, což bych já nemohla..můj už taky odmítá když mu někdo nabídne :-!…Jak dlouho ji máte? Tak pečivo jí dávám, ale jen občas, i když vím že jí ta mouka moc neprospívá, ale je to dobré na zoubky a jí to chutná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
15.7.12 21:46
@Denisa313 píše:
To je hrozné, nechápu jak lidi dokážou být tak hnusní :,( ..Ale zas někteří je i papají, což bych já nemohla..můj už taky odmítá když mu někdo nabídne :-!…Jak dlouho ji máte? Tak pečivo jí dávám, ale jen občas, i když vím že jí ta mouka moc neprospívá, ale je to dobré na zoubky a jí to chutná…

Buráka máme už 14 dní, nicméně ještě týden před tím jsme ho měli každý večer doma…ráno ho přítel odvezl a večer zas přivezl…dělal to tajně, aby to majitel nevěděl…nechávali jsme ho hopkat, aby si před smrtí užil…ale majitel to nakonec zjistil…a přítel mu zahrál na city, že já prý trpím a nemůžu kvůli tomu spát, i když ve skutečnosti víc trpěl přítel :srdce: má zvířátka strašně moc rád. Tak už je náš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
16.7.12 10:09

Ahojky, náš Burák sem tam dělá vánočku. Většinu času má normální bobečky, kulaté a pravidelné, ale sem tam utrousí i vánočku…hlavně, když mu dám třeba trochu zelí. Jinak mu dávám jen seno a mrkev. Je to v pořádku? (Hrozně to řeším, nikdy jsem králíčka nechovala, jen křečky a to je něco úplně jiného)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
16.7.12 10:54
@Houslička píše:
Ahojky, náš Burák sem tam dělá vánočku. Většinu času má normální bobečky, kulaté a pravidelné, ale sem tam utrousí i vánočku…hlavně, když mu dám třeba trochu zelí. Jinak mu dávám jen seno a mrkev. Je to v pořádku? (Hrozně to řeším, nikdy jsem králíčka nechovala, jen křečky a to je něco úplně jiného)

Tak králík vánočkuje na něco, co mu nedělá dobře…Ta naše třeba po větším množství okurku :-)..Měla by jsi zjistit z jakého jídla a dávat jí to v menším množství. Jinak na zelí bacha, může z toho nadýmat a umřít. Už se mi to stalo :zed:..A granule nedostává??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
16.7.12 11:02

Houslička
Můžeš se podívat tady, je tam super jídelníček pro králíky : http://www.kralici.cz/pages.asp?…
Já jsem tam ze začátku byla pořád, je tam diskuze, když budeš chtít poradit tak tam písni, holky jsou moc ochotné a většina jsou zkušení chovatelé. Jinak mě ještě napadá, jestli ho máš přeléčeného na kokcidiozu, většina králíčku na to do půl roku umírá..Kor ted, kdy ho učíš na zeleninu..I když nemá v bobkách bílé tečky, i tak bych ho na to nechala léčit (prášek se dává do pití a léčení tě vyjde na 50Kč,–)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
16.7.12 11:37
@Denisa313 píše:
Houslička
Můžeš se podívat tady, je tam super jídelníček pro králíky : http://www.kralici.cz/pages.asp?…
Já jsem tam ze začátku byla pořád, je tam diskuze, když budeš chtít poradit tak tam písni, holky jsou moc ochotné a většina jsou zkušení chovatelé. Jinak mě ještě napadá, jestli ho máš přeléčeného na kokcidiozu, většina králíčku na to do půl roku umírá..Kor ted, kdy ho učíš na zeleninu..I když nemá v bobkách bílé tečky, i tak bych ho na to nechala léčit (prášek se dává do pití a léčení tě vyjde na 50Kč,–)..

Přeléčeného ho zatím nemám, mám s tím jít na veterinu? Nebo kde ten prášek seženu? To bych velmi nerada, aby se mu hned něco stalo…bílé tečky nemá, ale samozřejěm ho přeléčím. Děkuji moc za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
16.7.12 11:46
@Houslička píše:
Přeléčeného ho zatím nemám, mám s tím jít na veterinu? Nebo kde ten prášek seženu? To bych velmi nerada, aby se mu hned něco stalo…bílé tečky nemá, ale samozřejěm ho přeléčím. Děkuji moc za rady :kytka:

Stačí když si zavoláš na veterinu, že to chceš preventivně a oni ti to nachystají, takže ušáka tahat nemusíš..Dělají na to rozbor bobku které tam přineseš, ale myslím že je to zbytečné, že zrovna v těch být ani nemusí, i když je má..Já jsem je potvrzené taky neměla, ale doktorka říkala že lepší i preventivně :) hlavně pokud to není králík přímo od chovatele, a já mám ze zverimexu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
16.7.12 14:17

Jj, přesně tak pozor na zelí, to já tý naší potvůrce dávám, ale jen málo. Seno má pořád v jesličkách, pak mrkev, sezóní zeleninu, ale vždy jen kousek, někdy pamlsek formou jablíčka, pár borůvek-co zrovna je, pečivo taky jen někdy a zrní. Ale na ty směsky potravy pro králíky si dávej pozor, aby obsahovaly jen to co mají, čím méně, tím lépe :pankac:
Dobrá je minerální kostka-no tak mě napadá, že ji musím koupit :think:
Jinak co se týče bobkování-z počátku byla pořád pod dohledem a v podstatě je i teď, ale už chodí jen do klece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
16.7.12 16:49

Minrální kostka? To bych asi taky měla koupit. Myslím, že to bude ještě králíče, prý potřebuje hodně vápníku. Ta kostka obsahuje vápník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
16.7.12 17:06

Ahoj, byla jsem mimo…

@Taz diky, ja bych chtela prcka ne odrostleho kralicka, ja si pockam, on se nejakej casem najde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
16.7.12 17:35
@Houslička píše:
Minrální kostka? To bych asi taky měla koupit. Myslím, že to bude ještě králíče, prý potřebuje hodně vápníku. Ta kostka obsahuje vápník?

No měla by to být slaná kostka, která zajišťuje králíčkům dostatek soli a minerálů. Takže i vápníku ;) Oni jí lížou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
16.7.12 18:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie