Chování dítěte

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
213
2.10.24 12:50

@hani28 to vše dělám. Říkám jí to už doma než vyrazime. 20× nikoho nebouchne, to jsem přehnala, ale strká je. Vždy jí řeknu že to se nedělá. Zvýším hlas. Určitě to nepřejdu jen tak. Slíbim jí dobrotu když bude hodná. Ale vidím že to nefunguje.

• načítám...
Ounou
2.10.24 12:51
@Sonička29 píše: Více

Ty cítíš vztek, že se na dceru nějak oboří. Jak se asi cítí ony, když jim tam někdo pravidelně mydlí jejich děti? Podle tvého postu mi přijde, že ti vadí hlavně, jak vypadáš ty (neumím dítě vychovat apod.). A ano, ty jí musíš stát za zadkem a těm situacím předcházet. Pořád. Ne to řešit ex post. Ono i omluvit se za dítě 20× za hodinu je téměř k ničemu, zabraň tomu, ať se to neděje.

Dceři vysvětli, že se to nedělá (před kroužkem, po něm). Důvodem je, že ostaním neubližujeme, ne proto že to pak trápí mamku a ona brečí.

Jaké větší pochopení bys chtěla tady najít? Prostě na tom musíte pracovat. Uražená póza a okamžitá obranná reakce ti v tom nepomohou :nevim:

• Upravit
Leontodon
2.10.24 12:51

@Sonička29 hroutit se z toho, že batolata plácají batolata, je blbost. Je to chování a reakce naprosto úměrná věku, zvláště-li to dítě v kolektivu dříve nebylo. Necháp mě špatně, jasně, že to dítěti nemáš dovolit a máš ho usměrnit - tvá reakce ale je mimo mísu. Brečet a hroutit se z chování, které je naprosto normální. Prostě taková fáze vývoje. Pár měsíců ji s klidem usměrňuj a řeš to, ono to docvakne. Podle naší učitelky je ještě v prvním roce školky tohle normální a běžné a vždy jenom řekne, nevadí - tudíž věk 3-4 let. To ale neznamená, že se to hned neřeší. Vždy se to řeší, ale nik se z toho nehroutí a nikdo jenom proto nedělá z dítěte satana.

Neřeš tolik, co si myslí ostatní a nehrouť se, radši si naplánuj, jak ji socializovat. Tohle je možná na začátek moc vělký kolektiv a velké sousto pro vás obě. Klidně bych zvážila i dětskou skupinku. Tam tety takové děti umí usměrnit bez zbytečné hysterie.

• Upravit
2916
2.10.24 12:55

Ber to tak, ja mam treba dite, ktere kdyz jine bouchne, tak breci, boji se a uz tam nechce jit. Takze taky nejsem nadsena z deti s ostrymi lokty, ale vetsinou se snazim tomu sama predchazet, kdyz maminka neni v dosahu. Taky na tom pracujeme, aby nemel takivy strach. Cekam to i od rodicu druhych. Pokud tomu davas fakt vse, tak vydrz, zlepsi se to casem. Holt ji budes muset byt porad za zadkem.

• načítám...
Leontodon
2.10.24 12:56

@Sonička29 naprosto souhlasím s hani. Bez křiku, bez řevu - miláčku, s dětmi si hráme hezky. Když někomu ublížíš, nebudeme si dále hrát a půjdeme domů. Jedna, max dvě poslední připomínky a když nepomůže - jdete domů. Žádné já se po stopadesátedeváte omlouvam, ale Hanička… Tohle pro Haničku není žádný důsledek.

• Upravit
37128
2.10.24 13:03

No pardon, že nejsme dost sluníčkový, až ti podobný dítě shodí bez důvodu to tvoje z židle hlavou na dlažbu tak jsem zvědavá co budeš pak říkat.

• načítám...
34473
2.10.24 13:04

Tak doma je hodná, protože tam nemá na koho vyskakovat. Tobě by se taky nelíbilo, kdyby nějaká obryně Stáňa na kroužku cepovala tvoje dítě.

• načítám...
Anonymní
2.10.24 13:06

přesně, já když to tady čtu, je mi tě líto, jak tady všichni reagují… ale takhle je to tady se vším, když se na něco palčivého zeptáš, tak tě všichni ještě víc vydeptají, jaká jsi krá*a, místo nějaké kloudné rady… :nevim:

Jsem zatím těhotná, dítě zatím nemáme, ale všechny moje kamarádky už ano, takže byť bydlím v hlavním městě, děti kamarádek jsou bohužel odrostlé, takže s jejich dětma se socializovat nebudu (já ano, jako doposud, ale bez dětí :-)), a taky přemýšlím, jak s tou socializací začít v předškolkovém věku… to si jít vypít kafe někam do herničky do centra s cizíma matkama, kde jsou stejně všechny spárované po dvou? Nevim no, je to pro mě taky strašák, a to mám těch možností okolo hodně, ale proveditelnost je pro mě taky záhadou.

Mám ale příklad jedné mojí kámošky, co má teď tříletého kluka, také bydlí na vesnici, v jejím případě opravdu daleko „od civilizace“ řekla bych, a na tom jejím dítěti je to strašně znát. Teď už chodí do školky, asi půl roku, přesně jak u tebe, tak nevím, jak se tam chová, ale ještě vloni z něj byla zoufalá, protože ten kluk vůbec nevěděl, co má dělat na dětském hřišti, když za náma do Prahy přijela. Byla hrozně nešťastná, že ho tam nemůže vypustit a povídat si s náma, jako ostatní rodiče, sice teda ostatní
děti nemlátil, ale stál tam jak puk a koukal na ty děti jak na nějaké vrahy a bál se jich. A nevěděl co na tom hřišti dělat, každou chvíli se rozbrečel, ať jde matka za ním, a vůbec nešel na žádnou klouzačku, nic… asi jsem nepomohla, jen že jsem to viděla na vlastní oči v jiné formě… a kámoška taky říkala, že to podělala tím, že v podstatě nikdy neviděl grupu dětí takhle pohromadě, jak Mauglí z lesa, pardon za to přirovnání. A tím pádem nevěděl, co má dělat a jak s nima interagovat.

držím palce, věřím, že to dcera dožene a když budeš furt napomínat a „trestat“, že se to nedělá, tak věřím, že přestane… :oops:

• Upravit
Ounou
2.10.24 13:06

@JancaS84 Nebo až ho nebudou bránit slovně rodiče dítěte, ale dítě podobného naturelu se začne fyzicky bránit samo…

• Upravit
5244
2.10.24 13:09

Kecy v kleci :roll: Na vesnici je nejlepší socializace.

• načítám...
213
2.10.24 13:10

@JancaS84 🤣 pardon, kdo tady koho hází ze schodů?

• načítám...
Ounou
2.10.24 13:11
@Anonymní píše: Více

Naschvál jsem si přečetla znovu první dva příspěvky. A už v nich zakladatelka rady najde. Hlídat dítě, stát mu za zadkem, nenechat ho ostatní bouchat.

• Upravit
13879
2.10.24 13:14

U malých dětí je to normální chování, prostě jsou ještě malé, nejsou tolik zvyklé na ostatní malé děti, neví jak s nimi komunikovat Je prostě potřeba u ní být a „korigovat“ ji. Ukazovat, co má a nemá dělat, být jí oporou. Nemusíš se cítit špatně, ani brečet. Tvoje dcera je normální, časem se to naučí, neboj :srdce: :srdce: :srdce:

Příspěvek upraven 02.10.24 v 13:15

• načítám...
Anonymní
2.10.24 13:14
@JancaS84 píše: Více

hele kroť se, paní si sem šla pro radu a ne pro tyhle kecy…

• Upravit
213
2.10.24 13:16
@Anonymní píše: Více

Děkuji za zprávu. Mé dítě není takový satan jak si tu většina vyložila, no nebudu jim to už vysvětlovat. My máme velký dům a zahradu a na zahradě manžel postavil dětské „hřiště“ takže ona si hrát umí a myslím že by zas nebyla Mauglí 😁 samozřejmě viděla i jiné děti 😁 třeba bratrance, kterému je 5 a vídají se třeba 2× týdně. Jen prostě nevím, jak ji vysvětlit, že se jiným dětem nedělá nic… :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m