Chování dítěte

213
2.10.24 12:09

Chování dítěte

Ahoj, dcera 2,5 roku. Abych to zkrátila a nebylo to na deset stran. Do školky u nás berou až od 3 let, takže jde až v lednu, jinak jsem s ní doma. Sourozence nemá. Žádné podobně staré děti taky nemáme v okolí. Přihlásila jsem ji na kroužek hraní a tvoření, kde mají chodit děti 2-4 roky. Dcera je hodně velká po manželovi a je tam z nich největší a dovoluje si na ostatní děti. Strašně mě trápí že nějaké dítě občas bouchne, přitahuje se o hračky a nebo strká. Já bych to přežila, ale ty maminky a jejich pohledy na mé dítě. Vždy se omluvim a i dítěti se omluvime, ale ty matky kroutí hlavou po zbytek „hodiny“ a mě je úplně zle abych ji nespustila z oci, aby zas někomu něco neudělala. Ty matky vždy na mou dceru "cos to udělala, to se dělá ". Mám vztek i z toho co jí říkají, citimzse jak úplná Zoufalka co neumí vychovat dítě. Přitom doma je hodná a šikovná, hezky povídá a když vidí, že jsem z toho špatná, omlouvá se a tak… Ale nevím jak ji odnaučit, aby dětem nic nedelala. Chci dát na tom kroužku výpověď, protože mi je po zbytek dne úplně zle z toho jak si představím co si asi ty matky říkají o nás…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
36036
2.10.24 12:13

No tak těm maminkám se nedivím. Téměř třílety dítě už musí pochopit že se ostatní netlučou a bolí je to. Musíš ji v tom zabránit a vysvětlovat do zblbnutí, takže ano když tvoje dítě bouchá ostatní tak ji musíš být pořád za zadkem.

• načítám...
27711
2.10.24 12:17

Ty by jsi přežila, že tvoje dítě někoho mlátí, ale vadí ti že to ostatní nemůžou přežít? Budeš muset u ní stát jak dráb a hlídat a vysvětlovat a hlavně včas zabránit tomu aby mlátila ostatní

• načítám...
8826
2.10.24 12:18

Dítě máš poprvé v kolektivu, netuší, jak se v něm chovat. A na tobě je, abys ji to naučila. Nemáš se hroutit z toho, že něco dělá špatně. Máš ji ukázat, jak to má dělat správně. Vždyť se to doteď neměla kde naučit. Doma se s niky o hračky dělit nemusí, doma nemusí navazovat kontakt s jiným dítětem, doma nemusí poslouchat cizí paní, doma nemá dalších x maminek a x deti… prostě se učí, ty ji to musíš učit.

• načítám...
7478
2.10.24 12:22

@Sonička29 jak jako že bys to přežila…? Jako tobě nevadí že tvé dítě ubližuje ostatním??? Prostě musíš vysvětlovat, zabranovat a hotové.

• načítám...
53190
2.10.24 12:22

No chyba byla, že jsi s ní nikdy nechodila mezi děti a nenaučila se socializovat. Kdyby ano, tak v tomto věku už by věděla, co ano a co určitě ne :? A neříkej mi, že v okolí nemáte děti, když tam evidentně funguje školka. Takže bych nastolila režim odteď každý den na hřiště nebo do herny, podle počasí, a učit dceru tomu, cos měla učit nejpozději loni.

• načítám...
7221
2.10.24 12:30

Mě by se taky nelíbilo, kdyby jedno jediný dítě nelalo „bordel“ a ubližovalo ostatním. Tím víc moje dceři. Jak ty na to reaguješ? V podobných případech očekávám že řidič bude alespoň důraznější nebo minimálně bude déčku vysvětlovat, že takhle se to nedělá. Být ve tvoji situaci, odešla bych. Nejspíš ne i úplně na velké kolektivy.

• načítám...
53190
2.10.24 12:31

A mimochodem, ostatní matky obvykle nekoukají opovržlivě na to dítě, spíš na tvou reakci. Takže se zamysli, zda opravdu zasáhneš včas a adekvátně.

• načítám...
213
2.10.24 12:35

Děkuji za velkou podporu od všech :D každý kroužek chodím s malou domů ubrecena, protože mě to samozřejmě trápí. A ne opravdu se mi nelíbí co dělá. Vidím že tu pochopení nenajdu, jen chyby, co jsem dělala špatně, děkuji za váš názor. PS: bydlíme na vesnici a na kroužek dojizdime, nemáme tu hernu ani hřiště :palec:

• načítám...
213
2.10.24 12:36

Děkuji za velkou podporu od všech :D každý kroužek chodím s malou domů ubrecena, protože mě to samozřejmě trápí. A ne opravdu se mi nelíbí co dělá. Vidím že tu pochopení nenajdu, jen chyby, co jsem dělala špatně, děkuji za váš názor. PS: bydlíme na vesnici a na kroužek dojizdime, nemáme tu hernu ani hřiště :palec: @unuděná opravdu zasáhnu. Vysvětlim jí to během té hodiny 20× :nevim: vážně jí nenechám mlátit cizí děti 🤦

• načítám...
4133
2.10.24 12:38

Dcera to taky delala. Proste jsem ji stala za zadkem a zasahla vzdy driv nez stacila neco udelat ona.

• načítám...
213
2.10.24 12:38

@KKK85 přesně to samozřejmě dělám, myslíte si, že nechám své dítě ubližovat ostatním? 🤦

• načítám...
4133
2.10.24 12:39

@Sonička29 ona to casem pochopi, zvlast jestli je poprve v kolektivu

• načítám...
6626
2.10.24 12:42
@Sonička29 píše: Více

To jsi na vesnici jediná matka s dítětem? Co jsi zanedbala doteď, to musíš rychle dohnat. To dítě potřebuje socializaci. To opravdu nemáš jedinou kamarádku s dítětem? Musíš holt chodit do herniček, na hřiště a být důsledná.

• načítám...
5151
2.10.24 12:46

Tak ji to vysvetluj uz predem, cestou tam, ze nesmi nikoho bouchat. Nebo proste razneji. Predem rekni Kdyz tam budes ublizovat detem, pujdeme domu drive. Ale pak to musis dodrzet. Nenechat nekoho bouchat 20× za hodinu. Ale udela to jednou, upozorni ze jeste jednou a jdete domu. Udela podruhe, sbalte se a bezte domu. A neber to tak, ze je ti trapne, ze se ostatni rodice ‚blbe‘ divaji. Zahrej ji o tom nejakou scenku s panenkama treba. Proste porad stuj u ni, zabran tomu nez se to stane.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m