Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Šmoulice tak jste to tady všechno pěkně okomentovala, tak je čas asi jít na další diskuzi, kde je váš názor určitě stejně důležitý, jako tady
k_hand:
Některé děti se snáší líp a některé hůř, některé jsou větší individuality, nerady půjčují hračky, mají rády svoje, svoji hračku, svoje teritorium - však dospělí taky nejsme všichni stejní.. úkolem rodiče je holt vysvětlovat do zblbnutí, že ostatním se neubližuje! tam je holt Stopka!
a pokud ubližuje a ještě jí ani nevadí odchod z kroužku, tak prostě ŠPATNĚ TRESTÁŠ! Musíš ji potrestat jinak - tím, co „pocítí“, takže bude za to třeba večer bez pohádky nebo bez toho, co má ráda…
joo, nikdo neříkal, že výchova je jednoduchá disciplína, za mne teda těžší jak leckterá práce… může se napáchat spousta škod… ![]()
@Šmoulice píše: Více
ty si hlavně vyřeš svoje problémy, než se začneš navážet do ostatních, do mě a před tím do zakladetlky - vždyť si to po sobě přečti, co tady píšeš skoro až za urážky! třeba tvoje předposlední „Jo a, že se cítíš jako zoufalka, která neumí vychovat dítě? Hm, však je to pravda, ne?“ - to myslíš vážně?
Jako anonym tady vystupuju proto, aby mě tady takovýhle zlý histerky (co jsou v životě zjevně nešťastný, a jediná jejich náplň je se tady obouvat do ostatních uživatelů) nestalkovaly a nedej bože mi nepsaly soukr. zprávy (zkušenost). Tady i když se člověk zeptá na vyměňování plen, tak mu tam takováhle čarodějnice hned napíše, že je kráva neschopná, že neví tohle a tohle…
Takže až to tady někdo prásknete adminovi, prosím o zachování anonymity, důvod viz výše (a snad vás trochu zkrotí).
Vypínám si notifikace, snad se tady trochu sklidníte a chudák zakladatelka si z vás nehodí provaz.
Ciao ![]()
@Leontodon píše: Více
Třeba tam holka nechce být, tak odchod by byla odměna
U nás to tak bylo…
@Sonička29 píše: Více
Já si budu komentovat, kde budu chtít. Tohle je veřejná diskuze a může se do ní zapojit každý. To ti nedošlo? Evidentně ne. ![]()
Ty investuj energii do svého agresivního dítěte. Bude to užitečnější, než někomu diktovat, co má a nemá dělat. Víme? ![]()
@Anonymní píše: Více
Ale miláčku … Uklidni se. O tom, že je zoufalka psala sama zakladatelka. Těhotenské hormony učinily zatmění a ty najednou neumíš číst? Nebo? ![]()
Zlý hysterky? To mluvíš o sobě? ![]()
@Anonymní píše: Více
jsi zbytečně dramatická
zakladatelka skutečně opakovaně a běžně není schopná vysvětit své předškolkové dcerce, že nemá ubližovat a strkat do jiných dětí… to opravdu v pořádku není…
a rad dostala dost.. být důsledná, stát jí za zadkem, hlídat ji, vysvětlovat a hlavně najít efektivní trest, po kterém dítě pochopí, že je za hranicí slušného chování..
určitě zde hraje roli i nedostatek sociálního kontaktu, sociálních interakcí zjm. se stejně starými dětmi, na tom musí zakladatelka zamakat.. občasná návštěva 5letého bratránka, kterého takhle malá holka beztak nezajímá, to nespasí…
Z jakých schodů? Psala jsem o židli. Prostě k synovi přišlo jiné dítě a bez důvodu ho shodilo z židle. ![]()
@Sonička29 Zeptám se, ostatní děti na kroužku jsou všechny tak vzorné, že se nikdy o nic nepřetahují, nepošťuchují se? Mě to nepřijde zase tak úplně hrozné, děti to prostě občas dělají. Samozřejmě je potřeba pořád vysvětlovat a ani jednou to nepřejít. Pokud ostatní maminky vidí, že vysvětluješ, měli by to respektovat, pokud mají řeči, změnila bych kroužek. Necítila bych se tam dobře.
@herinkoj píše: Více
Co by měly respektovat? Že jim někdo neustále stoucha do dítěte? Hmm, proč?
@herinkoj píše: Více
A myslíš, že změna kroužku něco řeší? Že na jiném kroužku budou maminky, které si nechají bít děcko od jiného?
Řešením fakt není útěk.
To by taky mohla měnit kroužek 2× do měsíce.
@Sonička29 Tohle dělá hodně dětí a některé víc a některé méně. Můj starší to dělal hodně, mladší ne. Prostě bych se dočasně aktivitám s dětma vyhnula. Já jsem to neudělala a zbytečně si dělala nervy.
Když to někde udělá, řekla bych v klidu, že se to nedělá, omluvila se, pokud by zopakoval odešlo by se pryč.
@Lucy75 píše: Více
Houbeles, znám z okolí mnoho dětí, které měly v životě období, kdy tohle fakt dělaly…můj syn taky, dnes je to zlatej milej školáček, hezky vychází se spolužáky a to poslední, na co ho tipuju, je agresivita, spíš by si bohužel nechal ubližovat. Tehdy se to vysvětlit prostě nedalo a žádný trest nepomohl a nikdy nepomohl ani u jiných dětí. Musely trochu dozrát, pomohlo prostě jen nelézt mezi děti. Většinou to netrvalo dlouho.
Přiznám se, že některé ženy mě taky stresovaly, byly to hlavně prvomatky, které ještě nezažily, jak se umí řezat sourozenci. Když se děti přetahovaly o pastelku a syn plácnul jejich dítě a ony s šokovaným zařváním přiběhly s: „No ježiši marjá, fuj, no to je hrozné, to se NEDĚLÁ,“ tak to už jsem opravdu někde uvnitř kroutila očima. Naopak jsem vždy uvítala, když mi někdo řekl: „V pohodě, náš to taky dělal“ nebo „To je normální, prostě děti.“ Samozřejmě by mi taky vadilo, kdyby to ta matka neřešila, dítě nijak neusměrnila, nebo ho opakovaně nechala tohle dělat třeba v herně a nevšímala si toho. To asi není případ zakladatelky.
A to budete denně holčičku vozit do školky? Copak na vesnici nejsou žádné další děti, žádné hřiště, nic? Jako rad jsi tu dostala hodně, snad si z nich něco vezmeš, ale vymlouvat se ve stylu „mé dítě za 2,5 roku nevidělo jiné dítě, protože bydlíme na vesnici“ je trochu dost divné. Spíš asi nejsi moc sociální ty, ale to už je jiná kapitola. Držím palce, ať to holčička brzy pochopí a ve školce pak nejsou problémy. Trénink je absolutní základ. A stát nad ní jako bachař, než se to naučí ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já si myslím, že jsi měla chodit do kolektivu dříve, obě dcery chodí mezi děti od miminek a učí se postupně…ve 2 a třičtvrtě byla dcera ve školce vzorná, aktivní…uvidíme, jak ta menší…tak s ní zatím chodí do mateřského centra do herny, můžeš na bookstart v knihovně, do Sokola…