Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já si myslím že je to jedno
hlavně že si vzpomenou ne? Přijde mi to jako blbost. ![]()
Nestačím se kolikrát divit, co mají někteří za starosti. Promiň, ale řešíš totální kraviny. Není to snad jedno? Ať si každý dává dárky jak chce ne. A bod č. 2: No teda promiň, ale to jako čekáš celý rok s nataženou rukou, že ti jako někdo bude něco cpát jo? To mi teda přijde hodně divný
. Možná trochu vděčnosti a pokory by ti teda neuškodilo, ale tahle slova ti nejspíš budou cizí.. ![]()
Tak to mě na tom něco divného připadá. A to zakladatelka tématu ![]()
@Samantha9 U nás je taky normální že si dáváme dárky na svátky, vánoce atd, nečekám že nás bude někdo zahrnovat dary po celý rok
kolikrát se nestačím divit co se řeší za blbosti. ![]()
@arinecka No asi tak nějak!
Já tady toto očekávání, že od druhých budu něco dostávat, nechápu! Přijde mi to hodně divné takhle smýšlet..
Dárky dostává od rodičů či prarodičů dohromady a to zřejmě především proto, že chlapi na takové události ad A zapomínají, ad B neví, jaký dárek by koupili, takže vše zařizují ženy (tento stav bude nejspíš běžný ve většině rodin).
Za pozornost nepovažuji nic z toho, co jsi napsala. To je dárek spíš pro mě, protože to nebudu muset shánět. Takové věci dostává nárazově (našla jsem na půdě, měli ve slevě,…), ale spíš k narozeninám/vánocům a vůbec mi to divné nepřipadá
Jako pozornost pro dítě od babičky považuji spíš pytlík bonbonů.
A jak je to u vás? To je nejdůležitější. Ostatní nepřevychováš, ale to snad nemáš v plánu, že?
Závidím ti tvoje starosti, fakt. Je vidět, že nemáš co na práci, sorry.
A to jsem pod tím nadpisem čekala bomby.
Příspěvek upraven 10.06.15 v 13:56
Ty jo, tvoje problémy bych chtěla mít. Je to jejich věc, pokud dává dárky každý za sebe, nevidím důvod, proč by to jako mělo vadit u vnoučete. A tričko a ponožky mým dětem prarodiče nedávají, kupují jim dárky pro ně na narozeniny, svátky a výročí, nevím, proč by měli prarodiče kupovat jen tak trička a ponožky.
Nechápu proč se hend navážíte. Já taky od nikoho nic nečekám a nechci aby nás zahrnovali penězi či dary. ano je pravda že jako pozornost jsem spíše myslela ty sladkosti.
Hlavně bys měla být sama k sobě tak kritická, jako ji k prarodičům! To je fakt neuvěřitelný.
Nepřipadá mi to divné, naši to dělali taky tak. Od mámy jsem dostávala dárek, od táty prachy, ať si koupím… Je to v pořádku, hlavně, že si vzpomněli ne? A moje děti dostávají od prarodičů takovéto dárky taky jen „k něčemu“, v průběhu roku spíš nějakou mlsku, ovoce, apod.
Nikdo se nenaváží, založila jsi diskusi tak to jsou jen odpovědi. Mám z tebe pocit že ti vadí že není po tvém, jasně tam píšeš CHCI ABY… tak chtít můžeš že jo
buď ráda že mají o vnouče zájem, neřeš blbosti a hned ti bude lépe. ![]()
Ahoj, chtěla jsem se jen tak zeptat, zrovna o tom všem přemýšlým. 1:věc je že mi nejde na rozum že tchýně a tchám jedou sami za sebe, když partner měl narozeniny každý dává dárky za sebe.,,Tohle jsem doslat od mámi a tohle od táty,,. Já jsem od svých rodičů byla zvyklá dostávat to jako od rodičů a ne zvlášť od mámi a táty, za mě to příjde divné, když nejsou rozvedeni, Chci aby dcera říkala že to dostala od rodičů, babi a dědi. Co vy na to?
2: jak vaše děti dostávaji maličkosti, prostě nejaká pozornost od prarodičů. U nás je to tak že z jeho strany dcera od nich dostane jen k vánocům, narozeninám a k svátku. Jinak vůbec nic. Jak je to u Vás?
Příspěvek upraven 10.06.15 v 13:39