Chování psa ke steňatům

2089
6.3.22 11:27

Chování psa ke steňatům

Zdravím zkušené pejskaře..
Máme dva psy a fena čeká štěňata. Trochu mám obavy, jak se pes bude chovat po porodu feny ke štěňatům a k feně. Pes je trochu takový agresivnější než fena. Mám se bát konfliktů a napadení? Děkuji za rady zkušených pejskařů.
A ještě nějaký způsob, jak ztišit psa při nočním štěkání? Veterinář má jen tlumící léky na spaní a do toho se mi jít nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21076
6.3.22 11:54

Myslím, že je to od konkrétního psa, ale fena si ty štěňata ubrání.

Ale zajímá mne to, rád se nechám poučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
6.3.22 12:06

Jak ztisit psa pri nocnim stekani??? No, asi tak, ze ho vychovas ;)
Jinak to nepujdez pokud do psa nechces cpat leky na spani, coz sama citis, ze je blbost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
6.3.22 12:09

A jak se pes bude chovat k fene a ke stenatum to ti opravdu nikdo nerekne, protoze do hlavy psovi nevidis :nevim: sama sveho psa znas lip nez my… ale pokud mas obavy, tak psa ke stenatum nepoustej.. bud ho zavri do kotce (v dobe kdy budou stenata venku) a nebo ho dej k nekomu na hlidani. Aspon nebude fenka a stenata ve stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
6.3.22 12:15

Tak fena se štěňaty potřebuje klid takže na první týdny oddělit ;), snad to není otec štěňat :jazyk:.Tohle se řeší ještě před plánovaném krytí jak a co udělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
6.3.22 12:23

Pes se od štěňat odděluje.

• Citovat
  • Upravit
14617
6.3.22 12:57

Neznám chovatele, co by nechával volný přístup ke kojící feně ostatním psům v domácnosti. Matka může zareagovat ve stresu neadekvátně nejen na „narušitele“, ale přeneseně i na štěňata. Minimálně ty první týdny určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.3.22 13:10

Na nocni stekani je nejlepsi psa na noc nekam zavrit, protoze chudaci sousede. U nasich kdysi meli jedni sousedi vlcaka, co stekal v noci, bylo to strasne otravne. Lidi si stezovali na urade, tak psa na noc zavirali do garaze a byl klid…
Nebo pak protistekaci obojek no, rozhodne mensi zlo nez leky na spani…

Jinak psa oddelit, at neni fena ve stresu a ma klid. U naseho psa prijel tatinek - kryci pes se podivat na stenata, kdyz uz byla vetsi a blbnul s nima.

• Citovat
  • Upravit
Marina28
17.3.22 17:45
@korneli píše:
Zdravím zkušené pejskaře..
Máme dva psy a fena čeká štěňata. Trochu mám obavy, jak se pes bude chovat po porodu feny ke štěňatům a k feně. Pes je trochu takový agresivnější než fena. Mám se bát konfliktů a napadení? Děkuji za rady zkušených pejskařů.
A ještě nějaký způsob, jak ztišit psa při nočním štěkání? Veterinář má jen tlumící léky na spaní a do toho se mi jít nechce.

Boze boze, poridit si psa a divit se ze steka a veterinar poradi injekce. Lidi jsou fakt zlo🙄

vychovat a zjistit duvod proc celou noc steka.
Pes se od feny se stenaty muze oddelit, aby mela klid, ale zalezi…vy znate vase psy nejlepe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová