Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím zkušené pejskaře..
Máme dva psy a fena čeká štěňata. Trochu mám obavy, jak se pes bude chovat po porodu feny ke štěňatům a k feně. Pes je trochu takový agresivnější než fena. Mám se bát konfliktů a napadení? Děkuji za rady zkušených pejskařů.
A ještě nějaký způsob, jak ztišit psa při nočním štěkání? Veterinář má jen tlumící léky na spaní a do toho se mi jít nechce.
Myslím, že je to od konkrétního psa, ale fena si ty štěňata ubrání.
Ale zajímá mne to, rád se nechám poučit.
Jak ztisit psa pri nocnim stekani??? No, asi tak, ze ho vychovas ![]()
Jinak to nepujdez pokud do psa nechces cpat leky na spani, coz sama citis, ze je blbost ![]()
A jak se pes bude chovat k fene a ke stenatum to ti opravdu nikdo nerekne, protoze do hlavy psovi nevidis
sama sveho psa znas lip nez my… ale pokud mas obavy, tak psa ke stenatum nepoustej.. bud ho zavri do kotce (v dobe kdy budou stenata venku) a nebo ho dej k nekomu na hlidani. Aspon nebude fenka a stenata ve stresu.
Tak fena se štěňaty potřebuje klid takže na první týdny oddělit
, snad to není otec štěňat
.Tohle se řeší ještě před plánovaném krytí jak a co udělat ![]()
Neznám chovatele, co by nechával volný přístup ke kojící feně ostatním psům v domácnosti. Matka může zareagovat ve stresu neadekvátně nejen na „narušitele“, ale přeneseně i na štěňata. Minimálně ty první týdny určitě ne.
Na nocni stekani je nejlepsi psa na noc nekam zavrit, protoze chudaci sousede. U nasich kdysi meli jedni sousedi vlcaka, co stekal v noci, bylo to strasne otravne. Lidi si stezovali na urade, tak psa na noc zavirali do garaze a byl klid…
Nebo pak protistekaci obojek no, rozhodne mensi zlo nez leky na spani…
Jinak psa oddelit, at neni fena ve stresu a ma klid. U naseho psa prijel tatinek - kryci pes se podivat na stenata, kdyz uz byla vetsi a blbnul s nima.
@korneli píše:
Zdravím zkušené pejskaře..
Máme dva psy a fena čeká štěňata. Trochu mám obavy, jak se pes bude chovat po porodu feny ke štěňatům a k feně. Pes je trochu takový agresivnější než fena. Mám se bát konfliktů a napadení? Děkuji za rady zkušených pejskařů.
A ještě nějaký způsob, jak ztišit psa při nočním štěkání? Veterinář má jen tlumící léky na spaní a do toho se mi jít nechce.
Boze boze, poridit si psa a divit se ze steka a veterinar poradi injekce. Lidi jsou fakt zlo🙄
vychovat a zjistit duvod proc celou noc steka.
Pes se od feny se stenaty muze oddelit, aby mela klid, ale zalezi…vy znate vase psy nejlepe.