Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Attila8 tyjo to neporadim. Ja slepice nemam, bohuzel. Manzel je proti, smrdej a jsou blbe /coz by me na tom nejvic bavilo/. Ja bych je brala hned. Domaci vajicka jsou nej.
@klarushka píše:
Tak tohle mě fakt dostalo![]()
![]()
![]()
Nečetla jsem odpovědi, nemám čas. Ale slepice chovám.
Pokud nemůžeš mít kohouta, tak naše babičky slepice postříkaly octem, nebo nějakým nejlevnějším „pičifukem“, oni pak smrdí stejně a za pár dní dají pokoj.
Slepice jsou potvory, taky se mi terorizovaly, ale za pár dní je pak pokoj.
Případně mi napiš SZ. Ráda ti poradím, co a jak.
My si je teprve budeme pořizovat.
Ale soused měl snad 15 starých a koupil 5 nových, staré byly též zlé, ani už nenesly, kohouta mají, velkeho.
Tak šly všechny ty stare zariznout. Že budou prý budou na polevku.
Oni tam mají jeste Indické běžce pár, kacenu, kačera a měsíc vylíhlé malé. Náš pes mini jorksir proleze plotem za nima, takže bezne se tam grupa nahání, morduji mezi sebou.
Pes je chce usměrnit, steka, jak blázen, kohout nebo někdy i kacer na něj natvrdo nabehne
.
Porid jim kohouta.
@Apaji
Každý kohout být takový nemusí, ten sousedů v nás neruší, slyšíme ho tak 2-3× za den to se dá.
Oni chovají ptacky různé, další soused krkavce, ty rumburaky co mluví a to je křiku, jak to kraka. Zlatý kohout proti krkavcum.
Ahoj, my máme už bohaté zkušenosti s bitkami slepic, neb taky nechceme kohouta kvůli kokrhání…
určitě bych pořídila vždy na jeden kup jeden druh (aspoň barevně) a pak vždy další kup jiná barva, aby jsi poznala, které jsou starší…
a ty nové dáváme vždy do výběhu, ale do separační ohrady, aby si na sebe zvykaly a tam jsou skoro měsíc, než je dáme dohromady (vždy to zkoušíme, vyndáme jednu a když jdou po ní, dáme rychle zpět). Ono to dřív končívalo dost blbě, doklovaly se…taťka si o tom hodně nastudoval a ony prý mají v tom houfu dost přísnou hyerarchii…tohle je v oploceném výběhu
na druhou stranu, ve volné ohradě s ovcema máme krůtry, kuřata, slepice a vše možné dohromady a tam se nikdo neškube, jen při rozhozu zrna občas sem tam nějaký klov ![]()
Dekuji vrele, za tuhle debatu…taky si chci poridit slepice, ale az pristi jaro. Taky jsem chtela ruzne…duhu na zahrade…diky, diky za zkusenosti. Poridim dle rad 10 jedne barvy a jednoho druhu a stejneho stari, bez kohouta…kdyz to dobre dopadne, tak ze rok jinou barvu.
Jinak… zabavne hrabani…me taky dostalo..
![]()
@Attila8 píše:
a nebo mini jorkšíra![]()
![]()
ne dělám si srandu u nás by to malý pes nedal
Ale on je dobrý, umí s nima bojovat i když má dejme tomu kolem kilo.
Sousedí mají ty malé kacenky 13 jich je, též prolezou plotem na moje papriky, rajčata a hokaido atd. chodí
to mas vidět jak je nas trhac zene zpět, kam patri.
Ovšem vydrží chvilku doma a zase se vrací
úroda ohlodana, kam dostanou, ale jsou roztomili vetřelci.
@Attila8 hele nasla jsem toto, je tam i poradenstvi. Nicmene si ale myslim, ze hlavni problem je David a taky to, ze mas fakt kazdou slepici jinou… http://www.heapco.cz/…ze-a-holubu/?…
@Attila8
tak nech tu jednu oddělenou nebo ji kuchni, obávám se, že žádný sprej na tohle nepomůže
A příště kup najednou jeden druh
Zdravím ženy, hlavně zkušenější chovatelky
…
Jak vám nesou v zimě slepice? U nás je to už od léta katastrofa. Máme 14 slepic, na podzim nesly v počítačovém kódu 0-1-0-0-1-1-1…
. Teď tak 2-4 jak kdy. Vím, že je zima, ale i tak si myslím, že by mohly nést více…
Máme pestrou směsku jak druhově, tak věkově a taky mají holky kohouta.
Mají výběh cca 2000 m2 - luxus, dáváme jim pšenici, skořápky a zbytky z kuchyně. Plus to co si sezobnou a vyhrabou…
Ještě s nimi soužijí 9 indických běžců a 4 pižmovky…
Nevíte čim by to mohlo být?
@Katchie 77 Nám nesou dobře, máme 6 slepic, vajec 3-5denně, každou chvíli by měly ještě začít snášet maransky, ted jim byly tři měsíce. Indické běžce také máme ![]()
@Katchie 77 Jinak některé slepice přez zimu prostě nenesou, mají pauzu ![]()
Můj taťka když teď sebere za den 2 vejce, tak je rád a to má těch slepic asi 20, taky mají kohouta, velký výběh a luxusní žrádlo
Neboj, za chvíli přidají na výkonu a není od věci jim koupit nejaky spesl vitamíny a minerály, to vždycky trochu pomůže. ![]()
@Katchie 77 my máme 16kousků a sbíráme kolem 5denně. Ale to je teď přes svátky (asi lepší zbytky z kuchyně
) Ale cca měsíc předtím to byly tak 4vejce za týden. Přes zimu je snůška nižší, mají pauzu a hlavně nedostatek zeleného a žížal, který jsou zavrtyný dost hluboko. Počkej na jaře, to se strhnou ![]()