Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@afghani Ten poslední smajlík mně, bohužel, nepřipadá směšný
.
Napadlo vás, že tohle je docela nic moc kombinace, zvláště pro maminku?
V poslední době potkávám bígly a jejich křížence velice často - navíc zpravidla agresivní.
Majitelům asi bíglici připadali roztomilí a nad výchovou a socializací moc nepřemýšleli.
Potřebuje zaměstnat - fyzicky i psychicky…
Když psi polykají kameny tak jim prý chybí vápník. Zkus mu do jídla přidávat skořápku u vajec. Já tedy nejsem pejskar, ale s tím kamením mela problém jedna moje známá a toto byla rada.
@afghani jak ho mate dlouho a odkud? Nase fenka byla spatne krmena /ve dvou mesicich byla na testovinach s cukrem a maslem/ a dlouho trvalo, nez prestala zrat na ulici doslova vsechno co nasla, vcetne vajglu a hoven. Oni si musi telo nejdriv procistit a pak to prestanou delat. Zkus se s veterinarem domluvit na nejakem doplnku stravy, udelat rozbor krve, co mu chybi a to dodat.
Ahoj, obnovuji tema, mame podobny problem. V osmi tydnech jsme zachranili stene z mnozirny, ted jsou mu ctyri mesice.Je ucenlivy, snazi se, jen chce polykat kameni! Ne cucat, ale polykat. Krmeny je dobre, hlad nema, vitaminy mu nechybi, krasne prospiva. Venujeme se mu, je aktivni, pracujeme doma, takze na nej mame cas. Zkusili jsme pochopitelne fuj, trhnuti obojkem, na zadecek atd. BEZ EFEKTU.Byli jsme u tri psich psychologu, cetla jsem spoustu diskusi. Poradi jeste nekdo neco? Musi ven chodit s kosikem.Dik!
@radkakinc pokud víte, že mu nic nechybí tak je to těžké. Jediné co mě napadlo je ho zkoušet zabavit jinak, ale to bude asi hodně těžké - hračky, balónek a nebo se vyhýbat místům kde je kamení - pokud je někde čistý trávník. Držím palce
snad někdo poradí víc
Moje to taky delala, asi do peti mesicu. Pozirala kaminky, hovinka, co se dalo. Kaminky uz jsme odbourali, hovinka castecne, klaciky zere porad, ale uz min. Pomohlo mi na to jen bedlivy sledovani a vcasny stopnuti toho, co delala, protoze ja ji vencim zasadne na volno, aby si zvykla a nezdrhala mi. Primerene trestat hlavne, kdyz ji chytnes primo pri cinu, ja kdyz byla daleko, vzala jsem aspon kamen a hodila ho pobliz, aby se lekla, nebo klice, cokoli. S hlasitym FUJ. Nevim, jestli se to odbouralo diky vychove nebo vekem, cetla jsem, ze maly stenda maji sklony k pozirani nepozivatelnejch veci jaksi vetsi. Ze to vekem preslo. Ja mam osmimesicni a je znat vyraznej pokrok. Ted uz zere hovna nejspis jen neodolatelny. A zjistila, ze vyvalet se v tom neni taky uplne k zahozeni.
@radkakinc ja bych to zas tak nehrotila nasi jsou 3 roky sezere vse hovinka furt, papirove kapesniky nejhorsi jsou igelitove pytliky…nic s tim nejde proste takova je
@afghani nemam stene, ale dospeleho psa…Nema cenu to resit rict fuj to jo. Treba mu to i vezme u nas nepomaha nic.To ze bude chodit furt s kosikem nic neresi.
Ahoj, obnovuji, tentýž problém, ale štěně dobrmana, výcvikáři selhali, řekli, že neví, poradili vzít košík jako u tazatelky výše. Poradí někdo prosím? Je rychlý, nestihnu ho zastavit. Dík!!!
Pojídání kamínků může mít několik příčin a bez klinického vyšetření konkrétního zvířete se dá jen těžko stanovit hlavní příčina tohoto jevu. Může jít o zlozvyk nebo projev nedostatku minerálních látek, například vápníku nebo křemíku. Určitě je dobré zeptat se veterinárního lékaře, který psa zná. Pojídání odpadků nebo jiných předmětů je také otázkou výchovy.
Zdroj: http://hobby.idnes.cz/…azlicci.aspx?…
Mě to pes taky dělal. Venku musel nosit košík. Doma jednou synovec vysypal kameny na koberc co s i přinesl z procházky. Pes se na ně vrhnul jak zběsilý, jeden zhltl a pak je chtěl žrát i venku. No ten košík to jistil. Kolem 1 roku se sám zklidnil a přestal to dělat. A pak po roce zničehonic sežral zapomenuto plínu s plnou náloží. No málem mě omylo, že chcípne. A druhý den se najednou zastavil uprostřed rušné křizovatky a vyblil jí:)))) Od té doby nic a pevně doufím, že už nic takového nesežere. Obča sní dětem posmrkaný papírový kapesní, ale to mu díky bohu nic nedělá:) Ale kameny už nežere. Je mu 5.
Příspěvek upraven 14.02.16 v 22:28
@Žirafa 69 Vyšetření proběhla, negativní. Za článek děkuji, pod ním jsou diskuse čtenářů, kde lidé píší, že s autorem článku nesouhlasí. veterinář neporadil, proto se ptám tady někoho, kdo zná problém z vlastní praxe, ne z článků. Dík
@maskovak jestli mas fb zkus skupinu pes a jeho vic - konecne otevrena skupina bez cenzury, tam mi vzdy poradi jsou tam lidi co maja mnohalete zkusenosti a vychovali x psu ![]()
U nas s jinym plemenem to mame stejne, je uz 2. co je uchylnej na sterk… 2× se nemohl vykadit, tak sup k veterinari. Potvora. Hlidame jak to jde, davali jsme ho do voliery, privazali k boude, to bylo k nicemu, byl stene, mel to jako zabavu, pak z toho proste vyrostl