Chrápající manžel

• Fotoalbum (19)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
140
17.1.06 18:39

Chrápající manžel

Má někdo doma chrápajícího manžela?Nikdy mi nepřipadalo že tolik chrápe až v poslední době.Snažím se chodit spát dřív než on ale někdy nemůžu usnout a on i když jde spát později tak dopadne do postele a ihned chrápe.Musím podotknout že chrápe v jakékoliv poloze.Jak to řešíte u vás,přivítám jakoukoliv radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5525
17.1.06 18:50

muj manzel teda nastesti chrape jen obcas a jen v poloze na zadech… takze staci mu trosku otocit hlavu na stranu…
jinak doporucuju vyssi polstar a pripadnou navstevu ORL -usni, nosni… asi ma zvysenou sliznici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.1.06 18:55

Nazdárky Sharon, no nevím, radu ti asi nedám, ale mám doma taky chrápajícího manžela, ale někdy se až divím, že se tím chrápáním nezadusí. Vcelku jsem si na to zvykla, musela jsem tedy usnout dřív než on, to byla vždycky podmínka. Jinak to byl malér. Jenže pak se nám narodil Honzík a byl problém další. Pořád ho budil. Takže momentálně spíme zvlášť. Opravdu jinak se to řešit nedalo, malej byl pořád vzhůru a náš taťka přes moje usilovný všehodělání spal spokojeně dál. Takže teď se vyspíme všichni v pohodě. Manžel spí v pokoji, kde se buduje dětský pokoj, takže až ten se dodělá, malej si půjde do svého a já budu zase s manželem v ložnici. Tak doufám, že budu spát, jinak asi půjdu k malému do pokojíku :P . Taky už jsem zoufalá, ale viděl ho i ušní lékař a ten řekl, že přepážku má v pořádku, takže zdravotní problém nemá, takže řešení asi nemáme. Jo vlastně, přepážka!! Zkus ho dostat k ušnímu, třeba má něco s přepážkou :wink: .

Tak hodně zdaru a bezproblémový spánek 8) .

Šárka

• Citovat
  • Upravit
860
17.1.06 18:57

ahoj,
ja to teda resim spuntama v usich..:)
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
17.1.06 18:58

Ahoj,

tu návštěvu ORL také doporučuji. Dr. pak může tvého manžu poslat do spánkové laboratoře, večer se nechá hospitalizovat, tam ho pěkně napojí na různé přístroje a tímto měřením se dá zjistit, jestli nedochází ke spánkové apnoi. Myslím, že je to zadržování dechu ve spánku- které neprospívá srdíčku. Ráno odchází domů a čeká se na výsledky a další léčbu určí Dr. na ORL.
Můj manža naštěstí moc nechrápe jen občas, ale dělá mu problém dýchat nosem a to i přes den. Dr. mu zjistil nějaké výrůstky na nosní sliznici, které se dají ambulantně odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
17.1.06 19:05

Taky bych se nejradši odstěhovala do jiného pokoje ale u nás to nejde protože ke všemu máme malý byt 1+1 tak se nemám kam odstěhovat.To je moje smůla.Se špuntama v uších jsem to taky zkoušela ale bohužel chrápe tak že špunty jsou mi k ničemu.Tak nevím,k doktorovi jít nechce tak nevím jak ho tam dostanu.Nemáte někdo zkušenosti s kapkami na chrápání které se prodávají v lékarně.Je to k něčemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
17.1.06 19:09

já osobně si myslím, že kapky a podobné zázraky k ničemu moc nebudou, nejlepší je to řešit přes Dr.
Dneska se většina zákroků, které mají zamezit chrápání dělá ambulantně, např. laiser, bohužel některé si musí pacient sám hradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
17.1.06 19:25

Ahoj,
tak k tomuhle tématu mám hodně co říct :lol: :lol: :lol: :lol:
Můj manžel totiž chrápe ÚDĚSNĚ!
Zkusili jsme laser - operace stála 6500,–, manžel zhubl něco kolem osmi kil (a nepotřeboval to!), protože pak nemohl jíst a byly to peníze vyhozené oknem. Záruka se na to nevztahuje, pacient ví o riziku, že úspěšnost je pouze 90% … co se dá dělat.
Jak to řeším - sehnala jsem si traktoristický sluchátka. Je to drsný, ale když je nejhůř, tak to prostě jinak nejde :roll: Špunty do uší, zázračné kapičky z lékárny nepomáhaly.
Přestavujeme domeček a vymohla jsem si odhlučeněnou ložnici. Takže když nebudu moct spát, budu se stěhovat do dětského pokojíku …
Teď jsme v 1+1 … :twisted:
Takže držím palce ať to zvládnete, pro mě to byl HODNĚ nepřekonatelný problém, spánek k životu nutně potřebuju a mám ho neskutečně lehký …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
17.1.06 19:48

Taky se přidávám…

První noc co jsem s Adamem strávila, jsem se vůbec nevyspala a tenkrát mi tvrdil, že chrápe jen když je unavený :lol: To jo…za ty 4 roky už jsem si na to zvykla a zaplaťpánbu jsou holky spáči po něm, takže je to nevzbudí.

Ivule: o té apnoi jsem taky četla, tak čekám až jednou Adam usne dřív, abych ho zkontrolovala, jestli nepřestává dýchat, jinak ho k doktorovi nedostanu :D

Evewolf: mému chlapovi to, že zhubl pomohlo, přestal chrápat úplně, jenže je nenapravitelný „požitkář“, takže štíhlá postava mu vydržela tak 3 měsíce :lol:

Asi ho budu muset nahrát, aby si to taky užil, snad se pak zase bude snažit něco shodit :wink:

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
17.1.06 19:54

-

Manzel jednu dobu pouzival kapky Adenol. Maji se dat na polstar, snad to tenkrat pomahalo, jenze jsou mentolove a me to tak smrdelo, ze jsem ho radeji nechala chrapat, nez citit z polstare mentol. Casem ho to nejak preslo a ted spime oba dva v klidu. Jinak me jakekoliv i slabe chrapani probudi, takze jit spat driv nema smysl.
Existuje jeste nejaky sprej proti chrapani, snad do pusy, uz si nevzpominam. Tata ho kdysi dostal, jenze on je „hrdina“ a nikdy by ho nepouzil. A v tom je problem. Nasi bydli pod nami a ja ho slysim normalne slysim chrapat pres strop. Loznici maji odhlucnenou (krome stropu), dokonce i dvere jsou polstrovane a mama v pripade nouze ma svuj pokoj, kde prespava. Na dovolene pouziva spunty do usi. Tata byl predloni dokonce na nejake operaci, detaily nevim, potom asi rok nechrapal a ted uz zase zacina, i kdyz ne tak casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat