Chodíte poctivě ven?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
551
17.1.06 12:27

Chodíte poctivě ven?

Musím se přiznat, že mám trochu špatné svědomí. Teď v zimě to dost flákám, minulý týden jsme byly jen jednou. :oops:

Hodně je to také tím, že naše malá je hrozný čert, vůbec neposlouchá, v kočárku se jí nelíbí. Když jdeme třeba nakoupit, tak jednu cestu vydrží, ale pak už chce jít z kočárku ven. Potom je to s ní těžké, protože nechodí krokem, ale je stále v poklusu, nejlíp směrem do silnice, do největší závěje apod. a já za ní lítám s kočárem.

Takže u nás to tedy nejsou klidné procházky a do té sloty se mi taky moc nechce. :?

A co vy?? Jste poctivější než já?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
17.1.06 12:34

Ahoj,
my máme velkéh psa, takže já vpostatě „musím“ chodit ven.
Ale jsem ráda, že mě to donutí za každého počasí.
Eliška když je doma, tak hrozně zlobí, potřebuje se vyřádit venku. Je otužilá, budou jí dva roky a měla jen jednou rýmu. Bydlím na malém městě, takže vzduch venku je určitě zdravější než v našem bytě zamořeném technikou a určitě i rozoči a dalšími breberkami.
(Jen si trošku rýpnu, bacha na některé holky tady, aby tě nenařkly z týrání dítěte, když s ním nechodíš ven častěji:))))))))))

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.1.06 12:40

No snad nikdo nenařkne ani mě, ale chodím jak kdy a většinou tak na hodinku po poledním spánku, pokud nemusím na déle.
Když jedu do Prahy na návštěvy nebo tak, tak jsme venku víc, ale v tomhle počasí..kdyby byl aspoń sníh, ale tohle je hnus a holka sice v kočáru sedí, ale vrtí se a když chodí, tak nechodí, ale spíš leží na zemi
Takže tak…tchýně sice taky remcá, že mam bejt venku celý dny mráz nemráz, ale ono to počasí není u nás moc růžový, celkem ošklivo:(
Ale tu hodinku denně se snažim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
17.1.06 12:41

Já mám dítě teprv roční a k tomu už docela dlouho pracuju doma, takže ho od jeho asi 3 - 4m poctivě strkám do kočáru na balkon :lol: Donedávna spala dlouho dopol i odpol, takže pohoda. :D Ten pohyb trochu schází spíš mně. Dítě je vyvenčené až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
17.1.06 12:50

I ty tyrane!!!!! no, musela jsem si rýpnout… :lol:
u nás probíhá „venčení“ 2,5 leté dcery tak, že dítě násilím navleču do oblečení a vyšoupnu ho ven. poněvač sedím v práci 8 hodin u PC, tak je ta vycházka pro mě nutností. ne tak mé pohodlné dítko - to je náramně spokojené, když nemusí týden vystrčit čumáček z domu. V zimě se jí zkrátka nechce.
Nevím, proč by mělo být něco divného na tom, že se někomu nechce v mrazech a smogu na vycházku, ještě k tomu s dítkem zdrhajícím zá:,–(ně jinam, než je žádoucí. Však na jaře bude mnohem líp.

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
17.1.06 12:56

Ahoj, tak já chodím ven vždy, i když leje. To sice brblám, ale jdu, aspoň na chvilku. Ani ne tak kvůli psovi (se kterým může zajít manžel později), ale proto, že vím, jak je pro děti důležité měnit ovzduší kolem sebe.
Někde jsem četal, že je lepší jít za denně 4× na 20 min. než jednou na dvě hodiny. Až zas tak se toho nedržím, jelikož většinou chodím jen jednou, ale zato opravdu pocitvě. Matýsek byl doma jen dva dny, kdy měl horečku, jinak chodíme. Balkon bohužel nemáme.
Chodím i za deště a dávám mu boudičku hodně dolů a pláštěnku jen přes nohy, aby mohl pořádně nasávat čerstvý vzduch. Kdybych měla pláštěnku přehozenou přes celý kočár, jako to má spousta jiných maminek, tak by mi přišlo skoro zbytečný chodit ven.
Stejně tak, když byl Matýsek malinký, loni v zimě, tak jsem u korby měla pořád dolů staženou boudičku (nahoře ji měl jen, když hodně foukalo nebo sněžilo), jelikož mu tak mnohem lépe proudil vzduch. A proto se taky ven chodí. Byla jsem ale bohužel jediná. Všechny ostatní mamči měly kočárky utemované, boudu samo nahoře, jak jinak a i dost divně na mě koukaly. Já vím, že byla zima, ale snad stačí teplé oblečení, nemusím nad něj ještě stavět střechu :wink:

Naštěstí je Matýsek v kočáru hodný a ven se těší. Pokud jsou ovšem děti, které venku zlobí a navíc tam je hnusně, tak se maminkám ani nedivím, že nechtěj chodit ven.
V létě ten deficit určitě doženeme :lol:
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
17.1.06 13:04

no právě… většinou dceru k vycházce nějak ukecám, ale pokud ječí, kope kolem sebe, zdrhá, vyskakuje z kočáru, válí se ve sněhové břečce, odmítá se hnout z místa, radši si podobnou lahůdku ušetřím a zůstanu doma, vzduch nevzduch. Ono zpacifikovat vzteklé 14 kilové batole kopající kolem sebe je docela náročné.

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
17.1.06 13:07

My se snažíme chodit alespoň jednou denně, spíše dvakrát. Ale také spíš kvůli mě, než malýmu. Já ven musím, protože jinak v noci špatně spím a pohyb potřebuju. Ale když je smog a inverze, jako je teď skoro už 14 dní, tak to ani nevadí, když se ven nejde. Není o co stát, alespoň tady v Plzni. Myslím, že hodně záleží i na dítěti, pokud to doma snáší a jste spokojené, tak to neřeš :-). Když se chce, tak jít, když nechce nejít…U nás to ani nejde protože potom celý odpoledne si běhá pro boty, potom si nasazuje čepici, za chvíli zase bundu…já s ním doma prostě nevydržím.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
17.1.06 13:16

Ahoj,

my to máme podobný jako Sendy, malá když s ní nejdu ven tak otravuje, nosí mi její věci na obleční, pak boty, stoupne si pod věšák kde má bundu a otravuje tak dlouho až mě vlastně donutí. Pokud to opravdu nejde, tak jí vysvětlím že půjdeme až se vyspinká a je to. Když se vzbudí tak hned si na to vzpomene a chce jít ven.

Ven se snažíme chodit každý den, pokud není nemocná. Chodím (to je jen někdy)do města to je tak tři kilometry a to spojím s nákupem to je tak jednou nebo dvakrát do týdne. A pak chodím pravidelně buď k mým rodičům a nebo ke tchánovcům a to je každý den. Každá cesta trvá půl hodiny, takže dohromady jsme venku každý den hodinu a když jdu do města tak jsme venku tak 3-4hodiny. Záleží na tom jestli vezu malou v kočárku a nebo jestli jde pěšky to je pak výlet do města na půl dne. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
17.1.06 13:16

Ahoj,
bydlim v Karvine a jak asi pred tydnem byl smog, tak jsme taky asi 4 dny nebyli venku-nepocitam kdyz jedu k mamci, nebo jdeme do obchodu to zabere asi 15minut. Taky jsme ani nevetrali, ale jen jsem otevrela okno nadychla jsme se na zjisteni jaky smrad je veknu, a zase okno zavrela. To neslo!
Snazim se taky chodim ven, ale nechce se mi v lete je to pohoda, jedeme na zahradu, tam Honzik lita cely den a je to pohoda. Ted vetsinou n zemi lezi a nebo prenasi velke hroudy nekam… V kocarku sedi, ale musime jet, jak se zastavi, tak chce ven. Ptat se ho jestli pujdeme ven ani nemusim, protoze mi rekne ne. Kdyz k babicce to rekne i jo.
Dneska sviti slunicko, tak az se probudi pujdu Honzika „vyvencit“.
Kac+H
UZ ABY BYLO JARO!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
17.1.06 13:17

Uuuuuuuf, to jsem ráda, že nejsem sama kdo vycházky v zimě fláká. My chodíme dopoledne tak na 20 minutek (někdy i míň) kolem domu nebo na nákup přes silnici do marketu a odpoledne taky tak, někdy to přeženu a jdem i na hodinku. V létě jsme ale venku pořád. Buď na zahradě a nebo ve městě. To skoro ani nevíme jak to doma vypadá :oops: Miluju, když si malá přinese botičky a říká en en - to jako ven ven a pak když vidí že jdeme, tak lítá pro bundičku, pro čepici…to mne dokáže krásně naladit i do toho děsivého mrazu. Jsme obě dvě letní holky, ráčci jak vyšití a tohle zimní počasí nám nesvědčí :oops:

• Citovat
  • Upravit
488
17.1.06 13:27

My to taky flákáme :oops: Matýsek na to venčení teď v zimě nějak není, radši běhá doma. V kočárku být nechce, ale venku chodit taky ne. Chce, abych ho nesla já. Takže buď se svíjí, propíná a řve v kočárku nebo mi ječící visí na nohavici a vyžaduje, abych ho nesla nebo ho vleču v náručí, což je hrůza, protože je těžkej a navíc mi v kombinéze klouže po mojí bundě (a k tomu ještě jednou rukou tlačit kočárek :roll: ). Pro mě je to prostě utrpení a Matýska to taky dvakrát nebere…Nejspokojenější je doma, kde si naběhá svých několik kilometrů, venku mu to teď klouže, nebo zakopává o hrudky sněhu a padat ho prostě nebaví. Ne že bychom nechodili ven vůbec, snažím se každý den aspoň na chvilku, ale žádná sranda to teda není :? . Už aby bylo jaro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
17.1.06 13:35

Medúzo,

4×20 minut???? Právě se mi udělalo špatně z představy jak dvě děti oblíkám 4× denně ven…

Hlásíme se taky k flákačům, nevnímám to jako problém. :-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
1930
17.1.06 13:47

Hlásí se taky jeden flákač :lol:

Původní moje představa byla, že budeme chodit ven denně za každého počasí, ovšem realita je poněkud jiná… Jenže venku je docela hnusně a navíc máme měkký kolečka u kočáru a nejsou lidi, co by to nafoukli, je to prý nějaký komplikovaný :evil: …

Já už se tak těším na jaro a nový kočár :!

Dadla

P.S. Teď to pošlu a jdu Vojtu oblíknout na prochajdu, fakt :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
17.1.06 13:53

Holky, byt vami tak to neresim-budte rady , ze ven nemusite. Co ja bych dala za to, kdybych NEMUSELA chodit ven. Jenze ja musim a to minimalne dvakrat, protoze musim chodit zvlast se psem a zvlast s ditetem. On totiz nas syn CHCE chodit ven a pes musi pochopitelne ;)
Tak ze kdyz dite uz hodinu rve „pa“ a vyznamne ukazuje smerem k domovnim dverim, tak holt i kdyby bylo minus 20 a huste snezilo, tak ja ho tam musim minimalne na pulhodiny vzit (kratsi prochazky vyhodnocuje jako nedostatecne a chce pak znovu, tak to radeji vydrzim dele venku a jdu jednou, nez bych ho dvakrat oblikala-Missorko uplne te chapu, i kdyz 2 deti oblekat si uz vubec neumim predstavit :))))
Navic ted samozrejme neexistuje, ze by jel v kocaru, takze to vlastne ani neni prochazka, ale prostojka. To pak clovek vymrzne, a to nosim uz i jegry z Moiry!!!!
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat