Chodíte poctivě ven?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hlásím se k pravidelným vycházkám. Chodím dvakrát denně na cca 1 hodinku a ani vám nemusím říkat, kolik času mi zabere obléci dvě děti, sebe, odchytit psa.. takže vycházky jsou vlastně mým celodenním programem
Hlavně mimino spí jenom v kočárku za jízdy a tak abych se nezbláznila - ven si chodím odpočinout.
E.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jó, Missorko, taky bych nezvládla oblíkat Matese víc než 1-2× denně. Dělá u toho pěkný scény, i když ven chodí rád. Ale oblékání, přebalování, to je děs.
Když jsem tu s ním někdy sama pár dní (bez manžela), tak se snažím udat psa rodičům, abych nemusela ráno a večer navíc chodit ven. Líze (psovi) to vůbec nevadí, je tam moc ráda. Když si představím to oblékání, tak se mi ježí vlasy. A při dvou dětech, ani nepomýšlím ![]()
Právě proto se těším na léto. To ho čapnu, jak je, a půjde se ven. Žádné zbytečné převlékání. Nebo jen trochu, když půjdeme na písek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, to jsem ráda, že nejsem jediná kdo nechodí ven za každého počasí - denodenně.
Už jsem měla totiž málem výčitky svědomí
. Já mám dcerku 27m, ven chodíme už bez kočáru, naštěstí už chodí tím směrem co já
(teda většinou ), ale když vidím to hnusné počasí, tak taky nechodíme den co den. Většinou mě ale donutí prázdná lednička jít nakoupit, a to se před tím třeba na 20-30min. projdeme, pak nakoupíme a jdeme domů. Chodíme ven tak 3-4× týdně. Moje máma by nejradši abysme chodily denodenně, ve smogu, ve sluníčku. ..
Alusha+dcerka 27m+14tt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já teďka taky právě řeším, jestli chodit nebo nechodit ven. Já na procházky chodím celkem ráda, ONdrášek je taky snese (poku teda nejsou příliš dlouhé) POkud chci jít ven na delší dobu, tak to musím naplánovat tak, aby při tom spal, jinak je protivnej. Zajímavý je, že mu ani tak nevadí nákupní centra
jako „svěží“ zimní Pražský vzduch..
Právě ale řeším, jestli v tomhle počasí (asi je teď smog.. ??) není lepší s ním být pořád doma (Ondra by to v poho vydržel). Nevím, jestli je větší zlo byt, ze kterého se určitě vypařuje spousta chemikálií z nábytku a koberců, nebo se jít „vyvětrat“ do smogu??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak já jsem taky procházky omezila, protože mám rizikové těhu a musím se šetřit. Nika ještě nechodí a tahat s kočárem se mi nechce. Chodíme tak ob den a to jen na 1-2 hodinky spojené s menším nákupem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A teď, když byly zvýšené imisní limity v našem městě, jsem nechodila ven vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte,
taky jsem flákač ![]()
Tady je děsná zima, náledí a vůbec … Prostě nás teď „nevenčím“ každý den. Ale jinak praktikujeme kratší vycházku po obědě a odpoledne dlouhou (tak 1,5hod).
Už se těším, až bude trochu pozitivnější počasí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se taky hlásím k flákačům
Ale je fakt, že kdyby to Jířa vyžadoval, tak asi chodím častějc. Ale když řeknu, že jdem ven, většinou začne skandovat Néé ven néé. A navíc je šíleně hysterický, takže většinu procházky ho různě táhnu po kolenou nebo se snažím zabránit mu zasebevraždit se skokem do silnice, a tahat za sebou 19 kg dítě není zrovna přesvědčivá myšlenka pro pochod do mrazu ![]()
Takže aktuálně venčíme tak 2-3× týdně na hodinu, když je hezky. Ale je fakt, že doma skoro nejsme, pořád někde jezdíme a navštěvujeme navzájem, takže čerstvého vzduchu se nadýchá určitě 4× denně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám někdy výčitky, že by měla být Šárinka víc venku. Většinou chodíme každý den, ale přiznám se, že když ji to už nebaví a stěžuje si, tak jsme třeba za necelou hodinku zpátky. Nejlepší je, když jdeme s někým, děcka poslouchají, jak kecáme, koukají se na sebe a nezačnou se hned nudit. Taky zabírá, když kolem běhá náš pejsek, to je vděčný objekt k pozorování.
Akorát mě štve, že tady po 4. hodině odpoledne lidi začnou přikládat do kamen a pak se už nedá otevřít ani okno, natož vystrčit nos z baráku. Docela by mě zajímalo, čím ty lidi topí. Kolikrát se z načančaných baráků line takovej jedovatej smrad, že bych jim šla nejradši vynadat. Takže když to nestihnem dopoledne (jsem teď nějaká zpomalená a všechno mi dýl trvá - holt bříško je bříško) a Šárka si protáhne odpolední spaní, už prostě musíme zůstat doma, i kdybych nakrásně chtěla vyrazit. Ach jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
no tak u nás je to tak, že Lucy hned ráno prohlásí: Já dneska nechci jít ven. Ale ne vždycky jí to vyjde.
Chodíme ven s kamarády, tak to jde. Sama s ní chodím tak leda na nákup. Každopádně do té smogovky chodíme tak maximálně na chvilku a radši se zašijeme do nějakého koutku pro děti. Kdyby napadl sníh, hned by bylo venčení lepší. Takže za to, že nejdete s dítětem ven Vám nikdo hlavu neutrhne.
Problém je, že Lucy je strašně protivná, když je dýl jak jeden den jenom doma, takže aspoň obden na tu hodinku musíme. Z oblékání jsem taky říčná, takže jednou až dvakrát denně je to ažaž.:roll:
Až bude teploučko, tak si to vynahradíme. Od jara do podzimu býváme venku skoro celé dny. ![]()
Moje známá měla malé děti před 30ti lety a její doktorka jí řekla, že s nimi musí denně ven na 5 hodin. Chudák to poctivě dodržovala i při tajfunu
a nemajíc balkon, každý den statečně 5 hodin tlačila kočárek po sídlišti.
Právě jsem si naměřila 37,6, takže budem trčet doma, pak se to rozjede i Lucy a budem doma ještě dýl.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky:)
Já jsem v podstatě dost líná a do té zimy ven se mi vůůůbec nechce, bohužel syn (20M) je jiného názoru a miluje procházky. Za jakéhokoliv počasí… Odbourali jsme asi před měsícem kočárek, ale asi mám trochu štěstí v tom, že malý se nechá docela navigovat a různými příslibama (bargů, traktorů, náklaďáků, psů, koček, rybiček v řece atp.) se nechá docela ukormidlovat a chodí tím směrem, většinou, kam chci já.
Na svou dopolední lenost jsem chytře vyzrála tím, že chodíme do místní restaurace na 11 pro obědy do kastrůlků, takže před 10 hodinou vyrážíme, hodíme kastrůlky na místo určení a pak jdeme na náves, do místního konzumu a tak pokecat s prodavačkama případně něco malého koupit do batůžku. Po 11 vyzvedáváme jídlo a malý řádně vyvenčený, vyběhaný, vykomunikovaný se třepe domů na oběd, po němž krásně usíná (to je odměna za nelenost, protože bez procházky dopoledne dřív usínal až po druhé hodině a tím se nám notně posouvalo večerní usínání.)
No a teď v zimě se snažím dokopat ještě k jedné odpolední procházce, ale chce to fakt leckdy přemáhání…jenže doma se malej celé odpoledne nudí, a taky pak mnohem lépe spí, když se vyvenčíme.
Takže tak u nás, kdo z toho má špatné svědomí, vymyslete si něco, proč třeba i rituálně někam musíte a pak to vůbec nebolí:)
Jinak si myslím, že procházky, pokud bydlíte v místě, kde je čisté ovzduší, jsou určitě fajn a všem se pak líp spí, i jí a tak:)
Od jara do podzimu to vůbec neřeším, máme velkou zahradu, pískoviště…jsme tam prakticky celé odpoledne. Ale ta zima…brrrr…
Diny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je úúúúleva
, hlásím se do klubu lenošných matek. I když mám teď proti případným rejpalům výmluvu
- dvě mrňata a třetí se za pár týdnů vyklube.....Než ty dva obleču, tak jsem většinou na chcípnutí
. No a venku je, krom zimy a smogu, všude namrzlo, zledovatělý chodníky, alespoň tady u nás je větší zima než v centru. A přejít z chodníku na chodník je docela o hubu, mám co dělat když jdu sama, natož když vedu holku za ruku, aby neupadla. Kluk je docela šikovnej, tolik nepadá, ale ona je jak bezdomovec - věčně na zemi
. Navíc jsme byli v poslední době nemocný, nejdřív děti, pak já, pak zas děti......když to shrnu, chodíme vysloveně podle situace a sil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ma takovou radost, ze nejsem jediny flakac!!! Moje mati do me porad huci, ze musim s malou chodit ven kazde odpoledne. Ale ona s ni venku nebyva, takze netusi…
Problem c.1: Oblekani - Charlie nesnasi oblekani, takze u toho rve jako tyrane dite.
Problem c.2: Nechce sedet v kocarku, ale chodit neumi. Nejradeji by se nosila, jenze to bych nesmela mit v brisku Zoe. I bez toho bricha by to dyl jak na par minut stejne neslo.
Problem c.3: Nase bydliste je sice ve meste, ale technicke sluzby asi funguji jen v centru. Chodniky na Lesni Ctvrti proste nejsou vsude a na silnici jsou jen vyjete koleje. Jinak jsou vsude haldy zmrzleho snehu, takze kdyby projizdelo auto, neni proste kam uhnout…
No, a tak jezdime na vychazky maximalne trolejbusem do mesta na plavani a cviceni, protoze tam se Charlie tesi a trolejbusy se ji libi…
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak my sme poctivejsi ale taky nechodime kazdy den, ale na cileny prochazky nechodime vzdy je to spojeno s nakupem apod. Sany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte maminy,
tak já se stydím, ale s malým vyrážím odpoledne po jeho obědě (bezva nesolená zeleninová polívka) ven tak na 3-4 hodiny, aby se vyspal. Já si od něho odpočinu a v podstatě jsme pak oba spokojení. Pravdou je, že se mi někdy nechce, ale musím
Doma se spí max. 20 min. a je řev. Venku je to prý lepší. Jo, balkon máme, ale to už bohužel nefunguje.
Jitka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit