Chodíte poctivě ven?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lejaa píše:
Ahoj holky, obnovuji a otázka je stejná. Chodíte s dětma každej den ven? Syn má teď půl roku. Do teď jsme v podstatě chodili poctivě každej den, ale teď poslední týden se mi vůbec nechce.Přitom je třeba 5°C, takže žádná velká zima se nekoná. Nějak mě nebaví pořád to kroužení po naší malé vesnici
Venku ani noha a tak.. Párkrát se mi povedlo vyslat manžela, nebo mýho taťky, tak to bylo fajn. Ale mě to v tomhle počasí teď nějak vůbec nebaví. Mám kvůli tomu výčitky.:-)
já nevím, ale mám pocit, že si všechny maminky myslí, že je to povinnost,…já nehcodila každej den, někdy se mi prostě nechtělo, tak jsme byli prostě doma zalezlí. Nikomu to neublížilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když byla naše malá v kočárku, tak jsem chodila ven každý den. Vždycky v kočárku spala a já měla chvíli, kdy jsem mohla v klidu utřídit myšlenky.
Jsme taky z vesničky a po chodnících mě to taky nebavilo, tak jsme brázdila lesy, louky, pole…
Teď už je to horší, protože naše cácorka (21 měsíců) nechce být na kočáru a tak trajdáme pěšky. Jitě si dovedeš představit, jak daleko dojdeme. ![]()
Snažíme se vyrazit každý den, ale někdy se mi vůůůbec nechce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodíme skoro každý den… Máme to ale spojený s aktivitami dcerky, 1× týdně tancování, 2× gymnastika, to jdu pak s batolatama na hřiště a potom chodíme 1× pro dceru do školky (to nám zabere asi 2hodiny venku:))… Bohužel chodíme spíš navečer (v zimě za tmy
, ale už se to zlepšuje), dopoledne se dostaneme málokdy… Určitě to dětem prospívá, jsou pak víc v pohodě
a letos ani moc nebyly nemocný…
Vloni mi právě dost marodily a to jsme tolik ven nechodily…
A taky jsem byla teda líná, ono oblíkat tři děti plus sebe dá docela zabrat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S prvním sem chodila skoro denně omezila sem to na co druhý den jakmile sem si díky tomu v zimě uhnala zápal plic, pak v létě sem ho šoupla vždycky na verandu do kočáru. Druhý je na kočár přímo alergický po 10 minutách se mu v něm nelíbí a neusne v něm ani za boha. ale chodíme cca co druhý den do obchodu v šátku(odvádění a přivádění staršího do/z školky většinou prospí)…už se těším na jaro/léto kdy je vyženu na zahradu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, kdyžbyla prtě, pohoda, šoupla jsem kočár na mráz a dvakrát denně tam spala na zahradě a já klídek. Teď je větší, doma senudí, takže chodíme, už se těším na jaro.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to tenhle tyden taky suliiim
Jdeme obden akorat tak nakoupit do obchodu a zpatky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě teda nehne jít ven jen z povinnosti. Dceři budou za chvíli 2 a chodíme, když máme náladu. Někdy s ní jde děda. Nesnáším zimu a navíc obléct jí mi teď trvá i 20min. Hrůza. Nechodila jsem pravidelně, ani když byla malá. Fakt jsem obdivovala ty maminky. Já místo toho chodila spát s ní. Měli jsme krušný noce, tak jsem doháněla přes den. Výčitky nemám. Když jsme doma hodně větrám a nemíň 3× za týden se stejně ven dostane, tak proč to řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela1983 píše:
Vetsinou ano a i 2× denne. Uzivam si to.
Přesně tak, chodím 2× denně, dopol i odpol. Mě to nabíjí. Když byl menší, kroužila jsem po sídlišti ráda, ale to proto, že mám dost kamarádek s podobně starými dětmi, tak jsme pokecaly. Teď, co je větší, tak venku běhá, tahá plastovou mašinku na šňůrce (to je teď náš velký hit a ujde toho díky tomu fakt hodně), když je hezčí počasí, tak jezdí na motorce. Ale když je hodně hnusně nebo zima, jdem do herny, ať se vyblbne a pak dobře spí. Ale mě to opravdu baví, kdyby se mi na procházku nebo jinam nechtělo, tak prostě každý den nejdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda, musím říct že mě docela překvapuje kolik maminek nechodí ven každý den. Tak povinnost to určitě není, ale třeba na mém klukovi jde strašně poznat když není venku, doma bych prostě zcvokla.. takže ono asi to záleží na povaze dítka, když je doma v pohodě, proč ne. Ale mně teda dochází fantazie co s ním doma dělat..
Ale když někdo argumentuje tím, že dítko musí 20min oblékat, nebo že dítko běhá nekontrolovaně kam nemá, a proto radši ven nejde.. to už je trochu mimo moje chápání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já právě do konce ledna chodila fakt od jeho narození pravidelně každej den:-) Bavilo mě to a věděla jsem, že jemu to dělá dobře:-) Ale tenhle týden je nějakej blbej, už mě to počasí nebaví, ven se mi nechce a jsem i taková unavená, málo jsem teď spávala, tak možná je to všechno se vším.. Výčitka jsem měla, protože vím, ž dětem to dělá dobře, než být pořád doma.. Ale myslím, že jemu samotnému je to asi fuk ![]()
Právě balkon nemáme a s tou zahradou nechci, protože máme toho bafana divokýho a zvídavou kočku
navíc bydlím v patře, takže než bych dolezla dolů, už by bylo po všem:-)))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady Přesně!!! Taky bych se doma zbláznila, když ho vezmu dopoledne ven, nakoupíme, jdem do herny třeba a vrátíme se akorát na oběd a spaní. A odpoledne zase ven aspoň na 2 hodiny a pak večer už si doma pohraje, protože tam vlastně celý den ani pořádně nebyl
Když je nemocný, jdu se doma zbláznit, jak je to dlouhý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady píše:
Jo a chodíme i když je prcek nemocnej, rýma, kašel, furt jsme venku. Jedině s teplotou nejdeme, je pravda že hodně otužuju, tak je to možná i tím.Jako znám i případy že prcek má rýmu tak tejden nejdou ven, no to bych visela na višni už
Ty vado, já prostě nebudu psát žádný příspěvky, jen se pod tvoje podepíšu
NEbydlíš náhodou v Praze, Řepích. Bych měla parťačku na chození ven i s rýmou, která by mě neukamenovala, že dítě smrká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My chodíme denně dvakrát. Doma by mě z ní kleplo. Teď brala atb a bylo to peklo doma
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ale zakladatelka/obnovovatelka psala tuším o půlročákovi.. ono je trochu rozdíl jestli jde o nechodícího malocha (tj. opravdu jen o drndání kočárem) nebo o chození na hřiště s dvouročákem, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit