Pletení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pleteni
>Holky moje, plete někdo z vás? Nemáte náhodou typ, kde sehnat vzory pletení jednotlivých oděvů? (Teda, nevím, jestli jsem to napsala smysluplně… ) Nemyslím vzory jako takové, ale jak pak uplést konkrétní věc. Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem dřív pletla. Teď už moc ne - co jsem se poznala s přítelem tak není čas a můj poslední pokus je už pět let rozpletený nedokončený svetr ![]()
Ale nápady jsem brala z časopisů o pletení co mamka dříve odebírala - v těch byl vždy kompletní návod jak uplést svetr, vestu apod. Takže bych radila se po nějakých podívat. Myslím, že budou vycházet i teď.
Ryšavka
- Citovat
- Upravit
Zdeniku, ja kupuju Dianu, tam jsou „návody“ jak plést konkrétní věc:-)
Momentálně mám poslední číslo Diany Baby, mají tam moc krásné věcičky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
já patřím mezi zasloužilé a zkušené pletařky a když vidím novou Diana Baby, tak se musím sama přesvědčit, že se mi tam toho líbí málo a nepotřebuji si to nové číslo koupit. Některé věci se opakují.
Jenom bych Ti chtěla poradit jednu drobnost z vlastní zkušenosti. Když si budeš vybírat velikost, kterou potřebuješ uplést, tak si nejenom přeměř dítko, ale také porovnej obrázek u konkrétní věci a nějaké normální oblečení, které doma máš. Mi připadá, že to dělají dost krátké na naše rozměry, takže si to pak upravuji podle potřeby. Taky mají číslování od velikosti 50, já jsem na oblečení klasické nepletené v této velikosti nikde nenarazila. Není to český časopis, takže ty jejich velikosti jsou přizpůsobené jiným zvyklostem. Ale jsou tam fakt nádherné věci.
Míša
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Zdeníku,
já pletu docela dost a používám časopis Sandra, jsou tam docela hezké svetříky a dá se i předplatit myslím že na www.burda.cz ale tím odkazem si nejsem moc jistá.
tak držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Holky, tohle je moje oblíbené téma Pletu na 2 neteře (2 roky a 2 měsíce a moje budoucí mimčo, které se za 10t narodí. Souhlasím s Míšou - mám malou a hubenou neteř, která nezapadá do klasických velikostí. Takže si ji vždy aktuálně přeměřím a nebo si půjčím oblečení, které jí zrovna je „akorát“ a to si upravím dle potřeby. Osobně mám oblíbené časopisy Diana Baby, Sandru a Verenu. Ale také mi přijde, že se to poslední dobou hodně opakuje - zdědila jsem pár starých časopisů, které mimochodem hlídám jako oko v hlavě a až na styl a výběr vlny se to stále opakuje. Takže koupím nový časopis v případě, že mě něco hodně moc zaujme. Někdy se něco zajímavého na prcka i dospělého objeví i v Praktické ženě. Občas si zasurfuju na netu - také se dají najít krásné stránky o ručních pracích (vč. pletení)
takže hobitkám zdar
Pindruse01
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky.. chci se zeptat, neleží někomu doma zbytečně pletací jehlice zbytky vlny apod? Chtěla bych to zkusit a nechce se mi za to utrácet peníze, když ještě nevím jestli mi to vůbec půjde… děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdo uplete svetr podle vzoru?
Dobrý den,
hledám někoho (spíš některou, ale kdo ví?), kdo by mi dokázal uplést svetr podle vzoru, podle svetru který už mám, bohužel mi (přes veškerou profi péči) už pomalu ale jistě odchází, a paní, která mi ho pletla, zemřela. Svetr je celkem velký s více vzory, ale kdyby mi ho někdo upletl nový, podle toho původního, tak jak to je, dobře bych to zaplatil. Předem díky za nabídky. Zdraví Wolf.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wolf55 píše:
Dobrý den,
hledám někoho (spíš některou, ale kdo ví?), kdo by mi dokázal uplést svetr podle vzoru, podle svetru který už mám, bohužel mi (přes veškerou profi péči) už pomalu ale jistě odchází, a paní, která mi ho pletla, zemřela. Svetr je celkem velký s více vzory, ale kdyby mi ho někdo upletl nový, podle toho původního, tak jak to je, dobře bych to zaplatil. Předem díky za nabídky. Zdraví Wolf.
zadej poptávku na Flér
- načítám...
- Citovat
- Zmínit