Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj muž strašně chrápe a já trpím na migrény. Z jeho chrápání mě začne bolet hlava, je mi až na zvracení a to mě vzbudí a jdu spát do obýváku.
Zkoušeli jsme sprej psst - ten ho ztlumí tak o 30% a je drahej
Máte někdo nějaký zaručený typ co na chrápání?
Buď chlapa naženu k doktorovi nebo se bude muset smířit s odděleným spaním. Jinak nevím.
Důvody k chrápání jsou určitě jeho věk, váha a pivečko k večeři ![]()
S dovolením se připojím. Jsem zvědavá na odpovědi. Já už spím i v jiném patře 🙉 jaká je to hrůza! Ale děti mě brzy vyhodí…
Sama si to napsala - partner k lékaři, ty s tou migrénou taky (neurolog+ fyzioterapeut) a do té doby - špunty do uší a nebo to oddělené spaní.
Plus nějaká ta spánková hygiena pro tvého muže https://www.vyspise.cz/…vit-chrapani
@Beru 95 spánkova laboratoř a dr. Zjisti příčinu, můžou ji řešit
Spime oddelene uz 2 roky. Taky jsme tenkrat zkusili Psst sprej, a ja i spunty…ale z toho me jeste navic bolely usi a stejne jsem ho i pres to slysela. Dostavala jsem se s stadia, ze jsem mela alergii na ty zvuky z chrapani, az jskoby uzkosti kdyz to rozjel… Spime oddelene, a jsme spokojeny. I dite jsme takhle zvladli vyrobit ![]()
U nas to zacalo, kdyz mi matka priroda po narozeni ditete sebrala medvedi spanek. Do te doby jsem usnula kdykoli, kdekoli a probudil me jen budik na nejvyssi hlasitost, parkrat ani to ne. Kombinace tohoto a asi i narustu muzova briska.
Nicmene, my jsme zkusili uplne vsechno, veskere babske rady i ruzne pomucky, vcetne vystreni u lekaru. Jedine, co pomahalo, byl takovy nasazovaci dychaci pristroj. Takze spime oddelene. Mne to vyhovuje velmi, nijak nas to neomezuje, deti mame uz dve
Muz je taky spokojeny, vzdy dokud do nej kvuli tomu nerype svagr nebo tchyne, pak je mu to chvili lito.
Tak koukám, že oddělený spaní bude řešením. Stejně tu máme do 14 dní miminko a budou na pár let jiný starosti než společné spaní. Jsem ráda, že je nás tu víc, kterým to dělá až fyzicky/ psychicky blbě. Jednou v noci jsem mu řekla: drž už ku**a hu*u… ale on to neví, spalnsi vesele dál
![]()
Manzelovi pomohl fyzioterapeut ( kupodivu, protoze tam byl s jinym problemem - zady, ale me vedlejsi efekt a prestal chrapat), ale na cas, vyprdnul se cvicit, tak se to zas vratilo… kamarad takhle skoncil s dychaci maskou na obliceji v noci a to jen diky tomu, ze si nasel novou pritelkyni, ktera ho k dr nahnala, protoze ji chrapani vadilo…
Zlaté chrápání proti tomu, co jsme si vytrpěli se sousedy - kravál ve dne v noci, to jsme nespali oba, takže jsme museli vyměnit byt. Od té doby už se bez špuntů do uší nevyspím.
Je fakt, že přítel chrápe hodně nahlas, ale mě to spíš uspává. V porovnání s těma šílenýma ránama nad hlavou je to úplně v pohodě. Ale chápu, že když chrápání překročí únosnou mez, může to být taky hodně nesnesitelné