chrípka a sprchovanie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5527
6.3.09 01:12
blanci píše:
V době nemoci vší silou vypouští na povrch „nakřáplé“ bakterie - ty již zpracoval někdo pod povrchem - tam je pak likviduje (a zplodiny toho boje vytvářejí imunitu a zápach) a zároveň nedovolí vstoupit jiným. Až do doby, než všechno spláchne voda a mýdlo :x a pak zas znovu a znovu…A vocogou? Jestli je někdo opravdu nemocný, tak myšlenka na vůni je asi až na posledních místech…

Blanci, nejsem zdravotník, ale fakt chceš říct, že když se neumyju, tak do mě „nevstoupí jiné bakterie“? To slyším poprvé. Nevyvracím. Jen se divím 8O

…a za druhé - myslím, že tady nejde jen o vůni, ale o dobrý pocit celkově, jak už tady mnozí psali. Spousta lidí se po sprše cítí fakt dobře. Chápu, že některým je proti srsti se umýt, ale to už je na jinou debatu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.3.09 01:21

Teeerinko, ještě jsem se chtěla zeptat - ty fakt bereš na chřipku antibiotika? To je nějaké divné. Nebo ne? Poučte mě, mýlím-li se.
A k těm radám babiček - taky si myslím, že něco jiného je rychle se osprchovat teplou vodou ve vyhřáté koupelně a jít si lehnout do vyhřáté postele v teplém pokojíšku, než jak tomu bylo za dob našich prababiček, kdy se koupali v neckách a šli spát do studených místností. Nevím. Jen názor. Žijeme v jiné době, tak by se ty rady starších měly možná trošku aktualizovat či přizpůsobovat.
Hlavně, jestli už Ti je líp!!!??? Doufám, že jo!!! Chřipka je sviňa ;

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
6.3.09 11:29

Já si myslím, že vždy záleží na tom, jak se člověk cítí, pokud se člověk na sprchu necítí, tak ať se nesprchuje, ale pokud má chuť se osprchovat, tak ať se osprchuje, tělo si samo říká co chce, to je moje heslo!
Navíc si myslím, že škodliviny tělo ze sebe dostává právě potem a když je ze sebe smyješ, tak se jich dle mého názoru zbavíš a tělo může vylučovat dál na „zelenou louku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
6.3.09 14:12

Nie antibiotiká neberiem na chrípku ako takú, ale na otrasne veľký a bolestivý zápal hrdla. 2 noci som nedokázala ani len spat, každé prehltnutie, každé zakašľanie mi spôsobovalo nesmiernu bolesť. Musím povedať, že takto ma hrdlo ešte v živote nebolelo. Navyše, keď sa mi už po hrbe tabletiek od bolesti (veral, brufen, more pastiliek na cmulanie) podarilo na chvilu zaspať, zobudila som sa na to, že som sa nemohla nadychnut. Hrdlo mi uplne opuchlo a fakt som nemohla dychat. Vtedy mi fakt nebolo vsetko jedno. Uz sme chceli ist na pohotovost, ale potom sa to akosi ukludnilo.

Inak, s tou hygienou, trosku mam taky pocit akeho odsudzovania za 3 dni neumývania. Ja len chcem povedať, že keby mi bolo tak strašne zle ešte dlhšie do tej vane nevleziem, lebo by som tam pravdepodobne odpadla.

Takže to by som neriešila, ja som v podstate chcela vedieť, či sa môžem osprchovať, keď sa už cítim trošku lepšie (nie som taká slabá, dokážem si klidne sama urobiť čaj a tak). Aby sa mi to proste nevrátilo.

Inak este by som rada dodala, že keď som zdravá sprchujem sa 1 niekedy 2 krát za deň (aby som teda nepôsobila ako nejake prasiatko :wink: )

Ale každopádne ďakujem za všetky názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
6.3.09 16:14

ja jsem te rozhodne nechtela odsuzovat a ja sama jsem se pri zapale plic nekoupala asi 2 dny, protoze jsem nebyla schopna se dopravit do koupelny…,takze to chapu, kdyz jsi psala jak moc jsi nemocna. Trochu me spis zarazila ta babicka … :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.3.09 21:27

Teeerinko,
myslím, že Tě tady nikdo neodsuzoval. Teda aspoň mně to tak připadá ;)
Hlavně, že je Ti líp. Jak to popisuješ, tak to fakt musela být hrůůůůza!!!!

Spíš mě tady zarazil názor Blanci - že když se nemyješ, tak si tělo tvoří jakousi ochrannou vrstvu ze zápachu, který nedovolí škodlivým bakteriím vstoupit Ti do těla. Tak nějak to bylo, necituji přesně. To mě teda fakt zaskočilo. Myslím, že babičky radily nemýt se hlavně kvůli té zimě a tak, a ne kvůli tomu, abychom na sobě záměrně nechávali špínu a smrad, aby se bakterie zalekly. Tak trošku mě to pobavilo. Ale třeba má Blanci pravdu. Nevím.

Tak hodně zdraví všem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
9.3.09 08:18

Iulje,

vidím, že Ti můj velmi zjednodušený výklad funkce kůže, coby lidského orgánu nedovolí klidně spát :D :D :D

Tak já to jen a jen pro Tebe ještě zjednoduším: moje kůže se aktívně podílí na vývoji zdraví i nemoci. Tvoje kůže je určena výlučně jako místo pro aplikaci šminek. Teď můžeš klidně vypustit mou teorii a mne osobně z hlavy a uvidíš, že se Ti uleví :roll:

:lol: Blanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.3.09 20:33

:lol: Blanci, zas tak moc si nefandi!!! Že by mi Tvoje teorie nedala spát, to teda zase neee!!!! O Tobě samotné ani nemluvím, neb Tě neznám. Spím naštěstí dobře :lol:
Občas šminky nanesu, to je teda pravda (nevím ale odkud to víš, když jsi mě nikdy neviděla a vůbec o tomto tématu tady nebyla řeč), ale myslím, že v hooodně rozumné míře. Takže podle Tebe všechny ženské, které se chtějí líbit a občas se namalují, jsou nebo brzy budou prolezlé nemocemi skrz naskrz, protože jejich kůže „se nebude moct aktivně podílet na vývoji zdraví a nemoci“ jako ta Tvoje? :lol:
Se fakt picnu.
Měla jsem hooodně perný den a tohle je krásná tečka. Pobavená jdu do pelechu. Předtím se ale osprchuju. Vím, že je Ti to proti srsti (předpokládám, že je dostatečně hustá), ale já to prostě udělám. Tak přeji dobrou a voňavou noc.
Aspoň Ty jsi mě dnes pobavila. Díky :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
11.3.09 00:16

U nás se léčí slivovicou. Popř. slivovice, citron, med pro slabší nátury. Ale ať to nebo ono, alkohol podpoří pocení, které je v době nemoci důležité, v rámci srážení teploty. V kombinaci s Paralenem zesiluje jeho účinek. Když to neděláte několik let čtyřikrát denně, játra to zvládnou a zůstanou vaše.
Blanci, kůže je opravdu součástí imunitního systému, ale trochu jinak. Má funkci ochranou. Její neporušenost v četně ochranného filmu brání vstupu bakterií do těla. Ale sama o sobě je neničí. To by jsme si pak nemuseli mýt ruce po záchodě, že. Tak jak to prezentuješ Ty, docílíme pravého opaku. V té špíně a potu se ty bakterie naopak budou skvěle a vesele množit. Je to pro ně ideální živná půda. Je dobré se mýt, ale ne agresivními prostředky. A jak tu někdo zmiňoval líčení, právě makeup je jakási bariéra navíc. Takže pečujme o svou kůži, ať je zdravá a my krásné :) Krom toho proti virózám tedy chřipkám, nebo angínám nám i sebedokonalejší kůže nepomůže. Ty prostě vdechnem…

No a sprchování v nemoci? Jak se člověk zrovna cítí. Pokud mám 40 teplotu a zimnici, nedoporučovala bych. Po poctivém vypocení se, klidně. Vodou tak akorát teplou, krátce a do tepla a sucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
11.3.09 10:27

Martasaja, líp bych to nenapsala. Mluvíš mi z duše (včetně slivovice a paralenu - my Moravácí víme ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
11.3.09 12:56

Díky, však jsme na to taky náležitě hrdí, že :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie