Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, vím, že je tu plno témat ohledně zánětu močových cest, ale mám specifický problém a to je zánět chronický, opakující se minimálně jednou měsíčně. Podařilo se někomu otěhotnět při této diagnóze??? Šanci na vyléčení nemám. Díky za odpovědi.
S druhým dítětem jsem otěhotněla neplánovaně, předtím jsem měla několik let téměř neustálé záněty močových cest, brusinky jsem zobala denně. Poslední záchvěv byl v 20. týdnu. Malému teď bylo půl roku a od toho 20. týdne těhotenství vůbec nic (musím zaklepat). Takže mě těhotenství minimálně přechodně vyléčilo.
Trpím na chronické záněty moč. cest a než jsem otěhotněla, tak jsem se z jednoho zdlouhavého nemohla vyhrabat. Za 3,5 měs jsem měla čtvrery ATB (pro rejpalky, kdybych nemusela, tak je neberu) nakonec se povedlo a cca za půl měs. jsem otěhotněla
v těhu 1× lehký zánět, přeléčen ATB, po poro vleklý zánět 3× ATB
po poro se mi to vrátilo se stejnou razancí jako před těhu ![]()
JO no já mám taky každý měsíc ATB a už je mi z nich na
a doktor o těhotenství nechce ani slyšet. Pořád si asi myslí, že mě vyléčí… ale skutek utek!
Na mě teda brusinky už nemají téměř žádný efekt, ale co mi fakt pomáhalo jako preventivka byl Vital Buchu, nesmíse teda v těhu a při kojo, ale pokud ještě nejseš, můžeš aspoň zkusit
koupíš v lékárně.
Tak snad budeš brzo ok aby se i tobě zadařilo
![]()
@Renaku Tohle měla moje babi. Od tý doby, co brala homeopatika Cantharis 9ch, tak byo vše ok. A to to měla léééta! Nedám na ně dopustit. Tyhle jsou super i na afty, ale hlavní je ten močák. Takže bych řekla, že šance je, jen jí dát šanci ☺
Mě trápil vleklý zánět močových cest před otěhotněním i v těhotenství, brala jsem Nitrofurantoin skoro polovinu těhotenství (na doporučení gynekologa jsem se ho pokusila vysadit v 1. trimestru a vrátil se mi zánět s docela velkou razancí, tak jsem to vzdala), na genetice mě pak poslali raději na podrobnější ultrazvuk v 20. tt k Apolináři, všechno naštěstí OK. Ten Nitrofurantoin dlouhodobě mi pomohl několikrát (bere se v udržovací dávce 1 tableta denně půl roku, i déle), pak jsem většinou měla i několik let pokoj.
Ahojky, taky jsem na to trpěla, měsíc před otěhotněním jsem ležela v nemocnici na kapákách, když mi zánět z močáku vlezl do ledvin. A v těhu mě to přestalo trápit, akorát jsem chodila dost často odskočit, a ono to proplachování močáku nejspíš pomohlo (tak mi to řekl i dr.). Doplňovala jsem to akorát heřmánkovým čajem, který se v těhu může. Teď jsem 5 měs. po porodu a mám občasné záchvěvy, zvlášť když málo piju. Ale zásaditá strava a pití vždycky zaberou. Hlavně jsem neměla už žádné agresivní záněty, že bych nemohla ani chodit jak to bylo dříve. A co jsem tak četla, tak těhotenství často na močák pomůže ![]()
Ahoj, já jsem na to taky hodně trpěla. V nejhorším období jsem měla během půl roku zánětů 6. A taky jsem se bála, jestli budu moct mít děti a jak zvládnu těhotenství. Můj praktický lékař, mě uklidňoval, že určitě jo. Myslela jsem si, že mi pomohou v nemocnici, ale tam po všech možných vyšetřením na nic nepřišli a jen jsem brala další a další antibiotika. A moje gynekoložka mi taky moc nepomohla. Časem jsem se z toho dostala. A v těhotenství jsem neměla ani jeden zánět. A naposledy jsem ho měla, když malá měla asi rok. V těhotenství jsem jedla dvě brusinky denně.
No holky je potřeba zkusit i něco jiného než cpát do sebe ATB, močák se dá hezky léčit homeopatiky, přírodními léky - třeba od firmy Energy. Močák psychicky souvisí s partnerskými vztahy.
@Mišela1 Mě teda žádná homeopatika nepomohla. Když jsem brala, tak to bylo dobré, ale jak jsem přestala, tak jsem měla za chvilku zánět. Nejvíce mě pomohly brusinky a kvalitní lubrikační gel.
@Ivoušek3 píše:
@Mišela1 Mě teda žádná homeopatika nepomohla. Když jsem brala, tak to bylo dobré, ale jak jsem přestala, tak jsem měla za chvilku zánět. Nejvíce mě pomohly brusinky a kvalitní lubrikační gel.
No však je důležité, že něco zabírá:-)
. Homeopatika je potřeba řešit s homeopatem, aby vybral ten správný lék.
@Mišela1 Napsala jsem to blbě, že mi homeopatika nepomohla. Já to řešila s homeopatkou. Když jsem je brala tak to bylo dobrý, ale jak jsem přestala, tak jsem měla zánět. Ale díky takovým malým pokroků jsem se z toho dostala. Máš pravdu, prostě to chce zkoušet a nespoléhat se na ATB. Vyzkoušela jsem co se dala a jen díky tomu jsem se z toho dostala. Mám kolegyni, která pořád lítá po doktorech s tímto problémem a pořád se z toho nemůže dostat, ale taky pro to nic moc neudělala.
Jo, i ten lubrikační gel pomohl, ale my používali panenský kokosový olej (mají v dm třeba). Nemusí se znovu mazat jako ten silikonový.. ten mě občas i pálil po nějaké době. Kokosák je navíc antibakteriální, takže snižuje riziko infekce a hlavně přírodní a neškodný ![]()
@Ivoušek3 píše:
Ahoj, já jsem na to taky hodně trpěla. V nejhorším období jsem měla během půl roku zánětů 6. A taky jsem se bála, jestli budu moct mít děti a jak zvládnu těhotenství. Můj praktický lékař, mě uklidňoval, že určitě jo. Myslela jsem si, že mi pomohou v nemocnici, ale tam po všech možných vyšetřením na nic nepřišli a jen jsem brala další a další antibiotika. A moje gynekoložka mi taky moc nepomohla. Časem jsem se z toho dostala. A v těhotenství jsem neměla ani jeden zánět. A naposledy jsem ho měla, když malá měla asi rok. V těhotenství jsem jedla dvě brusinky denně.
Myslíš jako opravdové brusinky, nebo dvě kapsle (takové ty co podle obalu obsahují tisíce brusinek
)??? To se mi nechce věřit totiž ![]()