Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jak vyšla citlivost na ATB? Lyzáty bakterií - autovakcinu už jste zkoušela?
@sediza
Citlivost mi vždy vychází dobře,po pár dnech rezistence.Je to tim,že jsem za ty roky byla furt dopovaná atb a vyzkoušela jsem samozřejmě všechny.Autovakcínu v těhotenství prý ne.Nevím,zda s tím třeba taky někdo nemá zkušenost v těhotenství?Nabízejí mi teď i výplachy kyselinou hyalurinovou,ale já mám strach ![]()
Milá anonymní, je to sice již mesic a kousek ale alespoň ja ti muzu předat svoji zkusenost. Trpím záněty mocovych cest opakovane a již skoro nic nezabírá. Jsem už z toho taky zoufalá. Samozřejmě me záněty neminuly ani v tehotenstvi. Brala jsem opakovane ATB, myslím ze 5× minimálně určitě. Od 24tt jsem brala na noc jednu tabletku Macmiroru a měla jsme pokoj chvíli. V září se mi narodila zdravá holcicka.
@VendyaOndra moc děkuji za reakci.Beru blokurimu a zatím zvládáme
Snad to bude v pořádku. A moc gratuluji k ted uz 4 mesicni holcicce ![]()
A pomaha vám ta blokurima? Nebo jste zajištěna antibiotiky? Ja teď po porodu opět problémy a ani ta blokurima moc nefunguje.
@VendyaOndra blokurima je pro me zazrak.Musím ji teda dlouhodobě brát 2× denne.Ale funguju.Zanet mam ale samozřejmě pořád,jen ho v podstatě tímhle blokuju,aby se nerozjel do gynekologickych cest,ale vím o něm.Po čem se ale ptejte,já to podcenila,i kdyz jsem samozrejme roky zkousela ruzne lekare a léčebné metody, mela by pomoci (já na to spoléhám) metoda několika vyplachnutí močoveho mechyre kyselinou hyalurinovou.Údajně to vyhladí tu poškozenou sliznici močového měchýře a bakterie už budou jenom klouzat.Chystám se po porodu.
@VendyaOndra a antibiotika bohužel(bohudik ) vysazena.Dělali mi testy a z 20ti možných jsem citlivá asi jen na 3 a to kdo ví jestli.Takže doporučení bylo přestat užívat,obzvlášt teď..
Koukám, ze jsme našla člověka se stejnými obtížemi. Na tu kyselinu hyaluronovou se tedy zeptám.Ja ji pila jen 1× denně, zkusím tedy 2×. Ja už mam prave taky značnou rezistenci. Jsem už z toho zoufalá. Teď beru Biseptol a stejně mi přijde ze mi zase zapáchá moc.Porad čekám ze mi někde pomůže a vysledek zadny
@VendyaOndra biseptolem jsem si kdysi taky prosla a dlouho jsem se dostavala z gynekologicky obtizi.Protoze jsem ho brala dlouhodobe-to taky nechapu,kdo vymyslel.Jestli mate e-coli,tak by blokurima mela byt prechodnym resenim a pak tu kyselinu.Doporucil mi ji ted urolog na soukrome klinice.Asi tk neni jeste tak znama vec.Ta blokurima bohuzel zapachu moci nezbavi proto o svem zanetu vim a taky kdyz se treba rano zpozdim se sackem,tak obtize naskoci.Ale je to opravdu jedina vec,ktera dokaze cloveka dostat z tech silenych stavu,nez to nejaky doktor konecne rozsekne a najde reseni.
Zkusím se zeptat urologa. Asi vám nemusím povídat jak moc mi to zhoršuje kvalitu zivota.
@VendyaOndra to rozhodně nemusíte.Mě už to psychicky rozložilo,často brečím,jsem neustále vyčerpaná a do toho stejně dlouhou dobu řeším šilené projevy ekzemu,který pálí jak po polití kyselinou.Přičítám to právě té neléčené infekci.Je to šílený boj.Proto mě urolog naštval,když jsem mu řekla,že mi tyhle obtíže neskutečně zhoršují kvalitu života,že prý at mu tohle nevykládám,že má daleko horší pacienty(onkologicky) nemocné.Což já samozřejmě chápu,že je to nesrovnatelné,ale nemůže zas na druhou stranu zlehčovat něco,co trvá tak strašně dlouho a co člověka kromě bolestí i omezuje
Mluvíte mi z duše, každá infekce me dostane do deprese. Mam dvě krasne zdrave deti ale momentálně jsem dost zoufalá.Nejvic me štve ta rezistence. Dávala jsem si naději v urovaxomu ale vysledek nulovy
@VendyaOndra taky jsem měla.No a co vakcína udělaná z vašich bakterii?Ta je taky často účinná,ale zase bohužel ne u všech
Ahoj holky, mám problém. Roky se léčím na chronický zánět močových cest. Skoro 6 let v kuse trpím. Nebyla jsem tedy ani jednou za tu dobu bez nálezu. Teď jsem těhotná a potíže mám samozřejmě stále. Zápach moči, sem tam pálení po dočůrání. Samozřejme v tomhle stadiu už to zdaleka není takové jako, když máte zánět poprvé, kdy jsou zimnice, teploty atd. Teď už je tělo zkrátka zvyklé. Z kultivace mám samozřejmě stále e-coli nález. Piju blokurimu a do toho od konce prvnîho trimestru atb. nejdrive plné léčení po 12h, nyní pul tablety denne. Už jsem vystridala 3 atb. Protože mi nic nezabira. Já to bez nich přežiju. Ale co s mimčem? Měla jste to taky některá z vás? Mám už zkrátka trvale osidlenou sliznici v močáku. Tže nález bude vždy. Před těhotenstvim mi urologem bylo řečeno-že to miminki neublíží, že to budu muset přetrpět. Nějak tomu nevěřím, i když chci. Prosím o radu nebo spíš uklidnění. Začínám 16tt.Moc děkuju