Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak se to dělá, že má někdo už v 21 letech takovýho majetku? Dům, auta? Úspory?
Já ano, akorát jsme neměli ani dům, ani auto, ani našetřeno a já ani práci (byla jsem na VŠ). To všechno jsme si pořídili až po dětech (včetně diplomu), který se nám narodily, když mi bylo 21 a 23.
Ano, většina chlapů není ve 23 letech na dítě zralá. Jste mladí, nejspíš si chce něco ještě užít, našetřit, pokud k tomu nemáš zdravotní důvod spěchat, tak máte čas. Jiné je to třeba když máš partnera staršího, zralejšího.
@pikola píše:
Přesně mě to napadlo. Já měla v těch letech akorát tak holej zadek. Ale jak má člověk ve 21 letech našetřeno, auta, baráky…To je záhada.
@Anonymní píše:
S pritelem jsme spolu 5 let a moc bych chtela miminko. On porad, ze je cas, ale ja nevim na co porad cekat. Mame oba praci, dum, auta, dobrou rodinu z obou stran i nasetreno. Priteli je 23 a me 21. Vim, jsme mladi, ale na me uz to materstvi tak nejak doleha. Vzdy kdyz vidim ty maminy s kocarky a ty mini oblecky v obchodechDnes jsem ze srandy koupila mini boticky a kdyz jsem mu je donesla ukazat byl zaskocet a ptal jsem jestli jsem tehotna. A vypadal jakoby si to i pral.Ale nechci s tim tematem (dite) zacinat ja. Asi bude nejlepsi prestat neco rikat a nechat to na nem. Vim, ze chlapi dospivaji pomaleji nez zensky, ale on je s detma znamych tak skvelej. Zazil nekdo neco podobneho?
Tohle mě fakt pobavilo. Nechceš s tématem začínat, ale koupíš domů dětské botičky. ![]()
Pokud se na to ještě necítí, těžko ho budeš nutit a nemá to ještě cenu, spise bych si na toto téma zodpovědné popovidala, co cítíš, jak to vidíš a to same on. ![]()
@pikola píše:
Taky by me zajimalo
@hanka.br. píše:
Přesně mě to napadlo. Já měla v těch letech akorát tak holej zadek. Ale jak má člověk ve 21 letech našetřeno, auta, baráky…To je záhada.
A procestovanej celej svět předpokládám a vše vlastními silami bez zlaté lžičky od rodičů ![]()
@pikola píše:
jinak na početí dítěte dítěte je dobré užívat antikoncepci.Její selhání je u emimiňaček velmi vysoké. ![]()
Koupení boticek je jasný znak při oznamování těhotenství , nedivím se že ho to napadlo. Jinak preju at vam to vyjde a nemate v tom problemy ![]()
@pikola To mě taky zajímá, abych věděla ,kde sem udělala chybu.
Ani se mu nedivím, já ve vašich lerech ,mela jiné starosti.Když máte nasetreno,tak cestujte ,s dítětem to pak už těžko půjde.
Jako kdyby ti bylo o deset let víc, ani neceknu, ale nutit partnera do dítěte jen proto, že se ti plaší hormony
. Kdyby to bylo přání obou, mějte ho klidně bez auta i domu, dítě potřebuje hlavně lásku a milující rodiče. Ale že ty si dupneš a chceš… Takhle to nefunguje
Ty nevíš na co ve vašich letech čekat?
tvůj přítel to asi ví tak se ho zeptej a nekaž mu život tím, že ho v jeho letech uvrtáš do dítěte, které nechce.
S pritelem jsme spolu 5 let a moc bych chtela miminko. On porad, ze je cas, ale ja nevim na co porad cekat. Mame oba praci, dum, auta, dobrou rodinu z obou stran i nasetreno. Priteli je 23 a me 21. Vim, jsme mladi, ale na me uz to materstvi tak nejak doleha. Vzdy kdyz vidim ty maminy s kocarky a ty mini oblecky v obchodech
Dnes jsem ze srandy koupila mini boticky a kdyz jsem mu je donesla ukazat byl zaskocet a ptal jsem jestli jsem tehotna. A vypadal jakoby si to i pral. Ale nechci s tim tematem (dite) zacinat ja. Asi bude nejlepsi prestat neco rikat a nechat to na nem. Vim, ze chlapi dospivaji pomaleji nez zensky, ale on je s detma znamych tak skvelej. Zazil nekdo neco podobneho?