Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bavili jsme se s pritelem, kteremu vadi i jedna kapka alkoholu rocne a nejspis se kvuli tomu rozejdem
ze podle nej by s prohibici spoustu lidi souhlasilo, coz ja si moc nemyslim. Kdyby se to skutecne hlidalo a v obchodech a hospodach nebylo mozne koupit alkohol, byli byste pro?
Jako osobně bych se bez alkoholu obešla, ale zas když to vezmu kolik lidí na tom staví svoji živnost, kolik lidí by rázem bylo bez práce a bez příjmu tak musím říct že bych s tím nesouhlasila. Nehledě že zakázané ovoce chutná nejlépe takže by se lidi zacli pokoušet o domácí výroby a nechtěla bych vidět těch nehod a nezdařených pokusů ![]()
@Tamara27 píše:
Bavili jsme se s pritelem, kteremu vadi i jedna kapka alkoholu rocne a nejspis se kvuli tomu rozejdemze podle nej by s prohibici spoustu lidi souhlasilo, coz ja si moc nemyslim. Kdyby se to skutecne hlidalo a v obchodech a hospodach nebylo mozne koupit alkohol, byli byste pro?
Byla bych proto, aby se alkohol neprodával doslova na každém kroku. Nelíbí se mi, že u nás je klidně vystavený vedle cukrovinek pro děti. To mi přijde nevhodný.
@Tamara27 píše:
Bavili jsme se s pritelem, kteremu vadi i jedna kapka alkoholu rocne a nejspis se kvuli tomu rozejdemze podle nej by s prohibici spoustu lidi souhlasilo, coz ja si moc nemyslim. Kdyby se to skutecne hlidalo a v obchodech a hospodach nebylo mozne koupit alkohol, byli byste pro?
Striktní zákaz alkoholu je blbost. Sama moc nepiju, ale tvůj přítel abstinent by mě asi vadil. To je z rodiny alkoholiků?
Ne
Navíc, jak proběhla prohibice v USA? Chlastalo se stejně, jen méně kvalitní chlast. Zvýšila se kriminalita a podstatně vzrostl vliv mafie.
@rokris píše:
Byla bych proto, aby se alkohol neprodával doslova na každém kroku. Nelíbí se mi, že u nás je klidně vystavený vedle cukrovinek pro děti. To mi přijde nevhodný.
Mně přijde i hrozný ten dlouhatánský regál se sladkostmi. U nás v COOPu mají víno hned naproti čokoládám.
@Russet píše:
Striktní zákaz alkoholu je blbost. Sama moc nepiju, ale tvůj přítel abstinent by mě asi vadil. To je z rodiny alkoholiků?
Ma matku alkoholicku.
Téměř nepiju, ale prohibici bych fakt nechtěla. A nemám ráda lidi, kteří kvůli svým osobním preferencím by něco zakázali i ostatním, kteří s tím problém nemají.
Což takhle zákaz aut, líbil by se příteli?
Ono totiž by se dalo zakázat spousta věcí, které v konečném důsledku nějak škodí lidem… Každý máme na výběr.