Chtěli byste v ČR prohibici?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40437
7.7.18 22:12

@Tamara27

Tady nikdy žádná nebude, naši zákonodárci by to nedovolili, protože většina má k alkoholu kladný vztah… :)
A já bych také nechtěla, aby tu někdo něco zakazoval, stejně by to vedlo jen k pašování a pálení alkoholu doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.7.18 22:12
@Tamara27 píše:
Ma matku alkoholicku.

Tak to chápu, že nechce, aby se historie neopakovala. Moje máma pila dost, ale proto všem nebudu zakazovat skleničku. Kuřáka bych nesnesla, ale když si dá po obědě pivo, nic to se mnou nedělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
7.7.18 22:13
@Russet píše:
Mně přijde i hrozný ten dlouhatánský regál se sladkostmi. U nás v COOPu mají víno hned naproti čokoládám.

Jo, tohle mi prostě vadí! Ty děcka s tím rostou jako se samozřejmostí. A mají to rovnou na očích, když si chtějí vybrat lízátko. :roll: To je na hlavu. Byla bych pro vyhrazené obchody.

• Citovat
  • Upravit
9371
7.7.18 22:13
@Russet píše:
Tak to chápu, že nechce, aby se historie neopakovala. Moje máma pila dost, ale proto všem nebudu zakazovat skleničku. Kuřáka bych nesnesla, ale když si dá po obědě pivo, nic to se mnou nedělá :nevim:

Ja bych byl pro. Take to spatne snasim, kdyz druzka pije. Bohuzel abstinentku bych pohledal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
7.7.18 22:14
@free333 píše:
@Tamara27Tady nikdy žádná nebude, naši zákonodárci by to nedovolili, protože většina má k alkoholu kladný vztah:)
A já bych také nechtěla, aby tu někdo něco zakazoval, stejně by to vedlo jen k pašování a pálení alkoholu doma…

Skoro každej má v ČR k alkoholu kladný vztah. Skoro všechny hlavní události v historii ČR se odehrály nebo naplánovaly v hospodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.7.18 22:15

Omezit dostupnost, zejména dětem - rozhodně. Klasická prohibice ne - jen by to vedlo k černému trhu a dalším otráveným metanolem.

Pokud ale vy máte problém s alkoholem takový, že vám ničí vztah, tak je možná čas na něco sebereflexe.

Ono to bude výrazně víc, než kapka jendou za rok, kvůli čemu od vás uteče, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
7.7.18 22:15
@Tamara27 píše:
Ma matku alkoholicku.

Tak to se mu nedivím. Ani trochu.

• Citovat
  • Upravit
831
7.7.18 22:16

Já tedy moc nepiju, tak jednou dvakrát za rok, ale to se jdu většinou fakt opít. Ale já bych nezakazovala alkohol jako takový, ale mě vadí jeho propagace, jakože je to v pohode, když lidi chlastaji úplně všude a je to normální, žádoucí a ukazatelem tvého zadouciho sociálního chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40437
7.7.18 22:18
@Prof. Farnsworth píše:
Skoro každej má v ČR k alkoholu kladný vztah. Skoro všechny hlavní události v historii ČR se odehrály nebo naplánovaly v hospodě…

A i v rodině…
Dítě se musí pořádně zapít, k narozeninám někdo kupuje jen flašky, svatby jsou o alkoholu, v práci různé večírky také … je toho dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
7.7.18 22:20
@catchthem píše:
Já tedy moc nepiju, tak jednou dvakrát za rok, ale to se jdu většinou fakt opít. Ale já bych nezakazovala alkohol jako takový, ale mě vadí jeho propagace, jakože je to v pohode, když lidi chlastaji úplně všude a je to normální, žádoucí a ukazatelem tvého zadouciho sociálního chování.

Naprosto souhlasím. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
53518
7.7.18 22:21
@Emimin7 píše:
Ja bych byl pro. Take to spatne snasim, kdyz druzka pije. Bohuzel abstinentku bych pohledal.

No, to teda. Alkohol se u nás hodně toleruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19791
7.7.18 22:27
@Tamara27 píše:
Bavili jsme se s pritelem, kteremu vadi i jedna kapka alkoholu rocne a nejspis se kvuli tomu rozejdem :? ze podle nej by s prohibici spoustu lidi souhlasilo, coz ja si moc nemyslim. Kdyby se to skutecne hlidalo a v obchodech a hospodach nebylo mozne koupit alkohol, byli byste pro?

S důsledky prohibice mají zkušenosti v USA. Proč si přítel myslí, že zde by to bylo jiné?

Mimoto - dost si nedovedu představit, že bychom zůstali v Schengenském prostoru, zde by byla prohibice, ale v okolních státech ne.

Dál: A co vinaři? Než by ten hloupý experiment zkrachoval, tak by zkrachovali vinaři. Vinice by zpustly.

A pivo by se v ČR nesmělo jen pít, nebo ani vyrábět?

Ne, hloupých sociálně inženýrských experimentů se tato země nažrala vrchovatě.

Příspěvek upraven 07.07.18 v 22:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
7.7.18 22:29

Mne by nevadila. Muj byvaly byl alkoholik, tak to mam trochu jako ten zminovany pritel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
7.7.18 22:31

Podle me prohibice by fungovat do jiste miry mohla. V USA to tenkrat byla sranda, slo to koupit ve vetsine baru a hospod. Tak by to ale vubec nemuselo vypadat. Kdyby byl zakaz prisny, slo by pit jen poulicne, asi jako kdyz si chcete koupit heroin. Hlavne by to eliminovalo pivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19791
7.7.18 22:32
@Prof. Farnsworth píše:
NeNavíc, jak proběhla prohibice v USA? Chlastalo se stejně, jen méně kvalitní chlast. Zvýšila se kriminalita a podstatně vzrostl vliv mafie.

Přesně to je důsledek prohibice: Vzrůst příjmu mafie.

Cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová