Chtít nájem od rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.2.25 21:09
@hospodki píše: Více

Díky. Přiznávám, že jsem ani neuvažovala nad tím, že bychom to za rok ukončili. To je za mě nejlepší možnost. Zkusit to na rok a uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
18599
3.2.25 06:47
@Anonymní píše: Více

Tak ja myslela spis tu platbu. Nevím, me by se nechtělo stěhovat všechno s vidinou, že mam smlouvu na rok. Pro ne to jsou taky náklady. To bylo spis domluvit se s manželem, že po roce si řeknete jak to funguje a jak to vidíte. Něco jako roční hodnocení ve firmě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
3.2.25 20:16
:zed: takže se dřeli, budovali a pak ti řekli, že to klidně máš prodat a prachy si užít, jo??
aha, tak to jste asi nějací umělci nebo charitní rodina, to co píšeš, je absolutně nepravděpodobné,
každý kdo šetřil, makal na baráku a ví co to je, si toho domu váží a určitě nemávne rukou a neřekne jen tak : však to prodej a prachy si rozfrcej
to je absolutní nesmysl
a svědčí to jen o tom, že TY osobně jsi ve svém životě nevybudovala absolutně nic!
Kdybys dřela s dlažbou, brečela ze zednického prachu, měla radost z každého nového okna a dveří a podlah a elektřiny, z koupelny, z každého pokroku, tak bys nikdy k nemovitosti nepřistupovala takto lehkovážným bohémským způsobem!
nepřidalas jedinou hodinu své práce, tak to se ti to rozhazuje

ještě že nejsi moje dcera, měla bych opravdu velkou chuť ti za tohle dát facku na probrání do reality.. a s tímhle přístupem bych ti ten dům ani neodkázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
puzzles
3.2.25 20:22
@Lucy75 píše: Více

Tohle lpění na budovách nikdy nic dobrého nepřineslo. Dům je místo k bydlení a ne žádná svatá modla, která se nesmí znesvětit. :roll:
Kdyby lidi nelpěli na těch svých barabiznách, bylo by víc klidu v rodinách. Takhle si každý pořídí dvě děti a pak na stáří honem přepsat dům jen na jedno, aby se nedej bože domeček neprodal. Že druhé dítě ostrouhá je fuk, hlavně že dům zůstane v (rozvrácené) rodině. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
24777
3.2.25 20:27
@puzzles píše: Více

nelpím na barákách
stěhovala jsem se 11×
vážím si práce, budování, snahy, mám ráda svá místa k životu
a naložím s nimi i podle toho, jak se děti k práci chovají..

zatím mi přijde, že mladá generace má s pokorou a vděčností hodně velký problém, tak jo
však to můžu prodat, koupit si na důchod apartmánek u moře a ten pak nechat místnímu spolku pro ochranu psů a koček ;)
každému podle zásluh…

fakt Nelpím.. jen vím, co to je stavět, makat, rekonstruovat od píky.. to vše jsem zažila
a proto mám v sobě pokoru k práci
kdo ji nemá, tak ať se postará sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
3.2.25 20:42
@puzzles píše: Více

Velký souhlas :palec:.
Kdyby lidi nelpěli na těch svých barabiznách, bylo by víc klidu v rodinách. Takhle si každý pořídí dvě děti a pak na stáří honem přepsat dům jen na jedno, aby se nedej bože domeček neprodal. Že druhé dítě ostrouhá je fuk, hlavně že dům zůstane v (rozvrácené) rodině.
:potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.25 21:04

@Lucy75 dům jsme rekonstruovali svépomocí. Ano, tahala jsem cihly, otloukala jsem omítku az na cihly, řešila jsem nepořádek, protékající střechu a další. Trvalo to několik let. Měla jsem radost, když to bylo hotové, ale upřímně jsem se opravdu neradovala z každého okna.
Nelpím na materiálnu. Celkově nelpím na ničem. Mám to tak celoživotně nastavené. A vím, že to tak nemají všichni. Jsem v tom jiná a vím to.
Jen tak pro zajímavost, moje máma bydlí v domě a pocita s tím, že až nebude, buď dům prodáme, nebo ho zbourame a buď postavíme jiný, nebo necháme volný pozemek. Sama o tom mluví a probíráme to. Dům stavěla svýma rukama.
Děda za svůj život postavil několik domů a už zdaleka všechny nejsou v rodině.

@smile_xxx ano, chudáci potomci. Jsme hrozní rodiče. Možná měl děda pravdu, dům bychom měli prodat, chvíli za ně cestovat, měly by aspoň zážitky a ne vybydlený dům.
Dětem pomůžu, jen nebudou mít všechno hned.
PS: Opravdu si nemyslím, že bude po 15 letech užívání vybydlený. Nejspíš bude potřebovat rekonstrukci, ale opět to nevidím tak černě, vybydlený dům si představuji poněkud jinak. Rozhodně bude v lepším stavu, než dům, kde se 10 let nebydlelo. To jsem zažila já. Plíseň ve zdech, otlouct vše az na cihlu.

• Citovat
  • Upravit
607
12.4.25 17:23

Si normalna? :lol: preco by si im mala platit byvanie? Dom mas normalne na prenajom a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
12.4.25 19:38

oni ten barák opotřebuji. Máš barák vys jak se do toho vrátí peníze, z těch 7 tisíc měsíčně moc na opravy a rekonstrukce nenasetrite.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová