Chtít nájem od rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16339
2.2.25 15:00
@izabe píše: Více

Asi tak, někdo je uchyl na módu, nebo obecně na změny doma, aby to nebylo přece pořád stejné :mrgreen: My máme už roky stejné záclony, jen je vyperu a dám zpátky, stejné dekorace, atd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10870
2.2.25 16:02
@hospodki píše: Více

Ja tomyslela tak, ze vedome chce, at jeji deti museji delat rekonstrukci za sve, jako vychovnou lekci, ze nic neni zadarmo, jak. psala
Ac sama dostala zrekonstruovany dum. Ze schvalne necha dum vybydlet, svagrova bude platit minimum a deti si pak budou brat uver

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
2.2.25 16:17
@Anonymní píše: Více
:zed: napiš sem za dva tři roky
budeš těsně před rozvodem, s tchýní i švagrovou na kordy, řešit se budou opravy, prachy a ty se budeš mlátit do hlavy
ale pozdě…
90% lidí se zde shodlo, to je ti málo, tak si nabij čumáček, případně zatrolluj do země.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.25 16:18
@Tarena píše: Více

Ano, teď máme dům po prarodičích a po rekonstrukci. Náš současný dům jsme rekonstruovali za své. Ano, měla jsem kliku a část peněz na rekonstrukci šla z peněz co dostal manžel, ale celé náklady to ani zdaleka nepokrylo, my i přistavovali, kus té doby jsme platili nájem a hypotéku, protože se tam nedalo bydlet.

• Citovat
  • Upravit
18668
2.2.25 16:24

Tak máš to rozhodnuté, to že ti to někdo vnucuje svou představu, tak asi nemusíš brát úplně na zřetel. Jestli jsi s případnými neočekávanými náklady v pohodě a nevadí ti různé zmiňované scénáře, tak to prostě udělej a máš to. Sama vidíš že tvoje požadavky jsou celkem reálné a někteří by šli na maximální částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.25 16:25

@Lucy75 ale já se neptala, jestli pronajmout nebo nepronajmout švagrové, v tom mám jasno a měnit to nebudu.

@smile_xxx pro děti máme. Ano, nedostanou ani jedno dům po rekonstrukci nebo dům a peníze na rekonstrukci.

• Citovat
  • Upravit
24851
2.2.25 16:30

aha, takže ti tu většina píše, že švagrové ne, ale ty máš jasno
přitom jsi to zdědila - já jsem pokorná, taky jsem dědila a vždy, když jsem s tím majetkem nakládala - nakládám, tak myslím na tátu, je to po něm, nadřel se, myslím na to, co by mi řekl, myslím na to, co by si o tom myslel… mám k němu úctu i po jeho smrti, asi o to větší…
takže se zamysli i nad tím, co by na to řekli ti, kdo ti ten dům nechali
oni by si to tak přáli, fakt, jo? když z toho nájmu se mohla mít super jejich pra- vnoučata

hele, jednou v této diskusi to už padlo
jen jednou
a já to zopakuji
Evidentně snadno nakládáš s majetkem, na který sis nevydělala

kdyby tě to bolelo v zádech a tahala bys tam kolečka, beton, nadřela by ses
tak to takhle absolutně nesmyslně nikomu nepůjčíš…

myslím, že jednou v životě narazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
2.2.25 16:35

Ne, jasno nemáš. Když ses rozhodla napsat vlákno sem a neustále odepisuješ, tak jasno fakticky nemáš.
Co na to říká manžel? Jaký je jeho názor?
A vy peníze na ty tvé zmiňované děti nepotřebujete, vy se teď jinak koupete v penězích, že uvažuješ dát švagrové celý barák zadarmo, případně za minimum? 10-15 tisíc rozdíl (jakoby ušlý zisk) měsíčně se vám do rodiny nehodí, anebo to je pro vás jak stovka měsíčně? Já jen, že to nějak nesedí, když tu s vermoci bojuješ o bazén prarodičů, aby ses tam mohla 3× vyčvachtat.
Plus najednu stranu píšeš, že máš RD po rekonstrukci, na druhou odepisuješ, jako kdybys v životě v baráku nebydlela a ani na nic nesáhla co se týče peněz :nevim:

Čím dál víc mi to smrdí trollem, jak to tu postupně čtu, nějak těch věcí nesedí víc totiž :roll:

Příspěvek upraven 02.02.25 v 17:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21409
2.2.25 16:56

Nechapu, proc chtit davat lekce dospelym detem. Pokud teda pominu skodolibost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
2.2.25 18:46

Pro mě teda taky nepochopitelné…chudáci prarodiče se ještě před smrtí honili, aby zvládli rekonstrukci a vnučka mohla zdědit zrenovovaný dům, a ta to tam nechá v podstatě za pakatel vybydlet pro ně cizími lidmi. Manžel zdědil po mámě byt a má to taky v hlavě trochu pochroumané…je mu blbé vydělávat na tom, že mu máma zamřela, a tak pronajímá velký zrekonstruovaný byt v centru města za úplně směšnou cenu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
2.2.25 18:55

takze radeji nechas vse svagrove - zrekonstruovany dum a deti pak dostanou vybydleny dum… timto prispevkem jsi pro mne troll umocneno tim, ze jsi mi neodpovedela na jediny dotaz ohledne manzela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.25 19:43

@markytka3 psala jsem tu, že manžel je chvíli tak a chvíli onak. Dům pro sestru chce, chce ji mít blízko. S tím souhlasí. Chvíli by ji nechal zadarmo, chvíli za peníze.
Troll nejsem.

@Theli švagrovou znali. Měli ji rádi, myslím, že by neprotestovali.
Děda by mi do toho nezasahoval. Naopak mi kolikrát říkal, ať dům prodáme a peníze si užiju. Což nechci.

• Citovat
  • Upravit
18668
2.2.25 20:01
Řekla bych manželovi, že je sestra dospěla a tohle je víc než fér nabídka. Spočítej veškeré nutné daně, revize co se musí delat, náklady na plot, smlouva od právníka, jeho pomoc a práci na dome plus co stále pomáhá sestře jak jsi psala. Taky něco bude stát údržba bazénu a technika není navzdy. Taky to nemusí byt konečné. Za rok si můžete říct, ze to fakt nejde a sestry se budete muset zbavit. Nebo zas, ze uz to po ni nebudete chtít.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová