Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
tak mě zas doktorka(obvoďačka) vyděsila
Dělali mi kontrolní odběry krve a prý jsem strašně chudokrevná i na těhotnou
V pondělí jdu na gyndu tak jsem zvědavá. Teď tady googluju o chudokevnosti a zrovna jsem se dočetla,že u rodiček je nedostatek železa přirozený, chrání rodičku
před infekcemi, podávání železa může poškodit plod.Tak jsem z toho zase celá jelen
co vy? máte s tím některá zkušenost?
železo nemůže poškodit plod, chudokrevnost je v těhu normální, a všichni normálně berou železo
![]()
Já taky brala železo
Já zas četla, že chdokrevnost může mít vliv na váhu plodu (je menší)
Což Barunka teda ale byla i tak ![]()
Já jsem brala železo až do porodu.Taky mi bylo řečeno,že jsem chudokrevná.
Monny89 píše: železo nemůže poškodit plod, chudokrevnost je v těhu normální, a všichni normálně berou železo![]()
Jééé, Monny, sou někde fotky malýho? Na profilovce je sladkej ![]()
já jsem chudokrevná od mala, v těhotenství jsem byla víc, dostala jsem tablety železa a mám dvě zdravé děti. Takže se ničeho neboj, naopak, musíš doplnit železo, páč vytváříš krev pro dítě a pro něj je železo také důležité. Jen je možné, že budeš mít řidší stolici a černou. Neboj, poškodit plod nemůže
kaaaca-h píše:Monny89 píše: železo nemůže poškodit plod, chudokrevnost je v těhu normální, a všichni normálně berou železoJééé, Monny, sou někde fotky malýho? Na profilovce je sladkej![]()
A už je mááám ![]()
kaaaca-h píše:kaaaca-h píše:A už je mááámMonny89 píše: železo nemůže poškodit plod, chudokrevnost je v těhu normální, a všichni normálně berou železoJééé, Monny, sou někde fotky malýho? Na profilovce je sladkej![]()
mám fotoalbum.. a děkuju
![]()
Taky jsem hodně chudokrevná, je to normální a železo se normálně bere. Buď v klidu.
ja taky byla, ale az ke konci. v 36.tt jsem dokonce musela na kapacku zeleza, abych nebyla po porodu vystavena. pak to jeste kontrolovali v porodnici po porodu a bylo to dobry (po ty davce se ani nedivim). CO ja vim, tak vetsina tehuli bere zelezo.
Tak díky holky za uklidnění, já nevím jestli to ty doktory fakt baví takhle stresovat lidi…říkala mi to, jak kdyby mi oznamovala konec světa
![]()
petromila001 píše:
Tak díky holky za uklidnění, já nevím jestli to ty doktory fakt baví takhle stresovat lidi…říkala mi to, jak kdyby mi oznamovala konec světa![]()
Jojo, baví je to. Mají to asi jako sport. ![]()
gabi.design píše:petromila001 píše:Jojo, baví je to. Mají to asi jako sport.
Tak díky holky za uklidnění, já nevím jestli to ty doktory fakt baví takhle stresovat lidi…říkala mi to, jak kdyby mi oznamovala konec světa![]()