Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky, jsem tu nová a ráda bych věděla nějaký názor, protože mám trošku obavu. Je to mé první IVF a 27.5.2011 jsem byla na transféru dvou embryí, vše probíhalo v pořádku, jen jsem od 10 dne začala špinit..není to hodně..jen velmi málo…ale trvá to již 4 den a mám obbavu. Byla jsem na krvi, kde mi řekli, že je test pozitivní,ale trošku nejasný a ani mi to nevysvětlil nikdo. Nechtěla bych o své miminka přijít. S manaželem se na ně moc těšíme. Děkuji moc za radu. Lenča. P.S. Všem těhotným přeji hodně štěs
tíčka…
Ahojky, asi moc neporadím, s IVF zkušenosti nemám. každopádně špinění může naznačovat nějaký problém, ale pokud to není jasně červená krev, tak bych asi možná zbytečně nepanikařila Pro klid duše, můžeš navštívit doktora, i když jsi velmi na začátku a bude to asi bud a nebo. Přeju hodně štěstí
Předpokládám, že stále bereš Utrogestan nebo něco podobného - víc v téhle fázi prostě udělat nemůžeš. Buď je to OK a embryo(a) to zvládne(ou), nebo to OK není a pak prostě odejdou. Nijak se nepřepínej, ale obávám se, že takhle brzy ti ani žádný doktor nic neřekne - dokud to nebude jasně vidět na ultrazvuku (cca 3 a více týdnů od transferu), o prosperitě těhotenství se dá jen spekulovat.
Držím palce!
Neboj, já po našem druhém IVF špinila stále a vlastně až do cca 23.TT… nic se nedělo, naopak byla dost prokrvená děloha, uhnízdila se obě embrya a tělo prostě nezvládalao. Pro svůj klid si zvyš dávky Utrogestanu, pokud ho bereš - zavolej si do CAru - sami ti to doporučí - obvyklé je 3×2tbl… ale může být i víc.. Navíc jsem měla při krvácení Ascorutin… Držím palce
A HCG bude růst neboj… Určitě jdeš ještě jednou na krev a i UZ, tak vše zkontrolují ![]()
Děkuji moc za radu. Snažím se odpočívat, beru Utrogestan a Prednison. Tak uvidíme zítra , jak budou výsledky, věřím v to, že bude vše v pořádku. Četla jsem i to, že špinění může trvat 1. trimestr. Volala jsem i do Sanatoria, kde mi doporučili 3× dennně Utogestan, 1 tabletu Prednisonu a také mi doporučili vitamín C. Děkuji za radu. ![]()
Lenny193 píše:
Děkuji moc za radu. Snažím se odpočívat, beru Utrogestan a Prednison. Tak uvidíme zítra , jak budou výsledky, věřím v to, že bude vše v pořádku. Četla jsem i to, že špinění může trvat 1. trimestr. Volala jsem i do Sanatoria, kde mi doporučili 3× dennně Utogestan, 1 tabletu Prednisonu a také mi doporučili vitamín C. Děkuji za radu.
V pohodě -taky to může být špinění z MS - né že bys jí nedostala, ale možná je to teď termín, kdy bys jí měla bývala mít
Tělo prostě jen funguje po staru - ale embryjka se určitě drží… ![]()
Děkuji ti Carrinko, docela jsem se uklidnila…jen jsem měla strach. Já se na to snažím nemyslet,ale ta obava tam je. Všechny léky beru tak jak mi doporučili a do Sanatoria jsem též volala. Moc si přeju být mamina…Takže se nemusím obávat? Byla jsem na krvi už v terý,ale sestřička říkala, že je to pozitivní,ale nejistý, takže tomu moc nerozumím. Ale dnes jsem byla znova, tak snad to bude v pořádku. eště jednou děkuji. Takže máš dvojčátka? To je moc hezké. ![]()
Dobře, děkuji ti moc…jsi velmi hodná, že jsi moi poradila. Doktorka říkala, že když nebudu krvácet hodně a nebolí mě břicho tak by to mělo být ok… ![]()
Lenny193 píše:
Dobře, děkuji ti moc…jsi velmi hodná, že jsi moi poradila. Doktorka říkala, že když nebudu krvácet hodně a nebolí mě břicho tak by to mělo být ok…
Mohla si mít jenom fakt nízký HCG - někdy se bohužel stává, že se mimi neuchytí a i když je trochu zvýšený, tak pak klesá… ale může stoupat… Nebo je tam jen jedno… Fakt není důvod k obavám… Já měla // vidět už 6.den po ET - 12. den po ET HCG z krve přes 900 a o týden později skoro 10000… takže už z tý druhý hodnoty bylo jasný, že jsou dvě… ta první byla nejistá - na jedno hodně, na dvě málo… Ale vydržely jsme, i když těhu bylo fakt náročný - celý jsem ho musela proležet, nakonec od 33. týdne v nemocnici na udržení, ale stálo to za to a teď mi ty dvě teroristky dávaj zabrat
![]()
A mě teda polelo břicho jako při MS a přesto jsem byla těhu
Dokonce jsem to ořvala, protože to bylo stejný jako při prvním neúspěšným pokusu ![]()
Dobře, budu se snažit na to nemyslet…já to taky obrečela…protože pro mě bylo těžké se smířit s tím, že normální cestou být těhotná nemohu,ale aspoň v poradně přišli na to včas co mi je…mám polysistycké vaječníky. ak doufám, že to bude v pořádku. Tak dvě holky, to je úžasný…mě je to jedno,ale aby to bylo zdravý. Já vydržím vše, jen aby to bylo. Jak to, že to první IVF s nezdařilo? ![]()
Lenny193 píše:
Dobře, budu se snažit na to nemyslet…já to taky obrečela…protože pro mě bylo těžké se smířit s tím, že normální cestou být těhotná nemohu,ale aspoň v poradně přišli na to včas co mi je…mám polysistycké vaječníky. ak doufám, že to bude v pořádku. Tak dvě holky, to je úžasný…mě je to jedno,ale aby to bylo zdravý. Já vydržím vše, jen aby to bylo. Jak to, že to první IVF s nezdařilo?
Neúspěch ti nikdo nevysvětlí, já beru docela vysoký dávky na štítnou žlázu a po prvním IVF se fakt zbláznila, tak jsem podruhé měla jiný protokol a i navíc Prednison, který jsem poprvé neměla… A vyšlo to ![]()
Dobře, já mám Prednison tak snad to bude dobré. Věřím v to…a manžel v to věří též. Ale je to těžké.
Děkuji ti moc…
Ahojky Carrinko, tak dnes ráno jsem začala znova špinit…přejde to a pak je to na novo…ještě nevm výsledek krevního testu, tak čekám…Doufám, že tobě se daří dobře.Lenča. ![]()
Lenny193 píše:
Ahojky Carrinko, tak dnes ráno jsem začala znova špinit…přejde to a pak je to na novo…ještě nevm výsledek krevního testu, tak čekám…Doufám, že tobě se daří dobře.Lenča.
Neboj, taky sem nakukuju a čekám, co napíšeš… Kdy si tam budeš volat?
Já jsem špinila fakt denně … nemusí to nic znamenat ![]()