Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj Lenny193, chapu, ze spineni zneklidnuje, ale taky to muze byt nejaka cevecka, okolo ktery se embryjko mihlo. budu drzet palce a moc. ja jdu na prvni IVF v cervenci a moji diagnozou jsou tez polycysticke vajecniky. co ti prosim te delali za testy k potvrzeni diagnozy?diky Terka
Ahojky Carrino tak bohužel..asi to byl zamlklý potrat…jsem hotová…brečím a brečím…Dokotorka řekla, že mám vysadit všechny prášky a mám počkat na MS a pak mě obědná na kontrolu. Ale je mi to divné. Proč mi ani neudělala ultrazvuk, než mi řekla, že mám vysadit léky? Je to divné…nemyslíš?Protože v Sanatoriu mi řekli, že mám brát léky i když to dostanu a mám pak jít na krev,tak co sio tom mám myslet?Lenca :
Ahojky Terko, tak to ti budu držet palečky…u mě to nevyšlo…Já jsem byla na hysteroskopii a laparoskopii, takže vše dopadlo dobře…myslela jsem si, že mi to pomůže, měla jsem jít na Inseminaci,ale to by nevyšlo tak mě poslali hned na IVF a …já nemůžu jsem hotová…brečím
Tak to je mi moc líto… Bohužel se to pozná z hodnoty HCG - asi jsi ji měla poprvé nízkou a teď je ještě nižší nebo žádná… Ty to řešíš se svou doktorkou a né s CARem? Nechceš se domluvit spíš s nima?
Já to poprvé taky dostala, ale byla to klasická silná MS… po týdnu jsme začala krvácet znova a to mě chtěli ještě ten den vidět a udělali mi UZ, aby vyvrátili jakýkoliv problém…
Achjooo, tohle se nemá stávat…
A máš nějaký eskymáčky? Musíš se vzchopit a bojovat… Já se vybulela a po týdnu plánovala pokračování… dala jsem si pauzu jen 2 měsíce a šla na další IVF… doktoři s tím souhlasili, dokonce mi to sami navrhli, že není na co čekat ![]()
Lenny, pokud to dobře počítám, jsi nějakých 14 dní od transferu? V téhle fázi ještě není na utz nic vidět (tudíž to není ani zamlklý potrat, ale to je jedno, to je jen pitomý slovíčkaření v týhle fázi na nic) ![]()
Pokud ti kontrolovali hCG a to klesá, tak je to jednoznačné, že to není prosperující a žádné léky na světě tomu nedokážou pomoct ![]()
Jinak teda v obou CARech, se kterýma mám zkušenosti, radí testovat nejdřív 14 dní od transferu, právě proto, aby se předešlo takovýmhle (bohužel hodně častým) zklamáním…
Ahojky Carrinko věř mi, že už nemám sílu…psala jsem manželovi, že nevím jak to zvládnu.Nejraději bych si ublížila…Mamina tam prý zavolá, já na to nemám sílu…myslela jsem si, že to bude ok.
Moc toužím po dětech a taky strašně děti miluji a proto studuji školu věnovanou právě jim…to mě naplňuje.
Lenny, neblázni… první IVF je začátek, evidentně to aspoň trochu zafungovalo, tak příště na tom třeba budou embrya líp, věř mi, že je daleko lepší to skončit dřív než později
Máš před sebou ještě dva pokusy na pojišťovnu, s trochou štěstí i nějaké ty KETy, to by bylo, aby nebylo
Netlačí tě věk, hrozba toho, že budeš samoplátce, PCO není „smrtelná“ diagnóza, hlavu vzhůru, bude líp!
A příště s tím testováním trochu počkej…
Zajeďte s manželem aspoň někam na víkend, udělejte si pěknou dovolenou jen ve dvou, naberte síly a s optimismem do dalšího pokusu, moc držím palce!
Lenny, je mi to lito, prozila jsem ted podobnou zalezitost se spoluzackou a nejlepsi kamaradkou. I kdyz to vypada, ze se svet zboril, musis se vzchopit a jit dal, aby si mela prostor pro novy zacatek…drz se.
Ahojky Ugluk..já nemám sílu…vůbec nevím co bude dál…ten test na HCG mi dokorka napsala 7.6 a dneska je to teprve 4 dní od transféru…tak myslím, že dokorka udělala chybu, že mě poslal tak brzy…ale nechápu co se mohlo stát? Jo pojištovna to sice zaplatí,ale co pak? Já jsem stejně teď platila 10 500 Kč za to, že jsem měla prodlouženou kultivaci, katetr a taky 7 500 Kč za X…to je umělé oplodnění, kdy ti vpíchnou do vajička spermii…takže to není jen tak..
ty jsi 4 dny od transferu a uz dela zavery?tak na to se pekne vyprdni a zavolej si do CARU!!!to bys byla tesne po zahnizdeni.
Lenny, já vím, právě absolvuji čtvrté IVF ![]()
Na dotaz, co se mohlo stát… s největší pravděpodobností nebyla embrya geneticky zcela OK, neměla potenciál k tomu, aby se vyvíjela déle než pár týdnů. Některá to zvládnou třeba i dva-tři měsíce, ale pak to stejně vzdají, protože by z nich nebyly zdravé děti, příroda si sama poradí a většinu postižení takhle vyloučí. Bohužel je to strašně častá záležitost, i v přirozených cyklech se to stává běžně a dost často se to projeví jen opožděnou MS (kterou bys asi měla taky, nebýt toho, žes brala Utrogestan, který ji umí oddálit i navzdory neprosperujícímu těhotenství). Je to všecko taková sázka do loterie, někomu to klapne hned a někdo si holt trochu víc počká, na jeden pokus IVF otěhotní nějakých 30-50 % lidí. V žádném případě to ale není tvoje chyba a nemohlas udělat vůbec nic navíc, abys to změnila! Opravdu teď zbývá jen se z toho otřepat, bude líp, věř mi
a doufat, že ten další pokus dopadne už dobře.
Térouš, myslím, že se upsala a mělo to být 14, transfer byl 27.5., pokud si dobře pamatuju.
KET je, pokud vám ještě nějaká embrya zbyla, nebyla zavedena a byla zamražena, tak se dají rozmrazit a zavést, aniž bys musela absolvovat celé IVF znovu (tudíž ani nevyčerpáš další pokus na pojišťovnu).