Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.
Na emimino chodím každý každý den, ale ještě jsem se tu moc neprojevila. Všimla jsem si jak si tu všichni pomáháte. Teď na mě padla nějaká depka a potřebovala bych se vypozpovídat. Jsem těhulka na začátku a je mi 19let. Začala jsem mít depku, že vlastně už budu pořád zavřená doma, nebudu se mít s někym o čem bavit a ani s přítelem a ten mě určitě začne podvádět, protože už nebudu tak atraktivní… Měli nebo máte to taky?
Měla jsem to samé.. a teď po porodu je to stokrát horší
![]()
Ale neboj, tvůj život jenom začne mít jiný směr, a změní se ti priority, a ty pak budeš šťastná za ten svůj uzlíček ![]()
Ahoj, je mi stejně jako tobě a o tomhle jsem taky na začátku těhu přemýšlela, ale už mě to přešlo…
Zavřená doma pořád nebudeš, myslím si, že plno věcí se dá podnikat i s mimískem a nebo si zařídíš hlídání. Ale i kdyby jsi nikam nemohla, tak to prostě k mateřství patří a když se rozhodneš pro to mít dítě, tak s tím musíš počítat a ne litovat, až když už s těhotenstvím nepůjde nic dělat.
Já měla tu výhodu, že jsem vlastně nikdy skoro nikam nechodila, tak mi to ani tak vadit nebude.
A bavit se taky budeš mít s kým, když si najdeš kamarádky, které mají taky mimčo. Tady jich je plno i v našem věku. Je tady i skupina…
Držím palečky, ať to přejde ![]()
ahoj Andy. já jsme už sice na konci těhu ale taky mě občas přepadla taková depka, jako že se příteli už nemůžu vůbec líbit jako koule která si pořád na něco stěžuje.(ale pak jsme zjistila že to je spíš jen můj pocit)Naštěstí mám chápajícího přítele a ten mi vysvětlil že to tak není. Jen je to trošku jiná přitažlivost:-)(a pokud Ti doktor nezakázal sex, tak pak by mělo být všechno ještě ve větším klidu) Každopádně neprodadej panice.
Já jsme si taky myslela že když přestanu pracovat tak budu jen zavřená doma. A ze začátku to tak bylo. Mý takzvaní ,,přátelé,, se mnou přestali tak nějak komunikovat protože měli jiné starosti(je mi 23 takže jejich starosti byly většinou typu pařby o víkendech kde já jsem se už neuúčastňovala, protože mě nebavilo se koukat na ostatní jako jediná střízlivá, tudíž jsem byla mimo mísu)
Takže jsme začala schánět info na netu o těhotenství a začala jsme se věnovat naplno přípravě na porod a budoucího života:-) ¨
A vlastně i dík EMIMINU jsme našla těhulky a maminky ze stejného města se kterýma se často poktáváme a mám si konečně s kým pokecat o každodeních starostech - taky aby se ze mě muj přítel nezbláznil:-)
Takže hlavu vzhůru a hlavně kid:-) nezapomeň že každý nemá to štěstí že může mít děti. A já osobně to beru jako velkou výhru, když poslední dobou stále čtu jak některé páry nemůžou otěhotnět a snaží se i několik let.
Přeji klidné a pohodové těhotenství:-)
Ahojky,na mě v těhu žádné splíny nepřišly,spíš jsem byla pěkně náladová
,ale po porodu,to byly teda pěkný depky a hlavně strach,jak to všechno zvládnu a zda budu dobrou mámou.Ale to je tím,jak se v tobě perou hormony.Ale to zase přejde
Ani se nenaděješ a mimísek poroste jako z vody a bude ti dělat jen radost a ty se budeš těšit z jeho pokroků a z něj samého.A když bude nejhůř,tady si vždycky pokecáš
![]()
Prožívám to samé také mě to občas přepadne a to muj přítel dělá v klubu „vyhazovače“ takže plno atraktivních koček kolem sebe + gogo tanečnice takže děs.Věříme si nemám duvod ho podezírat,ale přece jen já zavřená doma s pupkem 10 kily nahoře tak občas mám deprese a hysterčím pak brečím jak se mu určitě nelíbím jak jsem tlustá..tak mě pak uklidnuje..
No děs
myslím, že to tak má úplná většina těhulí alespoň jednou za těhotenství
takže v klidu! holky už všechno napsaly za mě, ale drž se! po porodu to bude teprve hormonální pecka
ale spraví se to, neboj
!
Ahoj, to určitě zlobí těhotenské hormony, bude to dobrý ![]()
Jinak kdybys chtěla, přidej se k nám do skupiny Těhulky 18-23, jsou tam takhle mladé těhulky jako jsi ty a už i mladé mamči
tam kecáme pořád ![]()
Ahoj. Mě je 22 a jsem ve 34tt. Těhu bylo neplánované, ale né nechtěné, takže jsem moc ráda, že mám mimiska v bříšku ![]()
No a k té depce. Já to měla taky. Musela jsem skončit v práci, ve škole. Najednou jsem se ocitla doma, bez „kamarádek“, protože ty v mém věku mají trochu jiné starosti.Ano jeden kousek v mém šatníku mi najednou nebyl, peníze na nové také ne a v tu ránu bylo vymalováno..přítel byl zvyklí zajít si na pivko a já najednou byla doma pořád sama.. Bydlím u přítele na vesnici, jsem bez řidičáku a autobus tady projede jednou za týden ![]()
ted už je vše nějak jiné. Hrozně se těšíme na miminko, všechno připravujeme a ostatní mi už přijde úsměvné..jako šatník atd.. Vše zvládneš!!!! ![]()
Ahojky, ja uz jsem na konci tehu, mam termin za dva dny, i kdyz pan doktor rika, ze se porad nic nechysta. Par peknyma depkama jsem si prosla taky. Prestehovala jsem se s pupikem do zahranici za mym nastavajicim a byla kolem toho spousta komplikovanyho zarizovani. Nikdo nevi, co se mnou, kdyz jsem se nepristehovala za praci ani za studiem (studuji v CR). Jsem tu pro kazdyho jako nejakej mimozemstan, vsichni mi rikaji „special case“, tak si dovedes predstavit, jak me to kolikrat dostalo do kolen - hlavne kdyz si k tomu jeste prictes hormony a vybusnou povahu
Jen myslenka na miminko, ktery uz snad brzo prijde, mi dela radost a uz se tesim, az to maly stvoreni uvidim a moc doufam, ze pak vsechny ty depky prejdou a bude zase dobre
Tobe preju, abys tehotenstvi prozila v klidu a uzila si ho. Kdyz bude depka, vzdycky mysli na to, ze muze byt jeste hur ![]()
Tak dneska mam taky depku a poradnou
. Tak si z toho nic nedelej, pro nektere muze jsou naopak tehotne zeny vic sexy. ![]()
Ahoj,
myslím, že takové věci napadnou někdy každou těhulku. Ale je důležité si uvědomit, že člověk o nic nepřichází jen se mu změní priority atd., jak už tady holky psaly. Mě je samotné 21, nejdříve jsem z těhotenství byla v šoku, protože mimčo nebylo plánované. Ale říkala jsem si, že jsem vždycky děti chtěla a mít dítě mladá má spoustu výhod do budoucna. I když je dneska trend jiný. Já i přítel se na miminko moc těšíme, i když chlapi to zkrátka nikdy neprožívají jako ženy. Neříkej si věci, že si určitě nebudete rozumět, že tě bude podvádět přítel atd. Takové myšlenky nikam nevedou…prostě máš v sobě mimíska, takové myšlenky mu moc neprospívají a hlavně užívej si tohle krásné období..a netrap se…stejně spoustu věci v životě člověk ani neolivní a prostě se stanou, pak se s něma člověk musí poprat. Ale dokud je všechno v pohodě nekaz si toto hezké období zbytečným trápením co by kdyby…
Uvidíš bude líp ![]()
Taky se mi hlavou honi spousta veci. Porad si rikam, jestli to byl dobry napad si dite porizovat… Do porodu mam cca 2 mesice, takze musim uz jenom doufat, ze se mi to pak nejak zmeni. Samozrejme je pro me priorita, aby bylo dite zdravy a pak spokojeny, ale mam strach, ze kdyz nebude spokojena matka, nemuze byt ani dite
Je to proste jeden velke boj. A byt doma na matersky? Tak to je pro me nocni mura.
Ahojky holky,
omlouvám se, že jsem dlouho nenapsala, ale nějak mi nešlo příspěvěk odeslat. Všem strašně moc děkuju za pomoc. Chtěla jsem vědět, že v tom nejsem sama, že je to normální ![]()
lolik ráda se přidám
sabrine můj přítel má každý den na praxi několik holke ze střední tak nervy pracují když i já jsem se s ním takhle seznámila
ale neboj, jesdnou jsem zkoušela zbalit jednoho vyhazovače a ten tam pořád stál a ani se nehnul ![]()
anonimní toho se také bojím, že když mám ted pocit, že ho nechci tak ono mě pak nebude mít rádo. Snad se to zlepší až třeba budeme nakupovat výbavičku a tak… Zase si řikám, že teď obětuju čas dítěti a pak jen budu pozorovat jak má svojí rodinu ![]()