Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Těhulky, maminky, potřebovala bych vědět, zda má některá z vás také takovou zkušenost, UTZ ve 30.týdnu v pořádku, jen říkal, že hlavička je o dva týdny větší a ještě něco sv nožkou, poprvé,kdyžř měřil,tak vyšla kratší o dva týdny, potom měřil tu horní(že ta se má měřitú a uuž bylo vše ok), ale i tak mám ted špatnou náladu. Můžete poradit? Krásný den a děkuji. ![]()
to mě prcek ve 30+0 odpovídal 30+6, takže o týden větší, ale že by to bylo něco vážného
to spíš ne..
![]()
Kluk měl hlavu větší o 3-4 týdny. Poslali mě k Apolináři na bližší vyšetření - řekli, že rozdíl 3 týdny je ještě v normě, ale pro jistotu zkotrolovali strukturu mozku a bylo to OK. 2 týdny bych neřešila vůbec. Hlavu napřed má většina dětí - „zmenší“ se až po té, co hlava klesne do pánce a hlavně při průchodu porodními cestami - překryjou se lebeční švy. Ale chápu, že se nervuješ, já z toho byla tenkrát taky hotová. Kluk má hlavu jak starosta do dnes, asi je to po babičce. Kupuju mu už čepice velikost 3-6 let. ![]()
Pokud to neřešil lékař, tak se ani ty neznepokojuj
. Já jsem věděla přesný termín otěhotnění a stejně jsme byli podle měření stále napřed a vydrželo nám to dodneška
.
můj přítel měl dokonce tak velkou hlavu i po porodu, že je poslali s mamkou (celou hysterickou, samozřejmě) na další vyšetření kvůli hydrocephalu…
no a přítel je prostě velkohlavej dodnes - jeho táta byl taky, maj to v rodině, a řekl mi, že na to mám radši svou doktorku taky upozornit ![]()
Mockrát děkuji, mně spíše znervoznuje ta kratsi nozka, ale asi to bude to same,ze deti rostou nesoumerne. No snad bude vse tak,jak ma
![]()
KaackaM píše:
Mockrát děkuji, mně spíše znervoznuje ta kratsi nozka, ale asi to bude to same,ze deti rostou nesoumerne. No snad bude vse tak,jak ma![]()
Nohu měl syn kratší o týden. Nevím, jestli máš doma někde ty rozměry. Ale když se na to koukneš do tabulek, tak 1 týden dělá třeba 1-2 milimetry - oni to měří kurzorem myši, okraje té kosti nemají na UZ úplně ostrou hranici, to opravdu může každý změřit jinak.
aha, tabulku doma nemám, no mudr mi říkal, ze na genetiku se psoílá, když je rozdíl 3 týdny a více,tak mu budu věřit:-)