Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ty chceš pracovat jako chůva u dítěte s autismem nebo potřebuješ chůvu. O jaký typ autismu se jedná?
@Anonymní píše:
Prosím maminky od děti „autíků“..je mozno pracovat jako chůva u takového dítěte, dítě není agresivní..zvládne to člověk který nemá zkušenosti v oblasti autismu? prosim o akceptovani anonymity, zatím je to ve fázi rozhodování se..díky
taky záleží a dítěti jestli tu chůvu vůbec přijme ![]()
Já jsem byla požádána zda bych to nezkusila..dítě ma středně těžkou poruchu, nemluví, nekomunikuje, jsou mu tři roky, mentálně odpovídá na 18mesicu. jednalo by se o tři dny v týdnu na čtyři hodiny..teorii mám na tenkou, ovsem praxi žádnou..
@Anonymní píše:
Já jsem byla požádána zda bych to nezkusila..dítě ma středně těžkou poruchu, nemluví, nekomunikuje, jsou mu tři roky, mentálně odpovídá na 18mesicu. jednalo by se o tři dny v týdnu na čtyři hodiny..teorii mám na tenkou, ovsem praxi žádnou..
napřed bych se tam šla podívat jak na tebe dítě bude reagovat a zkusit to můžeš
, třeba náš malej je těžký autista ale kdyby přišel kdokoliv k nám tak bude v klidu, jemu nejvíc vadí pobyt venku a jakékoliv cestování ![]()
Určitě se tam běž podívat, nejlépe několikrát. Zjistit si zvyky dítěte, jak s ním v rodině pracují. Po několika pravidelných návštěvách bys mohla zkusit chvíli s ním být sama. Hlavně si zapsat a pamatovat, co dítě přijímá pozitivně, co naopak nesnese… Je toho hodně. Ale jen tak přijít a hlídat. to je trochu scifi
Chlapec pobyt venku a jízdu autem zvládá bravurně..na návštěvu určitě zajdu, to už je v planu.Je možné, byť budu jen chůva, udělat s chlapcem sebemenší pokrok? necemu ho naučit, nebo aby mě aspoň malinko vnímal?
@Anonymní píše:
Chlapec pobyt venku a jízdu autem zvládá bravurně..na návštěvu určitě zajdu, to už je v planu.Je možné, byť budu jen chůva, udělat s chlapcem sebemenší pokrok? necemu ho naučit, nebo aby mě aspoň malinko vnímal?
určitě, vždyt i ve školce dítě se posune
, malej řve šíleně takže jakékoliv cestování je šílené ![]()
Podlme to zvladnes i bez zkusenosti, spousta veci se da nacist, zapracuji te i rodice a pochopitene samotne dite - jdi do toho.
@ne-silenamatka souhlasim, rodice ti reknou co a jak. A urcite to bude dobra zkusenost do zivotopisu v pripade dalsiho hlidani deti.
Díky..pro mě je to taková výzva, láká mě to, obavy samozřejmě trochu mám, ale pevne věřím, ze to spolu zvládneme. Tesim se na nej a budu doufat, ze mě přijme a něco spolu dokážeme ![]()
Držím palce a troufám si říct, že to bude daleko příjemnější a přínosnější práce než dělat au-pair v Americe.
Prosím maminky od děti „autíků“..je mozno pracovat jako chůva u takového dítěte, dítě není agresivní..zvládne to člověk který nemá zkušenosti v oblasti autismu? prosim o akceptovani anonymity, zatím je to ve fázi rozhodování se..díky