Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kup ji fusak na spani a neco takoveho nezvladne!!! A kdyz nespi, tak ji mas pod kontrolou.
Tohle mi dcera ve více méně stejném věku také párkrát udělat, zeď to naštěstí odnesla jen jednou. Já měla tu výhodu videochůvičky, takže při odpoledním spánku jsem pak číhala a jakmile se probrala šla hned za ní.
@Petrala nevím jak dcera zakladatelky ale moje se z fusaku uměla vyvléknout velmi brzy, natož ve dvou letech.
Pytel na spaní nejlépe zapinání na zip a jezdce jsem vždy po zapnutí protlačila dovnitř, pak se mi z něj nikdy nedostala ![]()
Ona ty pytle nikdy neměla ráda. Bojím se aby se z toho nesnažila dostat a nerozbila si… nebo nespadla z postele.
každopádně zkusit to můžeme. Jen je problém ze ty zipy otevírat umí
@Aishenka videchuvicky me napadly, ale není to zrovna levná záležitost ![]()
A co ušít kalhotky z látky na stranách kolem nožiček a pasu na zavazování, na spaní ji to dáš na plínku zavážeš utáhneš tak, aby ji to netáhlo a aby tam neprostrčila ručičku ![]()
Příspěvek upraven 02.09.14 v 22:24
Náš kluk to kolem dvou let taky párkrát udělal, prostě se svléknul, sundal plínu a hrál si. Udělal to tak 4× během 14-ti dnů v postýlce a jednou když seděl na záchodě. Pak ho to zase přešlo. Dostal tedy kvůli tomu i na zadek (když domluva nepomohla).
Zakladatelko a to ještě ve dvou letech kaká do plíny? Třeba žárlí na mladší a tak to dává najevo. Já s mojí povahou bych ji asi roztrhla, jak se říká.
@mojmira píše:
Zakladatelko a to ještě ve dvou letech kaká do plíny? Třeba žárlí na mladší a tak to dává najevo. Já s mojí povahou bych ji asi roztrhla, jak se říká.
Mě teda plína na odpolední spaní ve dvou letech přijde normální. No a prostě se do ní vykadí.
@mojmira proč ne malá mi kakala do plínky, nebo do gatí skoro do 30 měsíců a mohla jsem se třeba stavit na hlavu, uplácet, slibovat, chválit při každém ůspěchu atd. a bez úspěchu ![]()
@Merunka02 píše:
Mě teda plína na odpolední spaní ve dvou letech přijde normální. No a prostě se do ní vykadí.
jo? asi jsem divná, moje dítka už ve dvou letech plíny neměly.
A to tam strká ruce nebo si plínu sundá celou? Moje dítě si plínu nejdřív sundalo, tak jsem ho omotávala izolepou, aby ji nesundal.
Naštěstí bokem si tam šáhnul jen párkrát. A taky byly hovínka všude ![]()
@mojmira píše:
jo? asi jsem divná, moje dítka už ve dvou letech plíny neměly.
ok, jsi vítěz, prga, jednička. Tím bych soutěž v tom, čí dítě co dělalo první uzavřela ![]()
A co dát oběd trochu dřív nebo naopak oddálit spaní, aby ten bobek na ní přišel dřív a nešla do plíny
Pro mě je teda nemyslitelná posr.. zeď
ježiš já bych dítě přerazila
Řeknu-li to na plnou hubu, kdyby nepochopila domluvu, pár dní bych číhala u škvírky dveří a při činu řádně nasekala na zadek a to snad není dítěte, co by nepochopilo.
Promiň, jen si představuju to výtvarničení, musím se chechtat. Ale chápu, že by mě to rychle přešlo, jakmile by se mě to taky týkalo ![]()
Dobrý den. Jak asi název napovídá, máme problémy s naší dvouletou dcerou. Když ji dáme spát po obědě, tak skoro pokaždé se vykadi do pleny a pak to rozmaže všude. A tím myslím VŠUDE. Od podlahy až po stěny.
Zkoušeli jsme víc strojit, méně strojit aby se k te pline nedostala ale ona si tam prostě sáhne bokem. Máme ještě mladší, půl roční dceru, takže ji nemohu porad hlídat. Uz je ve velké posteli, protože se v postylce vztekala. Začla to dělat nedávno, nevím jisté, ale podle mě to není tím ze by žárlila.
Každopádně uklízet takle pokoj několikrát týdně už se mi podepisuje na nervech. Pokaždé když ji dávám spát, tak mi je úplně špatně. Už jsme to zkoušeli ignorovat i potrestat ji za to, ale nezabírá nic. Jsem v koncích.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Anonimé protože je mi to trapné.