Na zavolání nechce přijít

123
2.9.14 14:18

Na zavolání nechce přijít

Holky poraďte, už nezvládám. Mám 22m dceru, která je prostě paličatá. Období vzdoru má jak vyšité. Od vždycky nejevila moc snah dojít za mnou, když jí volám. Ale teď prostě nepřijde a nepřijde, většinou sedí a kouká a směje se. Nakonec začne volat na mě, ať dojdu já za ní. Zavolání nefunguje, pochvaly, když přijde, jsou jí putna. Pak to skončí tak, že na ní zvýším hlas, to taky nefunguje. Až když opravdu nepříjemně zařvu, tak se hrozně rozbrečí a běží za mnou, hladí mě, dělá malá a není k utišení. Takže tudy dle mě taky cesta nevede. Poradíte mi jak na ní, abych nemusela řvát, já to úplně nesnáším, když to dělám a to její brečení je pak šílení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
2.9.14 14:22

Tak jí nevolej, jestli někam potřebuješ, běž k ní, oznam jí kam půjdete a že tam bude něco hrozně skvělýho - lízátko, kamarádi atd. Je to celkem přirozený vývoj, bude se to časem lepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.9.14 14:45

Je to normální, bohužel. A je to na zabití :cert:.

Takhle. Já bych asi nechodila na její zavolání, protože já bych z toho měla ten dojem, že ona se ujišťuje, že naopak ten, kdo tady poslouchá, jsi ty a ne ona. Pokud by bylo nezbytně nutné odejít, třeba z obchodu, z rušné ulice, prostě bych jí čapla a tradá. Snažila bych se jí ukázat, že ikdyž si prosazuje svou psychicky (vydírá tě skrze to, že jí skutečně neopustíš a že přijdeš na její zavolání), tak dokázal láskyplně pevnou převahu fyzickou.

Co nám zabralo a zabírá doma (a furt a stále a ještě moc dlouho, úměrně vývoji hlavinek), jsou prostě pohádky. Se mnou to tak dělala babička, že jsme dočetly a mnohem delší dobu diskutovaly o charakteru postav. Nějak jsem to převzala a :oops: přistihuju se, když vyprávím pohádku, že vlastně dělám psychologický rozbor. Ovšem na dvouleťáka je to prostě brzy. To se prostě musí vydržet.

Jinak měla jsem tu tuším ve čtvrtek na hlídání 2,5 letého klučinu a už jsem si nějak odvykla, že těmhle dětem jeden musí být furt v závěsu, jinak se nesmí divit, že NE je jen prostě zvuk, který ta teta vydává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.9.14 15:14

Já to dělám tak, že když nepřijde na druhé zavolání, tak buď odcházím sama (pokud to jde, z bezpečnostních důvodů) a ji tam „nechám“, nebo si pro ni dojdu, drapnu a odnesu tam, odkud jsem na ni volala. Její zvukové projevy v tu chvíli ignoruju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
2.9.14 15:22

No mě syn taky nepřijde na zavolání 17 měsíců, ale tam bude jinej problém:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
2.9.14 16:49

Jde o to že nepřijde na zavolání když jste doma nebo i venku?

• Citovat
  • Upravit
123
2.9.14 20:19

@MarkétkaBeruška Nepřijde ani doma ani venku. Doma je to o trochu lepší, venku horší. Naštěstí téměř odmítá chodit pěšky, takže venku je pořád v kočáru, takže toho tolik řešit nemusím. Vždy na mě kouká, sedí dál nebo uteče ještě dál, směje se a čeká co bude dál. Mě se vždy už vaří krev v hlavě, ale v 98% to zvládáme tak, že za ní nakonec dojdu, ona se směje a běží zas pryč. Chytnu a odnáším, vztekne se a snaží se mě kousnout, což jí prostě nedovolím. A nebo zařvu a začne brečet. Jsem v úzkých, už fakt nevím jak na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
2.9.14 20:47
@jarka712 píše:
@MarkétkaBeruška Nepřijde ani doma ani venku. Doma je to o trochu lepší, venku horší. Naštěstí téměř odmítá chodit pěšky, takže venku je pořád v kočáru, takže toho tolik řešit nemusím. Vždy na mě kouká, sedí dál nebo uteče ještě dál, směje se a čeká co bude dál. Mě se vždy už vaří krev v hlavě, ale v 98% to zvládáme tak, že za ní nakonec dojdu, ona se směje a běží zas pryč. Chytnu a odnáším, vztekne se a snaží se mě kousnout, což jí prostě nedovolím. A nebo zařvu a začne brečet. Jsem v úzkých, už fakt nevím jak na ní.

já dělám „hlídačku dětí“ a s takovou situací jsem se naštěstí zatím mockrát nesetkala, ale když už většinou umluvím na nějakou dobrůtku, a nebo chytnu a odnáším, když se nějak vzpouzí, bacá tak položím na zem, chytnu ručičky a přitisknu k sobě, pak povolí a jde. Někdy také dělám že brečím a jsem smutná, také pomůže. Myslím že je to jen období co jí snad brzy přejde, když ne, nastavila bych pravidla, půjdeš dokud nenapočítám do tří když ne půjdeš po zlém…ale to až časem :hug:

• Citovat
  • Upravit
1034
2.9.14 20:58

Že ty si nikdy neměla psa :mrgreen: takový malý dítě mě vůbec nezaráží tím, že tě neposlechne, je ještě malá a jinak musíš motivovat, u nás bez správné motivace nic neklaplo a řev už sem odbourala, chudák to odmítá tak si zacpe uši a já sem nahraná, tak jak říkaly holky jít za ní, říct kam se jde, co tam bude no a pak už jedině odvléct :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí