Chůze po špičkách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
10.3.11 17:53

No,já tedy nevím proč,ale malej nám nejednou tu a tam chodí po špičkách.nikdy to nedělal,samostatně chodí od 14m,a posledních pár týdnů to dělá.Nevím,mám ho nechat,jestli jen tak blbne,nebo to mám řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
10.3.11 17:57

Já bych počkala. Ale jestli ti takhle chodí jen někdy tak to si myslim že nevadí, ten n áš tak chodí pořád. Takže nic jinýho nedělám než pořád choď normálně,jde, za rohem šup a maže po špičkách. Ten ortoped říkal že to je častej zlozvyk děti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
10.3.11 18:12

Tak on tu a tam blbne,zvedá nohy,jde jakoby ze široka a pak po těch špičkách.Dělá to tedy hlavně doma,venku ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
11.3.11 00:43

Momi tak to si myslim, že jen blbne. David právě takhle začal a fakt se ho to drží. Ale musim říct že poslední dny se fakt snaží jit normálně. Ale furt do něj hustim :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.11 11:39

štěpánek mi samostatně začal chodit od 14 měsíce, ale teď začal jak říkáte vy baletit všichni mi říkali dej mu boty ono se to zpraví, ale nic pak zase, že to dělají děti když jednou ucítí, že jim je bota malá, ptala jsem se na to doktorky, ale ta mi řekla, že je to někdy reakce dítěte na to když vidí nás maminky jak jsme velké a on se tím jako by chce vyrovnat… nevím sem tam to udělá, ale myslím, že to přejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
12.3.11 09:47

Já od pátku zkouším zas bačkůrky a je to fakt lepší :-) dokonce už udělala samostatné 2 krůčky! Což bosky na těch špičkách nehrozilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
12.3.11 10:58

ahoj holky zahlédla jsem dikuzi,mám 17letého kluka,ale pamatuju si že on chodil tak nějak často po špičkách snad do šesti let......a pak s tím přestal ,zničehonic.ani lékařka nám na to nic neříkala,ploché nohy neměl a nemá,ale kolem těch 6 let se to srovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jan Veselý
12.3.11 12:05

chůze po špičkách

To není ani zlozvyk ani žert těchto dětí, chodí tak proto, že svými jemnými chodidly nedokáží propnout tvrdou podrážku botiček. Špatně se mu vykračuje a proto jeho tělíčko se samovolně předkloní do předu a vlastně padá nekonečným volným pádem.Pokud mu nezměníte botičky za měkké capáčky, můžete očekávat další dysfunkce ve vývinu, nožičky do X ve třech letech bezpečně a poté změny na páteři jako skoliosa a pod. Bylo by dobré takto chodící děti pro rychlejší změnu nechat doma chodit co nejvíce bosé. www.jtvesely.txt.cz

• Citovat
  • Upravit
7661
13.3.11 15:29
Jan Veselý píše:
To není ani zlozvyk ani žert těchto dětí, chodí tak proto, že svými jemnými chodidly nedokáží propnout tvrdou podrážku botiček. Špatně se mu vykračuje a proto jeho tělíčko se samovolně předkloní do předu a vlastně padá nekonečným volným pádem.Pokud mu nezměníte botičky za měkké capáčky, můžete očekávat další dysfunkce ve vývinu, nožičky do X ve třech letech bezpečně a poté změny na páteři jako skoliosa a pod. Bylo by dobré takto chodící děti pro rychlejší změnu nechat doma chodit co nejvíce bosé. www.jtvesely.txt.cz

To moc nechápu, malá mi po špičkách chodí výhradně, když je bosa. V pevných botkách to nedělá nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jan Veselý
13.3.11 15:53

musel bych vědět jak dlouho už chodí, ono se to zase až tak rychle nepředělá, chce to čas

• Citovat
  • Upravit
25324
13.3.11 21:42
Jan Veselý píše:
To není ani zlozvyk ani žert těchto dětí, chodí tak proto, že svými jemnými chodidly nedokáží propnout tvrdou podrážku botiček. Špatně se mu vykračuje a proto jeho tělíčko se samovolně předkloní do předu a vlastně padá nekonečným volným pádem.Pokud mu nezměníte botičky za měkké capáčky, můžete očekávat další dysfunkce ve vývinu, nožičky do X ve třech letech bezpečně a poté změny na páteři jako skoliosa a pod. Bylo by dobré takto chodící děti pro rychlejší změnu nechat doma chodit co nejvíce bosé. www.jtvesely.txt.cz

Jsem koukala na Vaše stránky,ale nemám moc čas to číst,čím se konkrétně zabýváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
14.3.11 22:33
Jan Veselý píše:

malá chodila po špičkách i bez botiček, capačky máme a nikdy jsme žádné jiné botky než capáčky neměly. Boty nám byly doporučeny přímo dětskou neuroložkou. Měl jste si přečíst mou otázku než jste začal odpovídat, ale i tak děkuji za reakci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jan Veselý
17.3.11 10:17

Neodpovídal jsem na Vaši otázku. Reagoval jsem na poznámku nicku Momi 33. Jako terapeut se zabývám dlouhodobě zkoumáním vlivu přirozeného pohybu na udržení zdraví člověka do nejvyššího věku. Odborně je to vliv setrvačnosti na biodynamiku lidského těla v gravitačním poli. Přirozeným pohybem je zde myšlena pouze a jenom chůze. Proto je nesmírně důležité od okamžiku, kdy se dítě postaví na vlastní nožičky, mu zajistit zcela odpovídající podmínky k tomu, aby si jeho tělíčko samo dokázalo vytvořit vše ostatní k zdárnému vývoji. To je zejména optimální obutí, pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu, pitný režim a strava. Odpovídající obutí pro průběžně se vyvíjející jemná dětská chodidla v prvním roce života je proto nezbytná zcela měkká ve všem se podvolující podrážka. Pokud tomu tak není, pohyb dítěte se přenáší vlivem setrvačnosti více na špičky místo do plosky nohy. Tím jeho tělíčko není schopno se optimálně vyvíjet včetně fyziologických funkcí. Proto je v současné době tolik dětí s astmatickými a alergickými projevy, pomocné školy přecpány dyslektickými či hyperaktivními dětmi, přes padesát procent dětí má poruchy na páteři. Chcete ještě se mnou diskutovat pí Muchitos? Mohl bych to doplnit o další poruchy v pubertě a v dospělosti, jako je bolest hlavy u dětí, premenstruační poruchy u mladých dívek, později neschopnost otěhotnět atd, výčet prakticky nekonečný. A že zdravím Vaši neuroložku. Nejsou capáčky jako capáčky. JV

• Citovat
  • Upravit
2830
18.3.11 13:30

Já bych ráda věděla co jsme udělali špatně.. a co by jste mi teda dále poradil? máme capačky značky fare, malá se začala na špičky stavět hned, nikdy botičky neměla, nebyla v chodítku.. neuroložka říkala že jde pouze o zvyk, žádné cviky ani nic podobného neradila, jen pevné kotníčkové capačky. Zakázala nám jakkoli podporovat chození, zakázala i aktivní chodítko (to které dítě tlačí před sebou) a to jsme pořídili až potom co se naučila před sebou tlačit židličku a chodila tak po celém bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jan Veselý
18.3.11 14:01

Dětské chodidlo pro první krůčky potřebuje capáčky s naprosto měkkou kůžičkou v podrážkách. V minulosti si je pak otcové věšeli do auta jako talismany, když tak se zeptejte rodičů, jak vypadaly. Když se dívám na ty krásné dětské botičky světových značek, tak ty tu podmínku nesplňují. Mají příšerně tvrdé podrážky, to je ten důvod. Názory na pevně fixovanou patu u dětí je nesmysl. Děti v Africe je také nemají ale to není jejich hlavní problém. Pata naopak vyžaduje absolutní volnost, je to čidlo zdravého chodidla. Chodící židličky a podobné vynálezy jsou spíše nadbytečné. Dítě se potřebuje do 3 let naučit perfektně chodit samo, v této době by mělo být schopno samostatně ujít třeba 3 km. Od 3 let pak musí být schopno ujít klidně i větší vzdálenosti. Jeho zdravý Imunitní systém se nemůže vyvíjet jinak než chůzí na čerstvém vzduchu, jinak platí to, co jsem uváděl prve. Jemně jí prsty po chůzi masírujte nožičky (zejména jí propínejte šlapky) aby se jí to líbilo, a přejíždějte kolem kostí lýtkových až po kolínka. Nesmí ji to bolet. Tím jí uvolníte možné blokace v chodidlech a postupně se dostane sama do normálu. Nemusíte propadat stresům, pokud bude hodně chodit sama, její tělíčko si to už samo vše srovná. Ale je potřeba, aby se dítě zbavilo všech dysfunkcí chůze do 6 let, poté pevně srůstají kosti pánevní s kostí křížovou a vše je pak složitější. Já neříkám, že něco děláte Vy špatně, pouze důvěřujete těm, kteří by to měli vědět nejlépe. Jak vidno, také to neví a proto přibývá více a více nemocných dětí. Kdyby se vyskytly problémy, můj mail jtvesely@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML