Chůze po špičkách

2830
5.3.11 20:42

chůze po špičkách

Zdravím :-) prosím o radu… malá má 10 měsíců a chodí kolem nábytku, s aktivním chodítkem i za ruce.. ale JEN PO ŠPIČKÁCH. byli jsem kvůli toho na neurologii v 7 měsích, úporadili pevnou obuv, ale žádné zlepšení, spíš je to ještě horší. Na kontrolu máme jít až za měsíc, myslíte že bych měla jít dřív? Nezná někdo nějakou fintu jak to dítko odnaučit?? A taky by mě zajímalo z čeho to malá má :-( neposazovali jsme, do chodítka jsme jí nedávali, nestavěli a stejně :-( kamarádka dělá všechno co nemá a malá jí chodí už v 8 měsích… Necháp co je to za spravedlnost…
Moc děkui za rady i názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
263
5.3.11 20:46

Ahojky malej chodil taky pořád po špičkách.Pak jsme mu koupily bačkůrky a začal našlapovat na celé chodidlo. sice né hned chvilku to trvalo ale ted našlapuje normálně. na doma nosí bačkůrky často ale našlapuje už na celé chodidlo i bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
5.3.11 20:48

a proč jí vodíte za ruce? Ať si na to jak chodit přijde sama. Malá mi začala chodit sama v 10.měsících,nikdy jsem jí nevodila za ruce a nechápala kamarádky které děti vodili za ručičky i několik měsíců a pak si stěžovali jak je bolí záda,malá mi chodila po špičkách asi měsíc pak se to samo srovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312

Tak mě Mates chodí doma po špičkách ještě ted když je bos.....
jak m boty–bačkůrky tak ne…ale jak může,už je baleťák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830

tak malá na to že kolem nábytku chodí od 6. měsíce tak jsem jí ještě neviděla našlápnout normálně :-( a botky máme od 7. A naučí se takhle chodit? mi se zdá že nemá šanci udržet rovnováhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
5.3.11 20:50
fufiiina píše:
a proč jí vodíte za ruce? Ať si na to jak chodit přijde sama. Malá mi začala chodit sama v 10.měsících,nikdy jsem jí nevodila za ruce a nechápala kamarádky které děti vodili za ručičky i několik měsíců a pak si stěžovali jak je bolí záda,malá mi chodila po špičkách asi měsíc pak se to samo srovnalo.

My ji nevodíme za ruce 24 hodin denně… vím že se to nemá dělat.. mám kamarádku která vodila dcerku od 4 měsíců… a v 8 chodí no.. paradox. Pár krát když ji třeba venku vytáhnu z kočárku tak sní tak jdu, tak vím že to umí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.3.11 21:17
Muchitos píše:
tak malá na to že kolem nábytku chodí od 6. měsíce tak jsem jí ještě neviděla našlápnout normálně :-( a botky máme od 7. A naučí se takhle chodit? mi se zdá že nemá šanci udržet rovnováhu

Tý jo,od šestého měsíce jo?tak to je rychlovka že tak brzo teda ti povím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
5.3.11 21:21

Nám to dělá David taky,jenže ten má 3roky a 2měs. Na ortopedii vše ok, prej zvyk :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
5.3.11 22:20
Luccy1 píše:
Muchitos píše:
Tý jo,od šestého měsíce jo?tak to je rychlovka že tak brzo teda ti povím :palec:

No o to víc mi příjde divné že v 10 ještě nechodí.. já vím že má ještě spoustu času, ale i tak se tomu trošinku divím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
6.3.11 13:42

My jsme s tim taky bojovali a chodili jsme s tim na rehabilitace. Meli jsme par cviku, ale nemam odvahu to tady popisovat, musi se to cvicit dobre. Za me radim poptat se na rehabilitacich. Me rikali, ze je to z vodeni za ruce, ale tezko rict.. myslim si, ze je to kus od kusu. My jsme totiz nechodili, to si mladej nejak naucil sam, kdyz se snazil postavit k nabytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
6.3.11 13:43
Muchitos píše:
Luccy1 píše:
Muchitos píše:
Tý jo,od šestého měsíce jo?tak to je rychlovka že tak brzo teda ti povím :palec:
No o to víc mi příjde divné že v 10 ještě nechodí.. já vím že má ještě spoustu času, ale i tak se tomu trošinku divím :-)

Každé dítko je jiné,ze začátku může být ve všem rychlík a pak se zase spomalit nebo stopnout a naopak.
Uvidíš že za chvilku bude běhat jako lanka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
6.3.11 17:56

taky říkaji že to je když se dává dítě do chodítka, náš kluk tam byl jednou asi na minutu u ségry jinak jsem mu to nedávala,ani chodítko doma nebylo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
6.3.11 20:08
Šema píše:
taky říkaji že to je když se dává dítě do chodítka, náš kluk tam byl jednou asi na minutu u ségry jinak jsem mu to nedávala,ani chodítko doma nebylo.. :nevim:

ani chodítko, ani vodění za ruce… nic a dělá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
9.3.11 16:43

Naše Elis taky baletí. Zatím samostatně nechodí, jen kolem nábytku, ale taky většinou po špičkách. Zatím jsem tomu nevěnovala moc pozornost, ale teď jste mi nasadily brouka do hlavy :-( . Bačkurky jsme zkoušeli, ale byla z nich akorát nas…ná a hrozně se jí v ní potily chodidla…no ale asi to budeme muset zkoušet dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
10.3.11 17:50

sophie ortoped nám říkal že je nejlepší když chodí bez bačkůrek.. tak vám držím palečky ať se jí to pustí. Ten náš takhle chodí co začal ťapat. takže od roku.

muchi náš právě taky nebyl a chodí tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect