Chůze po špičkách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ela123
23.3.11 12:47

také Harapes

:-D máme skoro pětiletého baleťáka a taky vyšetření ok … :-).také Davida.

• Citovat
  • Upravit
533
25.3.11 23:32

spravedlnost? Cože?.. To raději nebudu komentovat, je to nesmysl..
ale mám dvě dcery 2 a 4 royk a obě mi chodí od začátku až do nyní stále po špičkách.. do chodítka jsem je nidky neposadila, neymslím si, že je to bůhví jak supr pro dětskou páteř.. ale chození po špičkách bez chodítka?.. Pro mě uplně normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
26.3.11 00:26

Muchítos, co na to normální dětská doktorka? Sousedky malej taky chodil po špičkách a pak přišli na to, že měl jakoby zkrácený patní šlachy, ale normálně to časem a cvičením rozchodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
halibut
20.4.11 10:58

přesně tak

naše Ela chodí po špičkách, když jen může. od chvíle, kdy capkala jenom v ponožtičkách, boty jsem dětem vždycky dávala docela pozdě. tvrdé podrážky jí to naopak neumožňují, v měkkých to střídá - chodí normálně i po špičkách, tak kupuju schválně co nejměkčí. tvrdýma botama to rozhoně NENÍ.

• Citovat
  • Upravit
halibut
20.4.11 11:00

naše malá tak chodí od chvíle, co chodí, tj. od roku a měsíce, a drží ji to doteď, tj. do dvou let. když jsem na to upozornila dětskou doktorku, tak na mě jen zírala, co řeším. :-?

• Citovat
  • Upravit
57
10.11.17 17:06

chůze po špičce

Dobrý den, syn-13 měsíců začal v roce obcházet kolem nábytku, gauče. Všimla jsem si až teď, že při chůzi jde vždy pravou nožkou normálně, ale levvou má na špičce. A to stále, směr chůze nehraje roli. Prostě jednou nohou po špičce, druhou normálně. Patří to k vývoji? Při stoupání stoupá vždy přez levou nožku a nejdříve při stoupání-si a při stoji měl levou špičku tak, že stál jakoby na hraně, jako vtočenou, to už ted nedělá vůbec, ale na špičce sttojí. Je to jen nějaký vrtoch, nebo to mám řešit? Co myslíte? Máte někdo zkušenost? Při roční prohlídce jsme to neřešily, protože jsem si toho nějak nevšímala, byla jsem ráda, že už obchází, došlo mi to až posléze. Jinak lékařka psychomotorický vývoj chválila, levou nohu zapojuje stejně, jako pravou, i ručičky, prostě vše v pohodě, vysmáté, chytré dítě, jen ta chůze. Díky Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.17 17:52

Patrně svalová asymetrie, šla bych na fyzio, kt. doporučí na pediatrii. Určitě to spraví nějaký cvik, ale nečekala bych, jestli se srovná samo nebo ne. S fyzioterapii mám u obou dětí velmi dobrou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML