Chybějící vitamín D

53
23.10.19 13:51

Chybějící vitamin D

Dobrý den maminky,
jsou nám 2 měsíce a par dni a pani doktorka nám jaksi zapomněla předepsat, nebo sdělit, ze novorozenci mají denně brát vitamin D. Vzhledem k tomu, ze Vigantol je aktuálně velmi nedostatkové zboží, tak nám doporučili Jamieson, ten jsem tedy dnes koupila a můj dotaz zní jak moc špatný vliv to na moje miminko má když ho do teď nebral? Doposud byl spokojený, směje se, neplace, nevykazuje známky nervozity apod. Díky moc za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7712
23.10.19 13:54

@SasaVojta nam to teda rikali uz v porodnici, ze se dava K a D vitamin. Jinak vliv nevim, ale myslim si, ze to nebude nijak hrozne, preci jen jeste dost slunicka je. Zacni hned a podle me to bude v pohode ;) ptala ses na to treba dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
23.10.19 13:54

@SasaVojta žádný špatný vliv to nemělo, bylo léto a snad jste občas byli venku na sluníčku, a teď před zimou začnete užívat, v zimě slunce nesvítí a je víc nemocí, tak vše bude fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
23.10.19 13:55
@SasaVojta píše:
Dobrý den maminky,
jsou nám 2 měsíce a par dni a pani doktorka nám jaksi zapomněla předepsat, nebo sdělit, ze novorozenci mají denně brát vitamin D. Vzhledem k tomu, ze Vigantol je aktuálně velmi nedostatkové zboží, tak nám doporučili Jamieson, ten jsem tedy dnes koupila a můj dotaz zní jak moc špatný vliv to na moje miminko má když ho do teď nebral? Doposud byl spokojený, směje se, neplace, nevykazuje známky nervozity apod. Díky moc za odpovědi

Dcera když se narodila, tak byl výpadek a nějak jsme v chaosu nastalých dní (zdravotní problém už jako u novorozence) úplně s doktorkou zapomněly vymyslet alternativu. Takte do roka nedostávala nic. Pravda, kojena byla jen ca 8 týdnů, pak UM, v kterém ten vitamin D myslím v nějakém množství je taky. Takze si nemyslím, že se teď něco stalo, když jí ho dáváš až odteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
23.10.19 13:56

Ja si myslim, ze pokial nevykazuje ziadne znamky alebo divne symptomy, tak sa nestresuj zbytocne :) vsekto bude fine:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
23.10.19 13:57

@Kukacka123 ptala jsem se doktorky i lékárníka a reakce obou byla doslova taková “hmmm, noooo, to musíte dohnat”, zeptala jsem se ještě 2× a pokaždé stejná reakce. Proto se snažím najit odpověď na internetu. Tak dohnat… opravdu nevím jak bych to měla dohnat, celou lahvicku najednou do nej asi těžko naliju 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
23.10.19 13:59

@Mikeni právě ne, to mě uklidnuje. Je to moje první dítě a vůbec netuším co by se mohlo stát, takže ve stresu trochu jsem :D tak to snad bude v pořádku, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
23.10.19 14:01

@luca241 prima, plně kojen byl do měsíce a půl a teď už je jen na UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
23.10.19 14:02

@Kukacka123 o vitamínu K jsem teda zatím neslyšela? dává též doktorka na předpis?,my už to sice nedoženem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
23.10.19 14:06
@SasaVojta píše:
@Mikeni právě ne, to mě uklidnuje. Je to moje první dítě a vůbec netuším co by se mohlo stát, takže ve stresu trochu jsem :D tak to snad bude v pořádku, díky :)

Me doktorka rikala, ze pro miminko je aspon 20min na slunicku na vitamin D dobry…a myslim, ze zadne nasledky to mit nebude…stejne, my jsme jeste vigantol dostali, ale zdalo se mi, ze ma po nem horsi prdy, tak jsem se ptala v lekarne, at mi neco doporuci jineho a tam mi rekli, ze nic jineho neni, ze vse ostatni je jen doplnek stravy, kde ten D ani byt nemusi, tak davame vigantol. Takze mi neni jasny, cim teda ten vigantol nahrazuji. Kamaradka zas od zacatku davala nejaky z tech doplnku stravy misto vigantolu a jeji dite je zcela v poradku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
23.10.19 14:08

K dávají jednorázově už v porodnici. Jinak bych nestresovala, byloléto, dáváš UM. Jako jo, dávat by se určitě mělo, ale pokud začneš ve 2 m, dítko na to určitě neumře. Dávala bych teď poctivě a byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
23.10.19 14:09
@stinga píše:
@Kukacka123 o vitamínu K jsem teda zatím neslyšela? dává též doktorka na předpis?,my už to sice nedoženem :)

Vitamin K nemusi kazde mimi, my to resili, kdyz male trochu krvacel pupicek a mudr rikala, ze kdyby ji teklo hodne, tak ji to K napise, ale nebylo to potreba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
23.10.19 14:10

@Melodie91 aha, tak to je, díky za vysvětlení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
23.10.19 14:29
@stinga píše:
@Kukacka123 o vitamínu K jsem teda zatím neslyšela? dává též doktorka na předpis?,my už to sice nedoženem :)

Ano, je to Kanavit a bere se to jednou tydne myslim 2 mesice nebo jak…uz presne nevim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
23.10.19 14:30
@SasaVojta píše:
@Kukacka123 ptala jsem se doktorky i lékárníka a reakce obou byla doslova taková “hmmm, noooo, to musíte dohnat”, zeptala jsem se ještě 2× a pokaždé stejná reakce. Proto se snažím najit odpověď na internetu. Tak dohnat… opravdu nevím jak bych to měla dohnat, celou lahvicku najednou do nej asi těžko naliju 😀

Tak pokud je malej v klidu, proste bych zacala a v klidu. Oni ti nemuzou asi rict - nic se nedeje, kdyby neco ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí