Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Samozřejmě je to nesmysl, aby mohl kdokoliv pobírat dávky hmotné nouze, musí být registrován na ÚP. Je to hoax.
Myslím, že existuje nejspíš i nějaký jiný vládní výnos, kde platí, že pokud chtějí dlouhodobě nezaměstnaní pobírat dávky, tak pracovat musí taky. U nás ve městě alespoň hnědočechy s lopatou potkávám. Myslím, že to bude zase jen nějaký fake…
Basle, tento mail mi přišel už dávno. Ale co jsem chtěla říct..myslím, že touto diskuzí rozpoutáš akorát tak „rasovou diskriminaci“ a nejpozději na 4té stránce jí smáznou… Já se vyjadřovat nebudu, stačí mi hádky o politice na živo ![]()
Baba píše:
http://www.hoax.cz/…pesne-prace/
Je tam k tomu vyjádření
Asi tak. Je to kravina samozřejmě s rasistickým podtextem. Autor by se měl naučit číst a porozumět psanému textu ![]()
Kallkapa píše:
Basle, tento mail mi přišel už dávno. Ale co jsem chtěla říct..myslím, že touto diskuzí rozpoutáš akorát tak „rasovou diskriminaci“ a nejpozději na 4té stránce jí smáznou… Já se vyjadřovat nebudu, stačí mi hádky o politice na živo
No vidíš, mě teprv nedávno. To, že nadhodím ,,co vy na to,, tak mě zajímá co vy na to, ne že se chci hádat, nebo cokoliv rozpoutat, i když, tady už bych se nedivila ničemu, každopádně diskuze není myšlena nějak zle s určitým podtextem.
jenny.fields píše:Baba píše:Asi tak. Je to kravina samozřejmě s rasistickým podtextem. Autor by se měl naučit číst a porozumět psanému textu
http://www.hoax.cz/…pesne-prace/
Je tam k tomu vyjádření
Tak nějak. Takové rasistické hoaxy letí rovnou do koše, ani to nedočtu.
To není ničím podložené, jen je to prskání jedu, nic víc. Žádná fakta.
Baslerinda píše:Kallkapa píše:No vidíš, mě teprv nedávno. To, že nadhodím ,,co vy na to,, tak mě zajímá co vy na to, ne že se chci hádat, nebo cokoliv rozpoutat, i když, tady už bych se nedivila ničemu, každopádně diskuze není myšlena nějak zle s určitým podtextem.
Basle, tento mail mi přišel už dávno. Ale co jsem chtěla říct..myslím, že touto diskuzí rozpoutáš akorát tak „rasovou diskriminaci“ a nejpozději na 4té stránce jí smáznou… Já se vyjadřovat nebudu, stačí mi hádky o politice na živo
Ok, takže co já na to? Je to totální blbost.. fake..a jediným úmyslem autora článku bylo v lidech, kteří nemají vlastní rozum vzbudit ještě větší vlnu nenávisti ke jmenované menšině. Můj názor ![]()
Slyšela jsem že sociální dávky už nebude vyplácet sociálka ale právě úřad práce
Až se tenhle systém zavede,pak uvidíme jak to doopravdy je,lidé se většinou veškerých novot a reforem bojí a pak šíří takovéhle poplašné zprávy které se často nezakládají ani na pravdě.
Tohle totiž není můj obor, nezaměstanost se mě netýká, takže v tomhle směru nevím, jak to chodí ( a vůbec mi to nevadí ), v tom případě může být diskuze klidně smáznuta, ať nezabírá místo důležitějším tématům.
Můj obor to také není,i když samozdřejmně se člověku může stát že přijde o práci,ale o to větší bude mít motivaci hledat si novou a ne se doma válet za peníze od pracujících lidí,je dobře že už se s tím něco bude dělat. Navíc minulý týden o tom právě Nečas mluvil v nedělní partii a bylo vidět že ví o co jde a o čem mluví,navíc ten systém vyplácení sociálních dávek z pracáku už funguje,taky se to všude teď přetřásalo že na ty peníze lidi čekají dlouho a některým ještě nic nepřišlo.
Jak už tu bylo psáno, pobírání sociálních dávek je vázáno na tom, aby byl žadatel registrován na UP.
A veřejně prospěšné práce v současné době dostávají ti, kteří jsou na UP registrováni více než jeden rok a kteří pobírají dávky hmotné nouze více než půl roku. Takže se dá říct, že půl roku až rok může být člověk „v klidu“..
Před několika dny mi následující text přistál v emailu. Nedá mi to se nezeptat, co vy na to?
Chytrá vláda
Veřejně prospěšné práce budou vykonávat nezaměstnaní, kteří déle než dva měsíce pobírají od úřadu práce příspěvek v nezaměstnanosti. Cikáni ale příspěvek v nezaměstnanosti nepobírají, protože nikdy nepracovali. Ti dostávají sociální dávky, které nejsou vázány na vykonávání veřejně prospěšných prací.
Takže toto řešení, které vymyslela naše vládní garnitura, není zaměřeno na to, aby cikáni začali pracovat, ale proti nám ostatním, kteří jsme byli léta zaměstnaní a povinně jsme odváděli do státní kasy sociální pojištění.
Pokud přijdeme o práci a neseženeme si rychle novou, tak za pár drobných po dvou měsících na pracáku půjdeme zametat ulice a sbírat psí lejna . A cikáni, kteří nikdy nepracovali, budou nadále pobírat štědré sociální dávky.
Pěkně to pan Drábek vymyslel a celá vláda schválila. Paradoxem je, že spousta lidí tomu ještě fandí, protože si myslí, že to konečně postihne ty, kteří se práci léta vyhýbají a jen nastavují ruce. Omyl vážení, postihne to nás, ostatní slušné občany, kteří přijdou o práci. A od protější nálevny nebo herny se nám budou chechtat cikáni, kteří nikdy nepracovali a nikdy pracovat nebudou.
Potom je na zváženou, pro koho tu naše vláda je. Opět s námi dokonale vydrbala.