Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
http://www.blesk.cz/…predmet.html
Jaký na to máte názor? Chtěly byste, aby se vaše dítě učilo romsky? Já tedy ne..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nevidim důvod, proč by se moje dítě mělo učit romsky…ale je mi jedno, jestli se romský děti budou učit romsky…
Je to s nima těžký. Jsem učitelka. Ale učim kluka, co se narodil v německu německýmu otci a má německý občanství…a o německý kultuře ho speciálně neučim ![]()
Příspěvek upraven 17.01.12 v 16:50
Ne.. to je stejné jakoby za chvilku přišli s tím,že se mají děti učit třeba vietnamsky..
Ti jsou už taky docela ve velkém součásti naší společnosti…
kvaček píše:
Ne.. to je stejné jakoby za chvilku přišli s tím,že se mají děti učit třeba vietnamsky..
ano a taky se snima víc bavíme než s romama..tedy aspon já
kvaček píše:
Kvačku nedělej problémy, určitě to čte někdo z ministerstva a zkusí to zavést
![]()
Ono by stačilo poupravit pro ně třeba požadavky, aby se naučili napsat alespoň něco čitelně. Já píšu jedný mamince tiskacím písmem. A už jí prosím, ať mi to přijde vysvětlit do školy…nebo spíš přeložit to, co mi píše. Nejsem schopná to po ní přečíst. Tak mi vzkáže, že přijde…ale víme, jak to je. ![]()
Ne, to bych asi nechtěla.
Ale byla bych ráda, kdyby děti častěji slýchaly slovenštinu,naučili se v rámci školy i nějaké základy,přečetly si nějaké články(tím nemyslím samostatný předmět, ale věnovat tomu pár hodin občas v rámci češtiny)
A taky aby nebyly většinou přiblble dabovány slovenské pohádky a filmy.
Něco o jejich kultůře by mi nevadilo,stejně tak,jako o jiných kultůrách.Ale aby učily české děti romsky,tak to je trochu moc.
Jj slovensšina mi taky přijde fajn, samy děti vidí, že rozumí i jinému jazyku, než je čj…v souvislosti s 28.říjnem 1918 si o tom povídáme, čtu jim názvy slovenských pohádek a oni je překládají, pak si dáme test a ten test dávají pak doma i rodičům (Jak dobře znáte slovenská slova?)…je fajn jim to připomenout…a můžeme pak fandit bratrům Slovákům, když vypadneme v nějakém turnaji ![]()
Ale romštinu nechápu…to radši výchovu ke zdraví, občanství atd atd
Jsme v Čechách, úřední jazyk je čeština … no jo, chudinky romský, co všechno si nevydupou … Se mnou se taky nikdo ve světě nebaví česky a musím se přizpůsobit jazyku té země, ve které zrovna jsem.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat