Romština do škol?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12505
17.1.12 16:48

romština do škol??

http://www.blesk.cz/…predmet.html

Jaký na to máte názor? Chtěly byste, aby se vaše dítě učilo romsky? Já tedy ne..

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
Izz
17.1.12 16:48

Nevidim důvod, proč by se moje dítě mělo učit romsky…ale je mi jedno, jestli se romský děti budou učit romsky…
Je to s nima těžký. Jsem učitelka. Ale učim kluka, co se narodil v německu německýmu otci a má německý občanství…a o německý kultuře ho speciálně neučim :)

Příspěvek upraven 17.01.12 v 16:50

• Upravit
weruuunka
17.1.12 16:50

8o Se zbláznili ne. :pocitac: :pocitac:

• Upravit
2171

Izz
Souhlasím.

• načítám...
14335

Ne.. to je stejné jakoby za chvilku přišli s tím,že se mají děti učit třeba vietnamsky..
Ti jsou už taky docela ve velkém součásti naší společnosti…

• načítám...
1452
17.1.12 16:52

už neví jakou ptákovinu vymyslet :roll:
Jinak souhlas s Izz

• načítám...
12505
17.1.12 16:53
kvaček píše:
Ne.. to je stejné jakoby za chvilku přišli s tím,že se mají děti učit třeba vietnamsky..

ano a taky se snima víc bavíme než s romama..tedy aspon já

• načítám...
1452
17.1.12 16:55
kvaček píše:

Kvačku nedělej problémy, určitě to čte někdo z ministerstva a zkusí to zavést :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
2891
17.1.12 16:55

Rozhodně NE!!!!! Jsme v Čechách, tak ať se učí čeština :cert:

• načítám...
14335
17.1.12 16:56

Bych se nedivila :mrgreen:

• načítám...
Izz
17.1.12 16:57

Ono by stačilo poupravit pro ně třeba požadavky, aby se naučili napsat alespoň něco čitelně. Já píšu jedný mamince tiskacím písmem. A už jí prosím, ať mi to přijde vysvětlit do školy…nebo spíš přeložit to, co mi píše. Nejsem schopná to po ní přečíst. Tak mi vzkáže, že přijde…ale víme, jak to je. :nevim:

• Upravit
44171
17.1.12 16:58

Ne, to bych asi nechtěla.

Ale byla bych ráda, kdyby děti častěji slýchaly slovenštinu,naučili se v rámci školy i nějaké základy,přečetly si nějaké články(tím nemyslím samostatný předmět, ale věnovat tomu pár hodin občas v rámci češtiny)
A taky aby nebyly většinou přiblble dabovány slovenské pohádky a filmy.

• načítám...
5429
17.1.12 17:00

Něco o jejich kultůře by mi nevadilo,stejně tak,jako o jiných kultůrách.Ale aby učily české děti romsky,tak to je trochu moc.

• načítám...
Izz
17.1.12 17:02

Jj slovensšina mi taky přijde fajn, samy děti vidí, že rozumí i jinému jazyku, než je čj…v souvislosti s 28.říjnem 1918 si o tom povídáme, čtu jim názvy slovenských pohádek a oni je překládají, pak si dáme test a ten test dávají pak doma i rodičům (Jak dobře znáte slovenská slova?)…je fajn jim to připomenout…a můžeme pak fandit bratrům Slovákům, když vypadneme v nějakém turnaji :)

Ale romštinu nechápu…to radši výchovu ke zdraví, občanství atd atd

• Upravit
Baslerinda
17.1.12 17:03

Jsme v Čechách, úřední jazyk je čeština … no jo, chudinky romský, co všechno si nevydupou … Se mnou se taky nikdo ve světě nebaví česky a musím se přizpůsobit jazyku té země, ve které zrovna jsem.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová