Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
bych vubec nevahala a prodala to. 25 let je dlouha doba nikdy nevis co se stane ![]()
Záleží, jaký jste typ lidí. Pokud se doma prakticky nevyskytujete a pořád jste na zahradě, pěstujete si zeleninku, manžel kutí v garáži atd, tak bych asi váhala. Švagr ej tento typ a manželka ho přesvědčila k bytu a on teď trpí a nudí se. Ale pokud berete zahradu „svátečně“ k posezení atd tak bych šla taky do bytu. Pokud budete mít možnost výběru, zvolila bych nějaký s větší terasou na grilování atd a třeba blízko k přírodě a je vyhráno. Ale asi bych do prodeje šla…Ten druhý byt můžeš kdykoliv prodat, popřípadě ho dát prckovi a život si bez těch dluhů aspoň trochu užijete…
Ked sme my hladali bývanie, moja podmienka bola aby sme mohli aj zit. To znamena aby sme mohli chodit na vylety, deti kruzky obcas nejaka dovca. Nie aby som mala krasny byt ci dom a sedela na zadku lebo nemam ani na plavaren alebo nejaky vylet. Ja za teba by som sla do mensieho a mala viacej volnosti.
Já bych do toho 100% šla, dluhy nesnáším. Takhle byste se oddlužili, získali krásný byt, vybavili si ho zcela podle svého a ještě by vám zbyly peníze bokem na výlety a prostě spokojený bezstrarostný život. ![]()
Další byt na pronájem je podle mě zbytečnost, jen si přiděláte starosti, ale to je samozřejmě na vás.
Pokud se nemůžete rozhodnout, napište si na papír pro a proti
. Pokud budete mít štěstí na dobré sousedy v bytě a nebude vám chybět zahrada, tak je + pro byt. Je pravda, že pokud jste „upsaní“ na 25 let s vyhlídkou, že se vaše situace s výší příjmů nezlepší, neváhala bych. Žít od výplaty k výplatě a nemoci si peníze ani ve vlastním domě užít, to by mě taky nebavilo.
S bytem vyřešíte finanční situaci a když si čas od času vyrazíte na večeři, na dovolenou a bude tak více času trávit jako rodina, bude vám líp i na dušičce
.
Na světě jsme jen jednou a měli bychom v rozumné míře užívat všeho, pokud to jde
.
rejžička píše:
Já bych do toho 100% šla, dluhy nesnáším. Takhle byste se oddlužili, získali krásný byt, vybavili si ho zcela podle svého a ještě by vám zbyly peníze bokem na výlety a prostě spokojený bezstrarostný život.
Další byt na pronájem je podle mě zbytečnost, jen si přiděláte starosti, ale to je samozřejmě na vás.
Já bych do toho druhého bytu naopak šla. Nemovitosti jsou jistota investovaných peněz a budou to mít buď pro sebe nebo pro dítě. Podle mě je to perfektní příležitost!!!
Já bych domeček určitě prodala. Zbavili byste se dluhů a mohli si užívat života jak byste chtěli. Já jsem akorát holka z vesnice, tak spíše než koupi dvou bytů, zvažovala koupi menšího domku.
Taky, absolutně NEVÁHEJTE, taková šanceuž být nemusí, hned ho prodejte a mazejte do bytu, budete uplně bez dluhů a to je dneska v ČR málokdo, navíc budete mít ještě příjem z podnájmu a ty tím páden nebudeš z RD muset spěchat do práce…co my bysme za to dali
Já radím prodat, za utržené penízky z podnájmu si můžete za rok za dva koupit malou zahrásdku ve městě , ne?
Ano, nám ani tak nejde právě o to, zda máme dům, nebo byt… ![]()
Spíš si říkáme, že budeme před rodinou za „blbce“
že odcházíme z domu a jdeme do bytu, jenže oni nevidí že placení hypotéky nás zatěžuje.
Vidinu, toho, že bychom měli větší příjem nemáme, spíše naopak, s postupem věku, se bude plat snižovat.
Rozhodování je složité no… ![]()
Ta zahrada nám taky až tak nevadí, beztak je tam tráva.
Koupat se v létě můžeme na plovárně, kde budou mít alespoň děti větší zábavu s ostatníma dětma, než sami na zahradě.
Asi jo, prodáme a valíme do bytu… ty dluhy jsou fakt šílený, a nikdo nevíme co bude za 5, 10 let…
prosím tě, na rodinu se vykašli. důležité je žít a ne přežívat, pokud máš tu možnost. šla bych do prodeje
Také bych šla hned do prodeje a i do koupi toho druhého bytu na pronajímání. Dnes je pro to nejlepší doba. A hlavně budeš vědět, že pokud budeš mít solventní nájemníky, tak můžeš měsíčně počítat s touto částkou i v době kdy budete třeba doma nedejbože nemocný, bez práce apod.
A teda tiše závidím a gratuluji k tak výhodné koupi domečku. Já chtěla takto prodat byt po cca třech letech hypotéky a když mi to v bance spočítali i s úroky co se musí doplatit, tam mě málem opláchli
za to by se to ani neprodalo a uskutečnila jsem prodej až po 10 letech.
Ahoj všem holkám tady.

Chtěla bych se vás zeptat na názor. Bydlíme v RD. zhruba rok. Platíme hypotéku 14.000 měsíčně. Plat máme takový, že zaplatíme hypotéku, máme co jíst, ale už si například nemůžeme dovolit, koupit, todle, todle, todle, nemůžeme jet na dovolenou, na hory atd.. Prostě opravdu, zaplatíme hypo, další složenky, a zbyde na jídlo. Tím to hasne. Hypo máme na 25let.
Teď se nám naskytla ale možnost prodat domek za dvojnásobek ceny,za kterou jsme ho kupovali, a částka hypo.
Kdybychom dům prodali,po zaplacení hypotéky u banky., znamenalo by to že bychom mohli koupit ještě byt 3+1, tam udělat rekonstrukci a bydlet, a ještě by zbylo na menší byt 2+1, který bychom pronajímaly, a byli bychom bez dluhů.
Neměli bychom žádné dluhy, splátky nic, a ještě bychom dostávali peníze z pronájmu toho menšího bytu.
Na jednu stranu, vím, že domek má své výhody, zahrada atd.. ale k čemu nám to bude, když žijeme od výplaty k výplatě.
Na druhou, kdybychom prodali, byli bychom bez dluhů, a můžeme si dovolit vše, pro děti, dovolenou atd…
Tak a teď, Babo raď… prosím…