Jak byste se zachovaly? Příbuzná mě pomlouvá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.1.12 17:01

jak byste se zachovali?

Chtěla bych se zeptat, jak byste se chovali k příbuzné, která se s námi normálně baví, ale pak vás za vašimi zády pomlouvá u ostatní rodiny. Mám takovou povedenou sestřenici, moje máma jí hlídala děti když potřebovala, pomáhala jí, a ona ji teď i se svým manželem pomlouvá. Nevím jaký k tomu má důvod, když si nic neudělali. Když jsem se to od mamky dověděla, tak jsem byla naštvaná, navíc by teď chtěla přijít na návštěvu a podívat se za malou. Nestojím o to, aby mě pak taky bezdůvodně pomlouvala. :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
10.1.12 17:04

Omezila bych kontakt na minimum, z návštěvy bych se vykecávala různými výmluvami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.1.12 17:05

Ty jo, nemáme my stejnou sestřenici? Přijde, samý med a úsměv, je zábavná, milá, příjemný společník, člověk má radost z návštěvy, za týden se dozví od jiných věcí :cert: :cert: :cert: :cert: někdy mě to vytočí, jsem vzteklá, ale jí jsem nic neřekla, manžel držkuje, proč jí to nevpálím, nechci dělat zle v rodině, ale je to k vzteku. Což radu jsem ti nedala, ale alespoň útěchu, že to někdo taky prožívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.12 17:10
terinka4444 píše:
Ty jo, nemáme my stejnou sestřenici? Přijde, samý med a úsměv, je zábavná, milá, příjemný společník, člověk má radost z návštěvy, za týden se dozví od jiných věcí :cert: :cert: :cert: :cert: někdy mě to vytočí, jsem vzteklá, ale jí jsem nic neřekla, manžel držkuje, proč jí to nevpálím, nechci dělat zle v rodině, ale je to k vzteku. Což radu jsem ti nedala, ale alespoň útěchu, že to někdo taky prožívá.

Kdyby to bylo od jiných tak by mě to asi tolik nevytočilo, ale když to dělá před rodinou. Bylo mě líto mámy, bylo vidět že je z toho hodně špatná. Taky bych jí nejraději něco řekla, ale nechci dělat rozruch.

• Citovat
  • Upravit
7240
10.1.12 17:19

Zeptala bych se jí na to a řešila to až podle její reakce. Kdyby mi lhala do očí, že ona nikdy nebo kdyby mi její odpověď a celkově reakce nesedla, pak bych se s ní prostě přestala stýkat. Když bych ji potkala, normálně bych pozdravila, třeba i krátce/slušnostně popovídala a víc to neřešila, víc se s ní nestýkala.
Jen chci říct, že v tomhle si nevybereš. Většina lidí pomlouvá a mluví o druhých zlomyslně a prostě jinak než když mluví přímo s nimi. Když by to člověk bral od podlahy, přestal by se stýkat s polovinou světa. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
10.1.12 17:49

Vymluvila bych se. Rozhodně bych se s ní vidět nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
10.1.12 18:05

A já bych jí to řekla pěkně do očí, nejlépe před zbytkem rodiny co jí k takovým řečem vede. Většinou jsou to hrdinové za zády ale do očí budou zatloukat, bohužel. Já jsem ale „držka“ upřímná, neumím věci držet v sobě a navíc kdyby se jednalo o mou mámu, na rodinu jsem extra „citlivá“ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
10.1.12 18:19

Já bych si o ní myslela své a neřešila jí :D Nebo bych jí pěkně od plic něco řekla, pěkně jí vyrazila dech a pak už je jen na ní, jak se s tím popere ;) Mě by bylo fuk, co si o mě myslí a jestli mě pomlouvá ;) Její problém, že se asi až tak nudí, že má potřebu pomlouvat ostatní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. eVerča
10.1.12 18:20

Příbuzný si člověk nevybere. Přítelova babička, když tam přijdeme, se usmívá, vybavuje se, snaží se být milá a přitom rozhlašovala, že malá není přítele, jemu říká jak pořád jen kynu, jak mě viděla ject do Prahy bez holky… A jak to řeším? Myslím si svoje, na návštěvy se nehrnu a říkám si, jaký mám štěstí, že takových příbuzných nemam víc :palec:
Omez návštěvy, jestli na to máš povahu, tak jí řekni svoje a hlavně se nestresuj hloupostí jiných lidí :hug:

• Citovat
  • Upravit
13119
10.1.12 18:21

já bych jí narovinu řekla, že se mě dotklo, jak pomlouvá moji matku, takže nemám zájem aby dorazila na návštěvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Apina
10.1.12 18:44
ynax píše:
já bych jí narovinu řekla, že se mě dotklo, jak pomlouvá moji matku, takže nemám zájem aby dorazila na návštěvu

výstižné, jednoduché a bezbolestné pro tebe :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9556
10.1.12 19:14

mam uplne stejnou sestrenici, je z vesnice a 3× vyuzila toho, ze jsme ji nechali bydlet v nasem byte ve meste, kde si sehnala praci, no a naposledy se ji mamka zeptala, jak dlouho u ni bude a mila sestrenka si hned stezovala u babicky, jaka je teta zla, ze ji vyhazuje (pritom ji nevyhazovala, jen se zeptala s cim ma pocitat), peklo bylo slusny a me uz to tak vytocilo, ze jsem se kvuli tomu chytla s babickou, ktera sestrenici vse verila a se sestrenici jsem prerusila veskery kontakt…je mi to lito, ale bylo toho za posledni roky vic nez dost…

takze za me: rekla bych ji narovinu, ze se mi nelibi jak se chova k tvoji mame a ze nemas zajem, aby sla okukovat tvoje dite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.1.12 19:23

Tak moje sestřenka už dospělá, furt stejná, byla u nás se domluvit, jestli nepojedeme k její mamce na chalupu, sestra mojí mámy, tak jsem se domluvili, že pojedeme, že ji vezmeme, máma zrovna dodělala oběd, tak se jí říká, ať se nají, ona nechtěla, že tohle nejí a že si ještě běží něco zařídit, a ve dvě že ji vyzvedneme a odvezeme, její mámě pak řekla, že byla u nás přes oběd, my všichni jedli, ona měla hlad a máma jí ani nenabídla, že na nás hladová jen koukala, její máma s mojí mámou rok nemluvila, aniž jsme tušili proč :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
10.1.12 20:40

Ty rodinné vztahy!
Manželova rodina je taky vypečená, ale už jsem si tak nějak zvykla a i se tím bavím, ale dřív jsem mívala velký vztek. Nu přerušit styky nešlo, tak jsem se obrnila. Na každou návštěvu se připravuji, co jim říct. Pomluvám ale stejně nezabráním :nevim: Oni jsou navíc hodně závistiví, takže tam občas utrousím, jak dobře se máme a říkám si, jak je fajn, že z toho dneska nespí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.14 19:41

Ahoj oživuji diskuzi mě pomlouvají skoro všichni z manželovy strany, no už když si mě přivedl tak sem jim nepadla do oka, pomlouvali moji práci, moji postavu atd. bylo mi to jedno než to začali říkat přímo mě! že sem neschopná a nemam pořádnou práci a kdy si ji najdu, že sem pořád nemocná(neví vůbec nic o mojí nemoci kterou mam na celý život a jaký to s ní je), no nejsem taková že dokážu odpálkovat takže sem byla sticha a doma si pobrečela že se mě ani manžel nezastane, no přesuneme se o pár roků dál…už se to uklidnilo tedy jen přede mnou, pokaždé když manžel jede k příbuzným na návštěvu přijede a je na mě hrozně hnusnej…je ovlivnitelnej řekli mu nekupuj si dům tak ho nekoupil, nedělej si pojistku tak si jí neudělal…je to hroznej vůl v tomhle směru, jinak je moc hodnej ale tohle já už nerozdejchávám zakazujou mu i mít dítě tak ho nechce…věk už teda máme, nevim už si nedokážu ten život dál představit s nima, kdybych se pokusila jim to vpálit budu zase bita já ze všech stran opravdu nevím co dělat mam čim dál tim horší náladu a už i deprese.. :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová