Penzijní fond ČSOB - co si o tom myslíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14090
18.12.11 20:13

Co si o tom myslíte?

Ahojky holky, přišel nám papír z ČSOB… když jsem četla jeden odstavec nevím jestli se mám smát a hledat v něm něco k pochopiení? Cituji:

Účastník u penzijního fondu, který byl zrušen rozdělením nebo splynutím se stává u nově vzniklého penzijního fondu, pokud do jednoho měsíce ode dne, kdy byl písemně vyrozuměn, o zrušení penzijního fondu a podnímnkách penzijního připojištění u nově vzniklého penzijního fondu, neodmítne penzijní připojištění u nově vzniklého penzijního fondu. Nároky z penzijních plánů zrušených penzijních fondů se převádějí do penzijního pojištění u nově vzniklích penzijních fondů, a to způsobem stanoveným v penzijním plánu u nově vzniklého penzijního fondu......

Tak jse z toho takovej debil… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: roztumíte tomu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7323
18.12.11 20:17

Stávající penzijní fond, u kterého jste měli penzijní připojištění, zanikl. Vaše penzijní připojištění přebírá jiný fond (takto se to prý standardně dělá), o čemž tě vyrozuměli dopisem. Pokud s tím nesouhlasíte, máte na to jeden měsíc, abyste jim to sdělili. Podmínky tam budou ty, které má nový penzijní fond. Takhle bych to chápala já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
18.12.11 20:18

Tý jo,co to je? :mrgreen: to mají tak schválně aby se to nedalo pochopit :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
18.12.11 20:21

Jako já to četla třikrát a prd z toho :mrgreen: :mrgreen:

Pomka píše:
Stávající penzijní fond, u kterého jste měli penzijní připojištění, zanikl. Vaše penzijní připojištění přebírá jiný fond (takto se to prý standardně dělá), o čemž tě vyrozuměli dopisem. Pokud s tím nesouhlasíte, máte na to jeden měsíc, abyste jim to sdělili. Podmínky tam budou ty, které má nový penzijní fond. Takhle bych to chápala já ;)

Asi tak nějak to bude :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.12.11 20:23

Mě by zajímalo, čím se stává u toho nově vzniklého penzijního fondu… :lol: :lol: :lol: Když neumím psát složitá souvětí s vloženými větami a udržet myšlenku, tak je nepíšu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.12.11 20:25

Ale jinak to bude, jak píše Pomka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
18.12.11 20:30

to mi silne pripomina napovedu u danovych priznani, ktera ma zjednodusit vyplneni formulare. kam na autory takovych vet chodi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.12.11 20:33
werunkaw123 píše:
Ahojky holky, přišel nám papír z ČSOB… když jsem četla jeden odstavec nevím jestli se mám smát a hledat v něm něco k pochopiení? Cituji:

Účastník u penzijního fondu, který byl zrušen rozdělením nebo splynutím se stává účastníkemnově vzniklého penzijního fondu, pokud do jednoho měsíce ode dne, kdy byl písemně vyrozuměn, o zrušení penzijního fondu a podnímnkách penzijního připojištění u nově vzniklého penzijního fondu, neodmítne penzijní připojištění u nově vzniklého penzijního fondu. Nároky z penzijních plánů zrušených penzijních fondů se převádějí do penzijního pojištění u nově vzniklích penzijních fondů, a to způsobem stanoveným v penzijním plánu u nově vzniklého penzijního fondu......

Tak jse z toho takovej debil… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: roztumíte tomu? :mrgreen:

Místo u jim vypadlo účastníkem. :nevim: Každopádně tu větu psalo nějaké prase :roll: A jestli tam maj fakt vzniklích s měkkým I tak bych jim to snad poslala opravené červenou propiskou zpátky :mrgreen: (Jestlis to ale přepsala s hrubkou ty, tak v poho :kytka: , já taky píšu jak prase, ale já kua nepíšu žádné oficiální dokumenty :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
18.12.11 20:55

Je možné že jsem to s hrubkou přepsala… fakt jsem na to čuměla jak tele na nové vrata :mrgreen: :mrgreen: ale jinak asi na třetí straně takových to blábolů jsem pochopila ve vysvětlení co se vlastně mění,
Takhle oni oznamují že se budou prosím pěkně posílat penízky na jiný účet než doteď :mrgreen: :mrgreen: to mě fakt zabilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21480
18.12.11 21:01

přišel mi stejný dopis ;-) teda já neměla čas to ani studovat, manžel pronesl, že můžeme zrušit penzijní pojištění, protože náš fond zaniká a závazky přebírá jiný… asi si to půjdu taky do detailu pročíst, ať se pobavím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.12.11 21:02

Tak jen jiný účet to asi nebude, protože budete pod jiným penzijním fondem… Jak říkáš, jde jen o změnu účtu, ale mohlo jít i o jiné změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
18.12.11 21:05
Pomka píše:
Tak jen jiný účet to asi nebude, protože budete pod jiným penzijním fondem… Jak říkáš, jde jen o změnu účtu, ale mohlo jít i o jiné změny.

No hele tak nějak pořád v tom kusu papíru pátrám :lol: je teda fatk, že jiný účet to bude to jsem pohopila, a na zbytek si tam radši zítra zavolám, protože tento dopis jsem vážně nepochopila… alespon né vic než tu změnu účtu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
18.12.11 21:06

mě taky přišel tento dopis a uvažuji o zrušení penzijka. myslíte, že mi vyplatí vše, co jsem si tam naspořila já + co mi tam dali z práce + co mi tam přičetl stát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
18.12.11 21:10
-provazek- píše:
mě taky přišel tento dopis a uvažuji o zrušení penzijka. myslíte, že mi vyplatí vše, co jsem si tam naspořila já + co mi tam dali z práce + co mi tam přičetl stát?

Státní příspěvek se vrátí státu, ale Tvoje platby a od zaměstnavatele jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.12.11 21:16
werunkaw123 píše:
Pomka píše:
Tak jen jiný účet to asi nebude, protože budete pod jiným penzijním fondem… Jak říkáš, jde jen o změnu účtu, ale mohlo jít i o jiné změny.
No hele tak nějak pořád v tom kusu papíru pátrám :lol: je teda fatk, že jiný účet to bude to jsem pohopila, a na zbytek si tam radši zítra zavolám, protože tento dopis jsem vážně nepochopila… alespon né vic než tu změnu účtu ;)

Třeba to je jen jiný účet, neříkám, že ne, což je logický, když se mění fond, ale taky bych radši zapátrala, co se tím pro mě ještě mění, ale myslím, že ty penzijka jsou vesměs stejná, tak bych to moc neřešila, jen se informovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová