Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Barca12345 píše:Neprihlasena Jaruna píše:
Jezisi,vzdyt by to byl jen volitelny predmet,kdo chce,at se uci,kdo nechce,nic se nedeje.Nikdo nikoho nutit nebude,tak nechapu ty smajliky.
Ani nevim,jestli bych to chtela,asi bych to nechala na diteti,ne teda 8letem.
No, pokud to bude fungovat jako vetsina volitelnych predmetu, tak to stejne nejake deti odskaci.
Jinak k tematu - zadna romstina, neni to jazyk, ktery by byl potrebny jak u nas, tak ve svete, takze zbytecne zatezovani detskych hlavicek.
Segra si ted mela zvolit - francouzstina nebo rustina. Vetsina tridy chtela Francouzstinu. No a jak jinak, na Francouzstinu chodili jen ti prvni co to stihli nejdriv a zbytek ma smulu, zbyla na ne "volitelna! rustina!
Hele, zas bude mít výhodu, dneska jsou mlaďoši totálně v řiti, neumí azbuku a jinak je RJ celkem lehká, prostě slovanskej jazyk.
Vo co gou, vždyť má jít o volitelný předmět. To je přece v pořádku. Stejně jako my měli volitelné náboženství například.
Ten článek je z roku 2O10. Volitelný předmět? Proč ne, ale já bych na ni nechodila, protože ji k ničemu nepotřebuji. To už bych se raději naučila latinsky, taky mi to v reálném životě k ničemu není, ale alespoň bych si mohla něco přečíst.
Pokud bude romština volitelná proč ne, třeba se může někomu hodit. A jak se někdo hanlivě vyjadřoval k případné výuce vietnamštiny - zrovna si myslím, že umět dneska vietnamsky se, vzhledem k množství vietnamských obchodníků v Čechách může hodit, anglicky už dneska umí skoro každý, ale vietnamština do CV by na některé posty mohla být bomba.
Ať si ty hodiny klidně udělaj- volitelně! ale myslím, že tam nebudou chodit žádné děti ![]()
Nečetla jsem diskusi ale za mě nikdy!To radši budu z daných hodin sovje děti omlouvat…neívm proč by tohle mělo být je to etnikum co dělá jen problémy a neumí se přizpůsobit nikomu a ničemu(vyjímky jsou to ano) nejsme rasista ale proti nim jsem a budu vždy zaujatá díky vlastním zkušenostem
Tak můj názor na výuku romštiny? Totální blbost! Proč? K čemu? My jsme ta většina , která žije v Česku a náš rodný jazyk je právě čeština. Myslím si, že naše české děti( některé) neumí sami pořádně česky. Nač se mají učit romsky, využijou to někde? Nechci narážet na menšinu, ale jak víme, jsou to právě oni, kteří žijou v české zemi a měli by přijmout nás jazyk
Až bude třeba země ROMSKO a my tam třeba budeme žít, tak bychom se také museli přizpůsobit
Nevím, no, ať si teda mluví v ČR jak chtějí, ale zavádět to jako výuku do škol v tom nevidím žádný smysl, když se jedná o život v Čechách
![]()
Starý článek a z Blesku a o VOLITELNÉM předmětu.
![]()
Jako první mě napadlo, že kdybych si romštinu mohla jako dítě zvolit, že bych si jí zrovna zvolila. ![]()
Tak pokud, dala bych romštinu jako nepovinný a ne jako volitelný předmět, v tom je dost rozdíl (je to krásně vidět na příkladu s ruštinou).
Užitečné by to být mohlo, nejsem proti, řadila bych to k předmětům typu náboženství, možnost rozšířit si obzory nebývá k zahození.
Každopádně články v Blesku neberu jako důvěryhodné, protože tam člověk netuší, co je fakt a co už si „novinář“ vycucal z prstu. ![]()
Článek jsem pochopil tak, že ministerstvu školství jde především o to, aby se romsky ve školách učily romské děti. Což je asi věc, která by tam být i měla… Pokud to chápu špatně, tak mě opravte.
Pokud to bude volitelný předmět, tak proč ne. Je na rozhodnutí dítěte a rodiče jestli se bude dítě učit romsky nebo ne. Dokud do toho nebude moje dítě nikdo nutit, tak mi to je jedno.
Barca12345 píše:Neprihlasena Jaruna píše:
Jezisi,vzdyt by to byl jen volitelny predmet,kdo chce,at se uci,kdo nechce,nic se nedeje.Nikdo nikoho nutit nebude,tak nechapu ty smajliky.
Ani nevim,jestli bych to chtela,asi bych to nechala na diteti,ne teda 8letem.
No, pokud to bude fungovat jako vetsina volitelnych predmetu, tak to stejne nejake deti odskaci.
Jinak k tematu - zadna romstina, neni to jazyk, ktery by byl potrebny jak u nas, tak ve svete, takze zbytecne zatezovani detskych hlavicek.
Segra si ted mela zvolit - francouzstina nebo rustina. Vetsina tridy chtela Francouzstinu. No a jak jinak, na Francouzstinu chodili jen ti prvni co to stihli nejdriv a zbytek ma smulu, zbyla na ne "volitelna! rustina!
Az tohle prijde,pak to clovek muze resit,ted je tema o necem jinem.
asi mě bude mít někdo za rasistku ale zásadně jsem proti pokud se chce někdo učit romštinu ať si najde soukromého učitele a neobtěžuje s tím ve škole hau domluvila jsem
Jako volitelný předmět klidně. Přesto bych teda byla raději, kdyby si moje děti zvolily něco užitečnějšího a spíše Romové se učili česky a o české kultuře ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat