Čí budou ty peníze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5074
24.1.21 18:10
@Monchichik píše:
@Simmcaa jestli je otec dal jednomu synovi na účet a chce mu je dát, tak ostatní nemají co dědit…

To byl koment k dedictvi celkove. Tady nevim jak by se to posuzovalo, kdyz otec vlastne nemel kam jinam ty penize poslat. Jak by ten majitel uctu prokazal, ze ty penize jsou dar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
24.1.21 18:12

@Simmcaa Tak si je otec mohl vybrat v hotovosti, ne? Pokud je má na účtě syn, tak jsou jeho…otec mu je daroval…a nikdo mu nedokáže opak…můžou mu je maximálně odečíst od jeho podílu dědictví, pokud tam tolik peněz bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
24.1.21 18:13
@Monchichik píše:
@Simmcaa Tak si je otec mohl vybrat v hotovosti, ne? Pokud je má na účtě syn, tak jsou jeho…otec mu je daroval…a nikdo mu nedokáže opak…můžou mu je maximálně odečíst od jeho podílu dědictví, pokud tam tolik peněz bude…

Vsak toto prave asi nechteji, aby se to odecetlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
24.1.21 18:13

Peníze patří jen Tomášovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
24.1.21 18:16

@Simmcaa no chtějí nechtějí…ostatní dědicové to prostě navrhnout můžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.21 18:16
@Monchichik píše:
A otec je chce Tomášovi nechat?

Ano

• Citovat
  • Upravit
32119
24.1.21 18:18
@Anonymní píše:
Ano

no tak kde je problém?…dostal je Tomáš, jsou jeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
24.1.21 18:19
@Monchichik píše:
@Simmcaa no chtějí nechtějí…ostatní dědicové to prostě navrhnout můžou…

Jj, to já vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.21 19:59

Ty peníze by neměli být součástí dědictví ne? :think: Já mám taky pojistku, při případném úmrtí je tam napsané, že dostane moje mamka půl milionu.. ani mě nenapadlo, že by to mělo být jinak a peníze by měly jít do dědictví… 8o Zkus se zeptat na pojišťovně.. :think:

• Citovat
  • Upravit
5074
24.1.21 20:07
@Anonymní píše:
Ty peníze by neměli být součástí dědictví ne? :think: Já mám taky pojistku, při případném úmrtí je tam napsané, že dostane moje mamka půl milionu.. ani mě nenapadlo, že by to mělo být jinak a peníze by měly jít do dědictví… 8o Zkus se zeptat na pojišťovně.. :think:

Ale tohle je jiny pripad. To neni pojistka po otci, ale otec ziskal penize z neci pojistky. Tak jako by dostala tva matka, tak to dostal on a chce to dat synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
25.1.21 07:04

@Simmcaa no vždyť je může dát komu chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
25.1.21 08:03
@Monchichik píše:
@Simmcaa no vždyť je může dát komu chce…

Dyt ja souhlasim, tam jen bude zalezet jak jsi psala, zda to budou chtit ostatni dědicové zapocist. Ja reagovala na ten anonymni prispevek s matkou, ze je to jiny pripad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová