Čí budou ty peníze?

Anonymní
24.1.21 13:24

Čí budou ty peníze?

Je muž který má tři syny. Má od pojišťovny získat 120 tisíc, životní pojistku po někom. V té pojišťovně ten muž podepsal, že peníze mají poslat na účet jednoho ze synů, třeba Tomáše. Kdyby ten muž zemřel, tak ty peníze jdou do dědictví nebo budou pojišťovnou poslány na účet Tomáše a jsou jen jeho? Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
24.1.21 13:31
@Anonymní píše:
Je muž který má tři syny. Má od pojišťovny získat 120 tisíc, životní pojistku po někom. V té pojišťovně ten muž podepsal, že peníze mají poslat na účet jednoho ze synů, třeba Tomáše. Kdyby ten muž zemřel, tak ty peníze jdou do dědictví nebo budou pojišťovnou poslány na účet Tomáše a jsou jen jeho? Co myslíte?

Kdyby zemřel a pojišťovna to věděla, tak podle mě nic nikam posílat nebude a ty peníze budou normálně součástí dědictví. Ale i pokud by je poslala a ti ostatní dědici to věděli, tak se jich mohou domáhat. :think:

Protože z pohledu práva jsou furt toho „mrtvého“ a prostě jen uvedl účet, kam je chce poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
24.1.21 13:32
@Anonymní píše:

Tomáši, snad nechceš tatínka kvůli těm 120 tisícům zabít? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
24.1.21 13:34
@Moringa píše:
Tomáši, snad nechceš tatínka kvůli těm 120 tisícům zabít? :cert:

Tomáš je v pohodě, ten má 120tisíc jistých. Ale bratr Lukáš asi přemýšlí, jestli by to těch 40 tisíc z dědictví hodit nemohlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.1.21 13:35

Peníze jsou toho, kdo je od pojišťovny dostal bez ohledu na majitele účtu. Takže by šly do dědictví.

• Citovat
  • Upravit
36556
24.1.21 13:35
@Moringa píše:
Tomáši, snad nechceš tatínka kvůli těm 120 tisícům zabít? :cert:

Mně spíš připadá, že tatínek leží na covidové jednotce a píše matka Tomáše, která má obavu, aby se stihla transakce provést a peníze se nedělily mezi Tomáše a jeho (zřejmě nevlastní) bratry. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
24.1.21 13:39
@Bábrdl píše:
Mně spíš připadá, že tatínek leží na covidové jednotce a píše matka Tomáše, která má obavu, aby se stihla transakce provést a peníze se nedělily mezi Tomáše a jeho (zřejmě nevlastní) bratry. :think:

Dobrá úvaha :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.1.21 14:02

Tak pokud existuje v pojistce obmyslena osoba, tak penize nejdou vubec do dedictvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
24.1.21 14:04
@Svistice píše:
Tak pokud existuje v pojistce obmyslena osoba, tak penize nejdou vubec do dedictvi.

Obmyslena osoba je dle popisu ten tatinek. Resi se az dedictvi po nem.

• Citovat
  • Upravit
36556
24.1.21 14:05
@Svistice píše:

Obmyšlená osoba je ten otec, co chtěl prachy poslat na účet syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
24.1.21 14:09

A ten muž nemá svůj účet? Proč se mají posílat na účet syna? Se mi to zdá nějak zbytečně složitý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.1.21 14:10

@carsa @Bábrdl Aha, mi z toho popisu nejak nedoslo.

Tak proste penize co nejrychleji odeslat. Jen nevim, jak moc se notari rypou v tom, ze neboztik zemrel v 8:30 a v 9:00 z jeho uctu odeslo 120 tacu.
Jestli banka oznamuje jen konecny zustatek ke dni umrti, nebo se tam resi i pohyby ten den. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.1.21 14:10
@Taktinevím píše:
A ten muž nemá svůj účet? Proč se mají posílat na účet syna? Se mi to zdá nějak zbytečně složitý

Asi to mají být z nějakého důvodu jeho peníze. Toho syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
24.1.21 14:12
@Bábrdl píše:
Asi to mají být z nějakého důvodu jeho peníze. Toho syna.

Pak by ale mela existovat darovaci smlouva, jinak to opravdu mohou bratri napadnout.

• Citovat
  • Upravit
1132
24.1.21 14:24

Pokud pojišťovna pošle peníze na účet syna dřív než zemře otec, budou syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová