Přepsání nemovitosti

Anonymní
23.1.21 19:13

Prepsani nemovitosti

Pred tydnem byl pritel s bratrem na katastru kvuli prepsani druhe pulky nemovitosti, ted jsem koukala na katastr a neni to zaplombovane ze probiha nejaky prevod na pritele tak to trochu nechapu. Prosim vysvetli mi to nekdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8729
23.1.21 19:16

Jdou na to přece lhůty, teď nevim jestli 14 nebo 30 dní. Čekej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
23.1.21 19:19

I ve veřejném pristupu byste měla vidět, co přesně tam probíhá za převod. Z vašeho prispevku nevím, kdo měl co na koho převádět, pokud se mělo převádět na přítele, tak je to správně. Plomba trvá 20 dnů, pak dojde k přepisu.

Edit: jo, ještě jednou jsem si to přečetla, předtím jsem četla špatně.. Ano, pokud tam nic nevidíte, nic nepodali. Zpravidla to tam bývá max druhý den ráno zadáno.

Příspěvek upraven 23.01.21 v 19:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15822
23.1.21 19:23

Evidentně na katastru žádný přepis nepodal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.21 19:25
@Polnik píše:
I ve veřejném pristupu byste měla vidět, co přesně tam probíhá za převod. Z vašeho prispevku nevím, kdo měl co na koho převádět, pokud se mělo převádět na přítele, tak je to správně. Plomba trvá 20 dnů, pak dojde k přepisu.

Nic takoveho tam neni jen ze vlastni barak porad s bratrem napul.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
23.1.21 19:26
@Anonymní píše:
Pred tydnem byl pritel s bratrem na katastru kvuli prepsani druhe pulky nemovitosti, ted jsem koukala na katastr a neni to zaplombovane ze probiha nejaky prevod na pritele tak to trochu nechapu. Prosim vysvetli mi to nekdo?

Přepis koho na koho?

• Citovat
  • Upravit
577
23.1.21 19:30
@Anonymní píše:
Nic takoveho tam neni jen ze vlastni barak porad s bratrem napul.

Tak to tam nikdo nepodal. Pokud by tam byla plomba, tak vám dole vyjede možnost kliknout na takové čísilko V-xxxx.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11193
23.1.21 19:33

Možná podali žádost o přepis s nějakou chybou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
23.1.21 19:37
@jita22 píše:
Možná podali žádost o přepis s nějakou chybou?

Mám za to, že pokud by tam byla chyba, tak se to stejně zveřejní a pošlou výzvu k odstranění vad podání, která tu lhůtu akorát prodlouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.21 19:37
@Polnik píše:
Tak to tam nikdo nepodal. Pokud by tam byla plomba, tak vám dole vyjede možnost kliknout na takové čísilko V-xxxx.

Diky nejspis zase lhal, budu to s nim muset poresit az prijede.

• Citovat
  • Upravit
101644
23.1.21 20:09
@Polnik píše:
Mám za to, že pokud by tam byla chyba, tak se to stejně zveřejní a pošlou výzvu k odstranění vad podání, která tu lhůtu akorát prodlouží.

Přesně tak, po podání to automaticky zaplombují, to jestli je něco blbě řeší právník až pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
23.1.21 20:10
@Anonymní píše:
Pred tydnem byl pritel s bratrem na katastru kvuli prepsani druhe pulky nemovitosti, ted jsem koukala na katastr a neni to zaplombovane ze probiha nejaky prevod na pritele tak to trochu nechapu. Prosim vysvetli mi to nekdo?

No, ona i ta tvoje formulace, že byl na katastru je taková zvláštní… na převod je potřeba smlouva s ověřenými podpisy a návrh na vklad, ne že spolu dojdou na katastr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.21 20:24

@j.a.n.i1 diky za objasneni, ve me se to uplne vari jak mi muze takhle lhat do oci.

• Citovat
  • Upravit
35765
23.1.21 23:03

My jsme to posílali poštou a byla to fakt rychlovka, snad druhý den co to dostali. Měli sme tam chybu, ale lhůta běžela dal jen jsme dolozili co bylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.1.21 23:15
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 diky za objasneni, ve me se to uplne vari jak mi muze takhle lhat do oci.

Tak jak to. dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová