Přepsání nemovitosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
23.2.22 19:22
@kemeny13 píše: Řekněme, že je k tomu závažnější důvod. Já jsem se chtěla jen zeptat jestli by někdo věděl postup co a jak.

Všechno lze, ale nedala si příliš jasné informace… a bez právníka to nejspíš opravdu nepůjde, pokud to chápu správně a ty chceš dům, který je v sjm prakticky převést na manžela. Tam je potřeba víc právních úkonů, které musí být správně formulovány

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
23.2.22 19:22
@j.a.n.i1 píše:
Rekneme, ze když ses tajemna, jak hrad k Karpatech, tak ti nemuze nikdo poradit.

Zkrátka je důvod, aby nemovitost vlastnil jen manžel. Není to, že bych měla dluhy, ani nic podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41185
23.2.22 19:23
@kemeny13 píše:
Ano, máme nemovitost napůl s manželem a chtěla bych svou polovinu přepsat na něj.

Jak napůl? :think: buď ji máte v sjm dohromady, nebo máte podíl každý 1/2. Získali jste ji až po svatbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.2.22 19:24
@kemeny13 píše:
Zkrátka je důvod, aby nemovitost vlastnil jen manžel. Není to, že bych měla dluhy, ani nic podobného.

No, tak zkratka dojdete za notářem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
23.2.22 19:26
@Keyllah píše:
Jak napůl? :think: buď ji máte v sjm dohromady, nebo máte podíl každý 1/2. Získali jste ji až po svatbě?

Ano, máme SJM a je psaná na nás oba 1/2. Získali jsme ji až po svatbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41185
23.2.22 19:27
@kemeny13 píše:
Ano, máme SJM a je psaná na nás oba 1/2. Získali jsme ji až po svatbě.

ne, vy nemáte každý jednu polovinu, vy máte oba dohromady celý dům!!
Podle toho, jak se v těch pojmech plácáš, fakt si raději zaplaťte odborníka, co vám vše vysvětlí. Hlavně nepytlíkuj nějaké vzory z netu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.2.22 19:29
@Keyllah píše:
Podle toho, jak se v těch pojmech plácáš, fakt si raději zaplaťte odborníka, co vám vše vysvětlí. Hlavně nepytlíkuj nějaké vzory z netu…

No, mozna maji 1/2 v sjm a tu druhou vlastni buh vi kdo, nicméně rada je furz stejna, at dojdou za notarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
23.2.22 19:31
@Keyllah píše:

My si asi nerozumíme. Na katastru jsme SJM a je psaná 1/2 na mě, 1/2 na muže. A já bych chtěla tu svojí1/2 přepsat na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.2.22 19:35
@kemeny13 píše:
My si asi nerozumíme. Na katastru jsme SJM a je psaná 1/2 na mě, 1/2 na muže. A já bych chtěla tu svojí1/2 přepsat na něj.

Nemuze byt zaroven sjm a zároveň podilovy vlastnici, to prosze nelze. Takze bud zacerni prijmeni a dej sem nahled na to co je v katastru nebo ten vypis vem a bez ho ukazat nejakemu právníkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.2.22 19:43
@kemeny13 píše:
My si asi nerozumíme. Na katastru jsme SJM a je psaná 1/2 na mě, 1/2 na muže. A já bych chtěla tu svojí1/2 přepsat na něj.

Ty v tom mas opravdu hokej :roll: tohle co píšeš není možné. Uz proto, ze nevíš ani základní věci o svém majetku bych doporučovala jednoznačně právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
23.2.22 19:46

Já vím, budu muset za právníkem. Děkuju všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
23.2.22 19:46
@kemeny13 píše:

To mají holky pravdu, takto to nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
23.2.22 19:47

@kemeny13
Podívej se na katastr, co je tam opravdu napsáno. Pak to sem napiš. To co píšeš, není možné.

• Citovat
  • Upravit
41185
23.2.22 19:51
@kemeny13 píše:

ne, to fakt není :zed: ještě jednou, buď je to v sjm a oba společně vlastníte celý dům, nebo máš 1/2 a muž druhou a pak to není v sjm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
23.2.22 19:52
@Uslava píše:
@kemeny13
Podívej se na katastr, co je tam opravdu napsáno. Pak to sem napiš. To co píšeš, není možné.

Máš pravdu, žila jsem v představě, že tam je 1/2 manžel, 1/2 já. Je tam SJM a obě jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová