Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aleš Aleš Sepisu smlouvu, overim podpisy, zajistim bankovni uschovu pro prachy… Na to nepotrebuju nejaky web, ktety je tak desneuzasny, ze se propaguje nepovolenou teklamou na dizkuznim foru, jo ![]()
Děvčata můžu se zeptat pokud bude někdo vědět. Chtěla bych nechat přepsat svojí půlku nemovitosti na manžela. Tvrdí mi, že musíme mít podílové manželství zatímco teď máme bezpodílové. Ví o tom někdo více?
@kemeny13 píše:
Děvčata můžu se zeptat pokud bude někdo vědět. Chtěla bych nechat přepsat svojí půlku nemovitosti na manžela. Tvrdí mi, že musíme mít podílové manželství zatímco teď máme bezpodílové. Ví o tom někdo více?
Moc nechápu situaci. Ty máš s někým na půl nějakou nemovitost a celou svoji půlku chceš darovat manželovi?
Ted jste zapsani jak? Jako SJM-spolecne jmeni manzelu? To pak prepsat nejde, museli byste to vyloucit ze SJM. Pokud tam mate podilove spoluvlastnictvi, prevod mozny je
@Polnik píše:
Moc nechápu situaci. Ty máš s někým na půl nějakou nemovitost a celou svoji půlku chceš darovat manželovi?
Ano, máme nemovitost napůl s manželem a chtěla bych svou polovinu přepsat na něj.
@tini píše:
Ted jste zapsani jak? Jako SJM-spolecne jmeni manzelu? To pak prepsat nejde, museli byste to vyloucit ze SJM. Pokud tam mate podilove spoluvlastnictvi, prevod mozny je
Máme právě bezpodílové, moc se nevyznám.
@tini píše:
Aha, takhle mi to nedošlo.. Pokud takto, tak s @tini souhlasím ![]()
@kemeny13
Zajdi za právníkem. Tohle Mi nezní vubec dobře. Vysvětlí ti následky takového rozhodnutí i pro případ prodeje, rozvodu atd.
@řehořice píše:
@kemeny13
Zajdi za právníkem. Tohle Mi nezní vubec dobře. Vysvětlí ti následky takového rozhodnutí i pro případ prodeje, rozvodu atd.
Ale tak já myslím, že by se to obešlo i bez právníka. Rozvádět se ani prodávat nechci.
@kemeny13 píše:
Ale tak já myslím, že by se to obešlo i bez právníka. Rozvádět se ani prodávat nechci.
Zrovna jsem tu nedávno četl příspěvek, jak si jedna holčina myslela, že bude s přítelem na pořád, jak mají spolu dítě a že kvůli nějakým přídavkům, nebo čemu, že přepsala svo nájemní smlouvu na něj a po dvou nebo třech měsících jí ten „na věky partner“ vyhání z bytu, že už s ní a dítětem být nechce…
A to byl jen nájem… tady jde o celé vlastnictví.
Příspěvek upraven 23.02.22 v 19:12
@kemeny13 píše:
Máme právě bezpodílové, moc se nevyznám.
Nemůžeš na nej převést svůj “podíl” pokud je dům v sjm a mate bezpodilove spoluvlastnictví. Jste oba stoprocentní vlastníci nemovitosti. Pokud je to krok k ochraně majetku, tak to pořešte s právníkem. Za jiných okolností bych k tomu nepřistoupila ani za nic.
@kemeny13 píše:
No a proc to tedy chceš převádět?
@neila píše:
Nemůžeš na nej převést svůj “podíl” pokud je dům v sjm a mate bezpodilove spoluvlastnictví. Jste oba stoprocentní vlastníci nemovitosti. Pokud je to krok k ochraně majetku, tak to pořešte s právníkem. Za jiných okolností bych k tomu nepřistoupila ani za nic.
@j.a.n.i1 píše:Řekněme, že je k tomu závažnější důvod. Já jsem se chtěla jen zeptat jestli by někdo věděl postup co a jak.
No a proc to tedy chceš převádět?
@kemeny13 píše: Řekněme, že je k tomu závažnější důvod. Já jsem se chtěla jen zeptat jestli by někdo věděl postup co a jak.
Rekneme, ze když ses tajemna, jak hrad k Karpatech, tak ti nemuze nikdo poradit.
@kemeny13 píše:
a teď to máte v sjm, nebo každý polovinu?