Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zrovna se ji chystám pořizovat pro autistického potomka, ale asi jde o jiný typ, než máš na mysli ty, protože já mám informace, že by se měla používat maximálně 15 až 20 minut na zklidnění, při usínání. Poté sundat, jinak si na ni tělo zvykne a přestává účinkovat. Viděla jsem někde jinou variantu, která byla plněná skleněnými kuličkami, stála cca dva tisíce, a byla určená pro zlepšení kvality spánku. Já mám na na mysli plněné pohankou, polypropylenovými kuličkami
a jinými materiály.
@Anonymní píše:
Zrovna se ji chystám pořizovat pro autistického potomka, ale asi jde o jiný typ, než máš na mysli ty, protože já mám informace, že by se měla používat maximálně 15 až 20 minut na zklidnění, při usínání. Poté sundat, jinak si na ni tělo zvykne a přestává účinkovat. Viděla jsem někde jinou variantu, která byla plněná skleněnými kuličkami, stála cca dva tisíce, a byla určená pro zlepšení kvality spánku. Já mám na na mysli plněné pohankou, polypropylenovými kuličkami
a jinými materiály.
Tato je skleněnými kuličkami.
Ale taky tam psali, že se má po chvíli sundat. Mně by stačilo, aby na něm místo mě ležela deka.
Dobrý den. Firma J-REHAS s. r.o. vyrábí zátěžové přikrývky a zátěžové vesty již 12 let.
Mohu Vám i dalším pomoci se zafinancováním.
Můžete mne kontaktovat na č. 606 845 847 nebo rehas@rehas.cz
Hezký den.
Zdravím, můžu se zeptat na Vaši zkušenost se zátěžovou přikrývkou? Našla jsme na i-matracecz ale nevím jestli je jich více druhů?
Objednala jsem teď z LIDLu. Stojí pár korun, tak uvidím
Je to normální deka, co se povleče, což se mi líbí, protože nevím, jak se ty skleněné kuličky perou ![]()
Dobrý den. Pouze bych ráda podotkla, že LIDL ani Vámi zmíněný výrobce matrací nejsou certifikovaní k výrobě zdravotních pomůcek. Takže sice za pár korun, ale získáte přikrývku, která by měla sloužit bez rozdílu asi každému. Což je nesmysl. Zátěžová přikrývka se volí především podle váhy dítěte (popř. dospělého) a dle dalších kriterií, které je třeba respektovat. Tyto přikrývky vyrábíme již 13 let a spolupracujeme s mnoha nadacemi. Takže lze využít i tuto možnost zafinancování. Hezký večer.
www.rehas.cz
@Rehas Já to nepotřebuju ze zdravotních důvodů, jen chci vyzkoušet, jestli to na mě bude mít nějaký vliv. Pamatuju si duchny, co jsme měli na chalupě, ty byly pěkně těžký… ale zatížily jen večer (což bylo v létě fajn, ale v zimě byly úplně mrazivý) - ráno jsem spala jen pod cejchou, protože se peří skopalo do stran ![]()
Dobry den, poridila jste si prikryvku? Jake jsou vase zkusenosti? Dekuji vam za odpoved
Znáte zátěžové přikrývky? Nedávno jsem někde na ně narazila a celkem mě zaujaly.
V posledních měsících mám velké problémy se spánkem. Jsem nesoustředěná, roztekana, pořád se hýbu. Nemůžu usnout, nespím klidně, pořád se budím. Kolikrát ode mě už odejde i manžel, protože to nemůže vydržet a spí raději na gauči.
Máte někdo od sebe zkušenost, že by vám to pomohlo?
Uvažuju o ní i pro syna. Je na tom podobně jako já. V noci se často budí. Večer nemůže usnout. Dám ho spát v osm a v deset se tam ještě hýbe. Když ho zalehnu, tak usne rychle.
Jaká je vaše zkušenost? Vyplatí se to, nebo jsou to vyhozené peníze?