Cibule a česnek při kojení ?

59
17.2.22 11:14

Cibule a česnek při kojení ?

Ahoj,
holky co jste vyřadili z jídelníčku při kojení?
Mám doma 9-ti denního prcka a přemýšlím co bych měla vyřadit kromě luštěnin, zelí a podobné potraviny?
Co česnek a cibule?
Chci udělat k obědu špagety, ale vůbec si je neumím bez cibule a česneku představit 🤔
Máte nějaký rady??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
17.2.22 11:18

No a miminko nejak vic place? Takhle…dcera hrozne trpela na bricho..drzela jsem i eliminacni dietu, jestli ji nevadi nejaka potravina, v sesti nedeli jsem nejedla snad nic a bylo to uplne jedno.. :) tak jsem jedla vsechno a dite brecelo furt stejne :lol:…proste to jidlo udelej, jak jsi zvykla a uvidis, jestli na to bude dite nejak reagovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
17.2.22 11:23
@Melodie91 píše:
No a miminko nejak vic place? Takhle…dcera hrozne trpela na bricho..drzela jsem i eliminacni dietu, jestli ji nevadi nejaka potravina, v sesti nedeli jsem nejedla snad nic a bylo to uplne jedno.. :) tak jsem jedla vsechno a dite brecelo furt stejne :lol:…proste to jidlo udelej, jak jsi zvykla a uvidis, jestli na to bude dite nejak reagovat :nevim:

Ne nepláče, dokonce si myslím, že mu skoro nic nevadí :)
V porodnici nás krmili furt čerstvým pečivem a nebolelo ho z toho bříško 🤷🏼‍♀️
I když ho teď radsi vynechávám.
Tak mě zajímá jen váš názor a jaké máte zkušenosti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
17.2.22 11:32

U každého je to jiné. Prostě to musíš vyzkoušet a uvidíš. Já jedla 3 měsíce jen suchou rýži s kuřetem a děcko stejně řvalo jak tur, takže asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
17.2.22 11:33

Jedlá jsem normálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
17.2.22 11:33

Nekterym miminkum nic z toho nevadi - ani cesnek, lusteniny, zeli. Vyzkousej a uvidis, treba budete mit stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
17.2.22 11:38

Ono to bolení bříška teprve může nastat., zatím si zvyká a přeju, ať k tomu nedojde. Jez, co do teď a až nastane nějaký problém, tak můžeš zkoušet vyřazovat potraviny.
Dcera měla do měsíce klid a pak začalo rodeo do jejich 3 měsíců, užili jsme si dost a pak že na bříško trpí víc kluci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
17.2.22 11:46

@Likkik já u prvního jedla dva týdny suchary a brambory s mrkví nebo rýži k kuřetem a klučík řval, jak šílený. U druhé jsem vynechala jen cibuli a čerstvé pečivo a u třetího jsem nejedla čerstvé pečivo, cibuli, luštěniny, čokoládu, květák, brokolici, mléko minimálně, jablka, jídla s naprostým minimem soli, papriky, rajčata a další.
Tohle prostě moc nepomůže. U těch dětí je to strašně individuální. Pokud nemá problémy, tím lépe a jez všechno. Nevynechávej jen ‘že by se nemělo, protože by mohlo’. Naopak. Co nejpestřejší strava, pokud to miminku nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35876
17.2.22 11:46

Jedla jsem úplně vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
17.2.22 11:58

Cibuli a česnek mi zakázali už v porodnici :D Ale přesně, vař bez toho, že? Dyť by se nedalo jíst.

Česnek dávám méně, než jsme byli zvyklí a syn to zvládá v pohodě. Zatím největší zlo byly fazolové lusky a čerstvé voňavé bagety (ta vůně mě strhla a vůbec mi nedošlo, že jaký z toho bude trápení). Ale jinak jím úplně normálně a bez problémů. Každý den si odpoledne dělám konvici kojícího čaje, to prý pomáhá i na zažívání miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
17.2.22 12:04

U prvního jsem se držela, dost věcí vyřadila a brečel jako skoro pořád? :lol: u druhého jsem se na to vyflákla a jedla vše :oops: výsledek? Spokojené dítě… Co bylo za problém, nevím…ale po mojí zkušenosti bych se dotřetice v jídle opět neomezovala. Každé dítě je prostě jiné a jak vidíš, univerzální rada neexistuje. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
17.2.22 12:27

Preventivně nemusíš vyřadit nic, až když zjistíš, že z toho bolí bříško. U nás třeba čočka neprojde vůbec, zelí si trochu dát můžu. Vyřadila jsem až po tom, co jsem 2× zkusila, jestli je to fakt z toho a ne náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
17.2.22 12:29

Zkoušej. Navzdory telefonnímu seznamu zakázaných potravin jich většina dětí většinu toleruje. Mé první dítě sneslo zcela všecko. Druhému ta cibule vadila, ovšem jen v syrovém stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
17.2.22 12:31
@Melodie91 píše: …
drzela jsem i eliminacni dietu, jestli ji nevadi nejaka potravina, v sesti nedeli jsem nejedla snad nic a bylo to uplne jedno.. :) tak jsem jedla vsechno a dite brecelo furt stejne :lol:.. …

Měla jsem z toho naprosto stejný pocit. Vůbec nechápu, jak někdo umí vypozorovat, že jeho dítěti vadí třeba rajče - ani jsem nevěděla, jak dlouho potom, co jsem nějakou potravinu snědla, by se to mělo projevit. Za jak dlouho přejdou nějaké ty látky do mléka? Za jak dlouho po vypití by nastal břichabol?

Jasně, zkoušela jsem vynechávat kde co, ale nepřišlo mi, že by to mělo valný smysl. Pomohl nám Balonix na břicho (to stejné, jako Espumisan). Ale jestli nemáte žádné potíže, tak to prostě neřeš, to je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
17.2.22 12:45

Nám tady zakázali v porodnici i slupky od jablek :roll: ale hlavně, že jabka dostáváme denně. Jsem tu s malou nedonošenou už pár týdnů, jim úplně vše, protože tady není ani na výběr. Zatím ťuk ťuk ji zřejmě nic nevadí.
Vůbec ani nechápu, jak bych to tady řešila, jak bych zjistila, že z toho ji je zle atd… Je to celé na palici ta strava v porodnici.
Máme tu úplně běžně čerstvé pečivo, jabka, kořeněná jídla, luštěniny atd. Jako pecka pro kojení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová