Jak řešíte kojení/UM na delším výletě?

14
17.2.22 07:41

Jak řešíte kojení/UM na delším výletě?

Dámy, jdu si k vám pro radu.
Máme tříměsíční miminko a chtěli bychom s ním vyrazit taky na výlet, ale dělám si starosti, jak po celý den vyřešit krmení. Aktuálně plánujeme masopust, i s cestou to budou tak 3 svačinky.
Kojení na veřejnosti je pro mě nanejvýš nekomfortní, navíc v tomhle počasí venku :nevim:
Už máme vyzkoušené, že odsáté MM nevydrží v přijatelné teplotě moc dlouho, ohřívat v mikrovlnce se MM nedoporučuje, a vodní lázeň prostě nevyřešíte. Navíc po pár hodinách bych měla taky obavy, jestli je mléko ještě dobré.
Napadlo mě samozřejmě výjimečně mít připravené UM a termosku s horkou vodou, to mi připadá prostě na cestách mnohem snazší pro všechny.
Jaké máte zkušenosti? A jak řešíme krmení miminka, když jste delší dobu mimo domov?
Přece se z nás nestanou až do příkrmů poustevníci?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
17.2.22 07:52

Prostě jsem normálně kojila. Pokud možno v autě, nebo si zalézt někam bokem, do hospůdky někam do rožku… Se čtyřměsíčním jsme byli i na víkend výletový, tak jsem prostě kojila u přehrady, v zoo na lavičce, jak bylo třeba. Nijak jsme se nevystavovali, k davům otočená zády.
Jako i kdybych to nějak řešila UM (což syn neuměl pít z lahve, UM nikdy neměl), tak mi explodujou prsa (případně se při pláči spustí mlíko samo a byla bych komplet mokrá) a to raději nakojím dítě, něž řešit UM a k tomu odsávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
17.2.22 07:56

Prostě nakojíš, nic jiného ti stejně nezbude a ještě budeš ráda, že nemusíš tahat a připravovat UM. :nevim: Směle do toho, všechno je jednou poprvé, nic na tom není. :palec: Jenom se schovej někam do tepla.
Je velká pravděpodobnost, že z lahve se plně kojené dítě ani nebude chtít nechat nakrmit, pokud ji uvidí poprvé teprve na tom výletě, což bude už tak dost šok a nová situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.2.22 07:58

Syn umělé mléko nikdy neochutnal. Z kojení na veřejnosti jsem nikdy nebyla nadšená, většinou jsem kojila v autě, nebo jsme si zalezli někam na jídlo nebo kafe a sedli si stranou. Jednou jsem kojila i v parku na lavičce, otočená ke kopci. Dcera byla na UM, to jsem vozila termosku s vodou a mléko v dávkovači. Jinak tedy, myslela si na to, že budeš mít prsa na explozi, když nebudeš celý den kojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
17.2.22 07:59

@Bilie Proste jsem nakojila, nevidim duvod si pridelavat praci a snazit se do ditete cpat neco, co muze odmitat, jen kvuli pocitu, ze me nekdo u kojeni uvidi. Jo a ani jefno z deti nevzalo UM do tlamky, ani jako mliko ani mlecnou kašikaši, proste to plivaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9771
17.2.22 08:00

Já jsem kojila, když bylo potřeba. Hodila jsem přes sebe a mimino šátek a nikdo nic neviděl. A byla jsem právě ráda, že na rozdíl od maminek, které mají dítě na UM nemusím řešit lahvičky, ohřívání apod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
17.2.22 08:02

Určitě to jde vždy vyřešit tak, aby si nakojila diskrétně (v autě, v salonku restaurace). Všude ti rádi poskytnou soukromí. V tomhle případě je to nejjednodušší řešení to nejlepší:)

Příspěvek upraven 17.02.22 v 08:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
17.2.22 08:03

Prosím tě bud ráda že můžeš nakojit a hotové. Vůbec nic bych neřešila.. na výlety jak začnete už bude právě teplejí, nee? Nejdete teď v zimě. Nedávála bych UM kvůli tvému komfortu… Třeba nějakou deku hodíš přes dítě a sebe a hotové. Samozřejmě se nebudeš vystavovat davu lidi… Já jak jezdila na výlety… v jedné termosce vařící voda, v druhé chladnějsí.. v misce UM… namíchat a krmit… jak ráda bych jen prso vytáhla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
17.2.22 08:06

Chapu, ze kojeni venku, je pro nekoho velky strasak, ale opravdu to vymyslis zbytecne komplikovane…vzdy je nejake misto, kde to nikdo neuvidi + plena, ja mela 2 krasne kojici svetry a tahala je porad na stridacku..zima vyresena…jo, da se to jinak, vezmes proste termosku s horkou vodou na vodni lazen, mleko do druhe termosky, tam si udrzi teplotu…v mikrovlnce ho ohrat muzes, jen musis ohlidat teplotu, promichat, aby se mimco nespalilo, um bych brala jako posledni zbytecnou moznost..nic to neusnadni, vyhozene prachy…proste nakoj, uvidis, ze to nic neni..ja mam jarni dite, byli jsme porad nekde po vyletech a kojit se da fakt kdekoli a je to hned a je klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.2.22 08:20

Já jsem normálně kojila :nevim: Vždycky jsem si někam zalezla, hodila přes sebe deku z kočárku například a bylo. Na tohle je kojení fakt super, máš to ohřáté, čerstvé a v přesném množství, které dítě spotřebuje, jakýpak nekomfortní? ;) A ano, i v zimě jsem takhle kojila. Dítě prostě nechám v kombinéze a sama se obleču tak, abych se nemusela moc svlékat, čili rozepnout bundu a mikinu, stáhnout výstřih, přisát dítě a zase polozavřít bundu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
17.2.22 08:36

Někdy v tomhle věku prvního syna jsem poprvé kojila venku. Taky se mi do toho nechtělo, ale co nadělám. Nakonec se to pro mě stalo běžnou věcí. Přesně - přece nebudu pořád uvázaná u baráku, abych kojila v klidu doma.
Je to nejpohodlnější. Navíc jak už zmínily holky - miminko ti UM ani nemusí chtít (nebo naopak pak nebude už chtít prso) a ty budeš mít prsa nabitý k prasknutí, pokud se ti povede 3× vynechat.
Prostě nakrm někde stranou, nemusíš se vystavovat. Vhodně se obleč. Žádný svetr s rolákem apod. Ideálně rozepínací něco a pod tím triko, které pohodlně stáhneš. Šálu kolem krku, ať nenastydneš a ještě hodíš plenku přes miminko. To dáš. A máš to nejpohodlnější a ani nemusíš řešit, co s sebou připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.2.22 08:38

Právě z důvodu, že jsem odmítala trávit celé období kojení v blízkosti domova, jsem se to venkovní kojení naučila ještě v šestinedělí. Taky mi to zprvu nebylo příjemné (mám velká prsa a ploché bradavky, ze začátku jsem s kojením poměrně dost bojovala i v klidu doma), ale brzy mi to přišlo už úplně normální a klidně jsem nakojila v lese na pařezu :mrgreen: Výlety a procházky skvěle ovlivňují psychiku, takže já venku nakojila i podstatně efektivněji a pohodlněji než mezi čtyřmi zdmi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35890
17.2.22 08:43

UM ti nemusí chtít pít a je to úplně zbytečné, akorat mu muzes udelat v brisku neplechu. Vždycky se najde místo kde můžeš nakojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
17.2.22 09:20

Tak ja jsem kojit bohuzel nemohla ze zdravotnich duvodu a reknu ti, ze teda byl dost opruz tahat s sebou vsude lahve, dost teple vody (kojenecke), mleko…obcas byla voda moc horka, ale dite uz hladove, takze krik, taska plna lahvicek, ktery tam zabiraly spoustu mista…kdyz jsme jeli nekde pres noc, tak jsme s sebou tahli pulku kufru jen kravin kvuli UM. Jak rada bych jen vytahla prso. Nejake soukrome mistecko vzdycky najdes, v obchodech spousta kojiciho obleceni, ktere umoznuje diskretni kojeni…ja jsem holkam, co kojily fakt zavidela tu pohodlnost. Krmeni z lahve je proste voser :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
17.2.22 09:31

U prvního dítěte jsem se toho taky desila, já stydliva, kojení nám nešlo. U druhého jsme měla smůlu :lol: starší prostě chtěl ven, hřiště, hernicka, zoo, koupak. No a 2 hodiny venku jsou pro něj málo. Pokazit si kojení kvůli pár výletům a pak půl dne trpět s mega prsama mi za to nestalo, tak jsem se kousla, pár kojení trochu stres, ale nakonec paráda :palec: musela jsem sice hledat klidně místo, pohodlnou pozici, ale opravdu to není taková hrůza jak se na první pohled zdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová