Jak řešíte kojení/UM na delším výletě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35797
17.2.22 09:32

Zbytečně nevymýšlet problémy kde nejsou a prostě se naučit kojit i venku. Stačí k tomu vhodný oblečení a nikdo neuvidí nic ani kdyby seděl vedle tebe. To jsi 3 měsíce nikde nebyla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
17.2.22 09:45

Proč si chceš takhle dobrovolně komplikovat život? Normálně jsem na výletě děti kojila, kde se dalo… V autě, na lavičce v parku, někde na pařezu… Taky nemusím vytahovat prsa uprostřed náměstí, ale na druhou stranu jsem z toho nedělala drama. Sedla jsem si někde stranou, zastínil mě manžel nebo kočárek. Nebo bych si dala nějaký velký šátek kolem krku.. Vyřešeno za pár minut. Než brindat nějakou vodu z termosky a um, kterou ani spousta kojených děti nechce. Že to někdo v parku zahlédne? No a co, kojení je přirozený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4125
17.2.22 09:55

Hledáš problémy, kde nejsou. Vždy se dá někam schovat, to auto je taková jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
17.2.22 10:03

Děkuju moc za názory a povzbuzení. Asi na vaši radu zariskujeme ;)

@pikola Už jsme dál mimo domov byli, ale zatím jen u rodiny a blízkých přátel. Takže buď měl syn mléko odstříkané z lahvičky (pročež víme, že lahvičku bere ne milost) nebo když má někdo větší barák, není problém se vzdálit.

@unuděná právě jsme taky bojovali asi podobně jako ty, dlouho jsme kojila jen s kloboučky, až ten se mi podařilo naštelovat :roll:, teď naštěstí už zvládá pít i sám. Je vlastně fajn slyšet od tebe nebo @thalasan, že největší problém je v hlavě :D

Máme první miminko, takže mě zajímalo, jak to řeší ostatní, přiznejme si odhalovat se venku asi nechce žádné. Navíc teda i moje přátele (dokonce i manžela) kojení na veřejnosti prostě uvádí do rozpaků. Ne, že by měli blbý komentáře, ale jaksi je všem trochu trapně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.2.22 10:11

@Bilie Zkus to, neboj. Já kojila s kloboučky celou dobu, takže i venku. Ale vždycky je možnost se někde schovat nebo alespoň otočit tak, aby okolí nic nevidělo a neuváděla jsi ho do rozpaků ;) Taky nejsem nějaká exhibicionistka (a jako že jich je v létě v Praze vidět! - naposledy ženská kojila tak 3 leté dítě v metru, to jsem teda čuměla :mrgreen: :mrgreen: ), ale když se na to připravíš, je to v pohodě. Ze začátku jsem nosila pod kočárem i malý polštář, abych si mohla kdekoli udělat pohodlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
17.2.22 10:16

@Bilie víc bys riskovala tím um. Že ti vezme láhev neznamená, že vezme obsah :nevim:
Mám vyzkoušeno, dvě děti ze tří to mléko nepozřely.
Třetí bylo chvíli na um. A komfortní to opravdu není, jak zaznělo. S um je třeba spousta věcí a taky řešit, protože dopředu se um míchat nemůže. Alchymie někde na rohu ulice nebo řvoucí dítě v restauraci vzbudí víc pozornosti, než decentně nakojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
17.2.22 10:30

Ja taky kojila normálně všude, když nebylo počasí, tak sem kojila třeba v autě, jinak třeba na lavicce v parku, hodit přes sebe plenu a bylo to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
17.2.22 10:35

Žádné problémy jsme neměli, kojila jsem. V teple normálně venku, v zimě v autě, nebo v restauraci, na návštěvě..někde uvnitř. Flašku žádné dítě nechtělo a sedět doma nepřicházelo v úvahu. Blbnout s flaškou, ohřevem, UM, termoskou mi přišlo mnohem komplikovanější, víc stresující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
17.2.22 11:01
@Bilie píše:
Děkuju moc za názory a povzbuzení. Asi na vaši radu zariskujeme ;)

@pikola Už jsme dál mimo domov byli, ale zatím jen u rodiny a blízkých přátel. Takže buď měl syn mléko odstříkané z lahvičky (pročež víme, že lahvičku bere ne milost) nebo když má někdo větší barák, není problém se vzdálit.

@unuděná právě jsme taky bojovali asi podobně jako ty, dlouho jsme kojila jen s kloboučky, až ten se mi podařilo naštelovat :roll:, teď naštěstí už zvládá pít i sám. Je vlastně fajn slyšet od tebe nebo @thalasan, že největší problém je v hlavě :D

Máme první miminko, takže mě zajímalo, jak to řeší ostatní, přiznejme si odhalovat se venku asi nechce žádné. Navíc teda i moje přátele (dokonce i manžela) kojení na veřejnosti prostě uvádí do rozpaků. Ne, že by měli blbý komentáře, ale jaksi je všem trochu trapně.

Naštěstí mé okolí bere kojení jako normální věc, ne že by mě pozorovali, ale normálně i na návštěvě nabídnou soukromí. Pokud není možnost tak jsem se slušně zeptala zda jim nebude vadit a vždy v pohodě. Jinak je to v hlavě, člověk si vytvoří nějaké strašáky a bloky sám. Já jsem se na to že začátku trochu připravovala, myslela na oblečení, měla kojící nebo něco rozepinaci, lehce přístupné :lol: pak prostě vytáhnu prso z podprsenky, ale nechám pořád pod trikem, našteluji dítě, rychle prso do pusy, po kojení zase jen přehodil triko a po odrihnuti a odložení ditete jsem se upravila. Seděla bokem, za kočárem a po čase bylo vše otázka okamžiku a nic nebylo vidět. Kamarádka byla takhle otrokem kojení, Ven max na hodinu prvních asi 10 měsíců :roll: to je na prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
17.2.22 11:36

A mas poradne kojici obleceni nebo te je polovina tela videt?

Ja mam tricka od Jozanka, neni videt vubec nic z meho tela, bradavku ma dite v puse a kojim i normalne venku, jen rozepnu mikinu a bundu, dite sedi na me, takze ani zadna zima neni (a venku ted stejne zadna poradna zima neni).

Kojila jsem snad uz uplne vsude, kde se da, ve vlaku, na hristich, u pribuznych, a protoze dite jako male na me viselo vetsinu dne, nikam jsem se nevzdalovala, to bych byla furt pryc.

Hodne stesti a fakt se neboj! A manzelovi vysvetli, ze on taky s pivem u pusy neni trapny, jen dite tam ma misto piva zatim mliko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
17.2.22 11:45

Já jsem nikdy neměla vyloženě kojící oblečení, kromě podprsenky. Ale většinou jsem nosila tílko a na to rozepínací halenku (nebo v chladnějším období tričko a na to svetřík), odhrnula jsem tílko zespodu. Takže kromě toho kousku prsa bylo kryté všechno, břicho dítětem a bok halenkou. Opravdu se dá kojit velmi diskrétně, netřeba dělat představení ani budit pohoršení. První děti jsem kojila plně od jara do podzimu. Co bych dělala doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.2.22 12:42

@Bilie Normálně jsem kojila. Mě nedělá problém kojení na veřejnosti, vždy lze zvolit takové oblečení, kde není prakticky nic vidět a lze si sednou diskrétně, bokem, otočit se, když už to člověku vadí. A pokud opravdu nechceš, aby někdo i jen tušil, že kojíš, tak si třeba sednout do auta nebo požádat personál nějaké restaurace nebo obchodu. Já jsem to tak párkrát vyřešila, když se udělalo venku fakt hnusně a bylo nepříjemné sedět venku a kojit. Zašla jsem za obsluhou obchodu, zeptala se, jestli bych si u nich nemohla sednou a nakojit a přebalit dítě a vždy mi ochotně vyhověli a kolikrát ještě třeba nabízeli čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
17.2.22 12:52

Nedělej z toho vědu a prostě venku nakoj. Trochu to odlehčím 😁 na koupaliště chodíš ve skafandru aby tě náhodou někdo neviděl? Věř mi, že tvoje kojení na veřejnosti nikoho nezajímá, je to jen ve tvé hlavě. Já kojila třeba i na Karlově mostě. Miminko v nosítku hlavička zakrytá kapuckou, ani muž netušil, že jsem kojila. A to UM je taky nesmsl, kojené dítě je většinou zmlsané a UM si jen tak nevezme 😁. Pokud o tom přeci jen uvažuješ, tak doporučuji raději předem vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
17.2.22 13:00

@Bilie do rozpaků? Hlavně že většina chlapů nemá problém s močením na veřejnosti vždy a všude 🙊. To zas přivádí do rozpaků mě, ale ti pánove si s tím hlavu nedělají 🤔. To samé kolik chlapů chodí v létě po městě bez trička a prsa ukazují všem.
Je hodně poznat, že je to tvé první dítě, až budeš mít druhé, nebudeš mít čas přemýšlet nad tím, kde a jak nakojit 😁. Moc nad tím prosím nepřemýšlej, nikomu se neobhajuj. Je to přorozená normální věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.2.22 13:03

Jinak pro co nejdiskrétnejsi kojení nebo kojení v chladném počasí, kdy nechci, aby mi někde čouhala kůže, mi přišly nejlepší kojící trička s vodorovný průstřihem. Látka pod prsem, látka nad prsem, snadná manipulace jdou rukou, tu trochu kůže, co vykoukne, zakryje hlava dítěte. Mě se jednou bezdětný kamarád zeptal:„Ty ho kojíš přes tričko?“, protože vůbec neviděl ten otvor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová